گروه علمی: بر اساس مطالعه جدیدی که روی بیش از ۱۰۰ هزار فرد بزرگسال انجام شد، مصرف سدیم کمتر و پتاسیم بیشتر در رژیم غذایی با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.سدیم یکی از اجزای نمک خوراکی است و به طور طبیعی در برخی غذاها وجود دارد. با این حال، مقادیر بسیار بالاتر نیز اغلب به غذاهای فرآوری شده، بسته بندی شده و آماده تجاری اضافه میشود.
پتاسیم به طور طبیعی در میوهها (مانند موز)، سبزیجات پهن برگ، لوبیا، آجیل، لبنیات و سبزیجات نشاستهای وجود دارد. به گفته محققان، پتاسیم اثر معکوس با سدیم دارد و به شل شدن عروق خونی و افزایش دفع سدیم کمک میکند و در عین حال فشار خون را کاهش میدهد.محققان دانشگاه هاروارد با بررسی ۶ مطالعه قبلی، دادههای دفع سدیم و پتاسیم هر فرد، بهعلاوه بروز بیماریهای قلبی، از جمله بیماری عروق کرونر قلب (که شامل حملات قلبی میشود) و سکته را تجزیه و تحلیل کردند.
دادهها از نمونههای ادرار ۲۴ ساعته به دست آمده است که به گفته محققان، مطمئنترین روش برای ارزیابی میزان مصرف سدیم یک فرد است. این نمونهها از بیش از ۱۰ هزار بزرگسال سالم با پیگیری وقایع قلبی عروقی بهمدت نزدیک به ۹ سال گرفته شد.دستورالعملهای رژیم غذایی فعلی ایالات متحده به بزرگسالان توصیه میکند که مصرف سدیم را به کمتر از ۲۳۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند که برابر با حدود ۱ قاشق چای خوری نمک خوراکی است.
با این حال، مطالعه جدید نشان داد که به ازای هر ۱۰۰۰ میلی گرم در روز افزایش دفع سدیم، خطر ابتلاء به بیماری قلبی در افراد ۱۸ درصد افزایش مییابد.
برعکس، به ازای هر ۱۰۰۰ میلی گرم در روز افزایش دفع پتاسیم، خطر بیماری قلبی ۱۸ درصد کمتر بود.بنابراین، این تیم نتیجه گرفت که نسبت سدیم به پتاسیم بالاتر به طور قابل توجهی با افزایش خطر قلبی عروقی مرتبط است.