گروه اقتصادی: رئیس انجمن تولیدکننـدگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی از افزایش قیمت سیگار در سه ماهه چهارم سال و در پی اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده سیگار خبر داد و گفت که احتمالا سهم بیشتری از بازار در اختیار کالای قاچاق قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا تاجدار با بیان اینکه بر اساس مصوبـه مجلس شــورای اسلامی قرار است در سه ماهه چهارم امسال قانون مالیات بر ارزش افـزوده بـرای محصــولات دخانـی اجرا شـود، گفت: مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندگان داخلی ۲۵ درصـد و برای تولیدکنندگان بینالمللی ۴۰ درصد اعلام شده است. اما اعمــال ایــن قانون همراه با تـورم اســفندماه سبب میشود بازار در اختیار کالاهــای دخانی قاچـاق قـرار گیرد. چرا که محصـولات دخانی کـه از مجاری غیرقانونی وارد یا بـه صـورت جعلی تولید میشوند، مجبور نیستند این مالیاتها را پرداخـت کننـد.
وی افزود: با توجه به اینکه تولیدکننـده در زمان ارائه کالا به توزیع کننده کشـوری باید از محل مابهالتفـاوت فروش، ۴۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند و این رقم در سایر زنجیرههای توزیـع یعنــی از توزیع کنند کشـوری به استانی و از توزیع استانی به خرد هــم تکـرار میشود، قیمت محصــولات دخانی بـه شدت افزایــش خواهد یافت تولیدکننده برای کنترل قیمت و باقی ماندن در بازار، تـلاش خواهـد کرد، محصول خود را مســتقیم در اختیار توزیعکننده خرد قرار دهـد. بـه این ترتیـب اشـتغال در طـول زنجیـره توزیـع از دسـت خواهد رفـت.
۱۷ تولیدکننده با ۵۰۰ کالای قاچاق رقابت میکنند
تاجدار با بیان اینکه بازار سیگار یک بازار رقابتی است که در آن نزدیک به ۱۷ تولید کننده داخلی با ۵۰۰ تا ۶۰۰ قلم کالای قاچاق در کسب سهم بازار رقابت میکنند، تصریح کرد: کالاهای قاچاق هیچ کدام از این مالیاتها را پرداخت نمیکنند و به رقیب جدی تولید کننده داخلی تبدیل میشوند. در این شرایط، در آینده شرکتهای تولیدی همه به این سمت میروند که خودشان مستقیم کالا را به دست خرده فروش نهایی برسانند تا با حذف عامل کشوری و استانی توزیع، تا کالا با نرخ مناسبتری در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.وی همچنین پیشبینی کرد که در سالهای بعد شرایط مناسبی در صنعت دخانیات حاکم نباشد، قیمتها فشار زیادی به مصرف کننده و تولیدکننده وارد کند و به این ترتیب بازار بیشتر در اختیار کالای قاچاق قرار گیرد.