به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ - ۲۱:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ ساعت ۱۸:۲۱
کد مطلب : ۳۱۵۶۷۷

طالبان اغذیه توزیع شده را از مردم پس می‌گیرد!

گروه بین الملل: تروریست‌های طالبان در استان فقیرنشین دایکندی در مرکز افغانستان، به حدود ۴ هزار خانواده دستور داده‌اند که مواد خوراکی‌ای را که پنج ماه قبل و در آخرین روزهای حکومت پیشین افغانستان دریافت کرده‌اند، پس بدهند!
طالبان اغذیه توزیع شده را از مردم پس می‌گیرد!
از یک هفته پیش بدین ‌سو، طالبان نمایندگان ۳۸ روستا را به مرکز دایکندی احضار می‌کنند و از آنان می‌خواهند هر چه زودتر مواد کمکی توزیع شده یا معادل ارزش آن را به پول نقد، به این گروه برگردانند. بسته‌های کمکی‌ای که طالبان تلاش دارند از مردم پس بگیرند، در چارچوب یک برنامه دولت پیشین افغانستان به نام «دسترخوان ملی» (سفره ملی) بین مردم توزیع شده بود. در سال ۲۰۲۰، دولت پیشین افغانستان برنامه‌ای را با کمک بانک جهانی روی دست گرفت که در آن مواد غذایی کمکی در اختیار خانواده‌های آسیب‌دیده از همه‌گیری کرونا قرار می‌داد. این برنامه ۲۸۰ میلیون دلار بودجه داشت و تا آخرین روزهای حکومت دولت پیشین، در برخی از مناطق جریان داشت.  صابر (نام مستعار) نماینده یکی از روستاها به ایندیپندنت فارسی گفت که فرمانده نظامی طالبان تا کنون چندین بار نمایندگان ۳۸ روستا را  احضار کرده و دستور داده است که هر چه زودتر کمک‌های توزیع شده بین ساکنان آن ناحیه را برگردانند. او در ادامه توضیح داد که «بسته‌های کمکی توزیع شده شامل یک کیسه آرد، یک قوطی روغن، یک کیسه نخود، و یک بسته صابون بود که حدود پنج ماه قبل بین مردم توزیع شد و حالا طالبان می‌خواهند این مواد مصرف شده را پس بگیرند.»
 به گفته این نماینده، پس از آن شکایت مغازه‌داران از دریافت نکردن پول خود از برنامه «دسترخوان ملی»، طالبان به پس گرفتن مواد کمکی از مردم دایکندی اقدام کردند. او افزود که برنامه مذکور با نظارت موسسه آقاخان در دایکندی اجرا می‌شد و نمایندگان آن طرح، مواد غذایی را از مغازه‌داران گرفتند و بین مردم توزیع کردند، اما پیش از آن که بهای مواد توزیع شده به مغازه‌داران برسد، دولت پیشین افغانستان فروپاشید و بودجه برنامه «دسترخوان ملی» در بانک مسدود شد. یک منبع خبری در شهر نیلی، مرکز دایکندی، به شرط فاش نشدن نامش گفت که نمایندگان مردم بارها به مقامات محلی طالبان رجوع کرده و گفته‌اند که مردم توانایی پس دادن کمک‌های مصرف شده را ندارند، اما فرمانده نظامی طالبان با اعزام افراد مسلح، مردم را تهدید کرد و گفت، اگرکسی بهای آن مواد کمکی را نپردازد، در موردش تصمیم گرفته خواهد شد.
خانواده‌هایی که به پس دادن کمک‌های دریافت شده تهدید شده‌اند، تصمیم داشتند تظاهرات برگزار کنند، اما این تصمیم آنان از جانب روحانیون محلی که طرفدار طالبان هستند، لغو شده است. منبع خبری مذکور افزود: «یک نماینده طالبان در شورای علما، نزد مردم آمد و گفت که طالبان قدرت‌های جهان را شکست دادند، و از تظاهرات شما نمی‌ترسند. با این کار برای خود پرونده می‌سازید.»
به گفته این منبع، تمامی خانواده‌هایی که مجبورند کمک‌های دریافت شده را پس بدهند، از قوم «هزاره‌» هستند و از فقیرترین خانواده‌های دایکندی، و از همین ‌رو اعتراض‌شان از سوی مسئولان محلی طالبان نادیده گرفته می‌شود. در طول بیش از چهار ماهی که از سلطه طالبان بر افغانستان می‌گذرد، هیچ کمکی بین روستاهای هزاره‌نشین در استان‌های مرکزی افغانستان توزیع نشده است. به باور منبع خبری مذکور، مسئولان محلی طالبان کمک‌های سازمان ملل و دیگر نهادهای مددرسان را در روستاهای پشتون‌نشین و بین خانواده‌ها و افراد طرفدار طالبان توزیع می‌کنند و مردمان هزاره، به‌عمد محروم نگه‌ داشته می‌شوند. او افزود، خانواده‌هایی که به دستور طالبان وادار به پس دادن مواد غذایی کمکی شده‌اند، چاره‌ای نیافته‌اند و تصمیم دارند برای رهایی از عواقب این وضعیت، مواد خوراکی و ذخیره‌های زمستانی اندک خود را بفروشند و پول آن را به طالبان بدهند.

رئیس‌جمهوری تاجیکستان خواستار ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان شده است.
امامعلی رحمان این درخواست را  در نشست فوق‌العاده سازمان پیمان امنیت جمعی مطرح کرد. او با اشاره به این‌که بیش از شش هزار شبه‌نظامی در ولایات شمال‌شرق افغانستان مستقرند،‌ گفت: بیش از ۴۰ مرکز آموزش تروریست‌ها در این مناطق وجود دارند و وضعیت در مرز تاجیکستان و افغانستان هر روز پیچیده‌تر می‌شود. به گزارش خبرگزاری تاس،‌ گروه تروریستی طالبان در پاسخ به اظهارات رئیس‌جمهوری تاجیکستان،‌ ضمن رد وجود مراکز آموزشی برای تروریست‌ها، گفته است که هیچ تهدیدی از سوی این گروه، متوجه تاجیکستان نیست.‎

فیض‌الله جلال پس از چهار روز، از بازداشت طالبان آزاد شد
منابع نزدیک به فیض‌الله جلال،‌‌ استاد دانشگاه کابل و تحلیلگر مسائل سیاسی افغانستان که از چهار روز پیش در بازداشت طالبان بود، از آزادی او خبر دادند. جلال چهار روز پیش به دلیل انتقاد از عملکرد طالبان در یک برنامه تلویزیونی بازداشت شد.
شهریور مرادیان، از نزدیکان جلال، به ایندیپندنت فارسی گفت روز سه‌شنبه، جمعی از بزرگان برای دادخواهی به وزارت داخله (کشور) طالبان رفتند و خواستار رهایی جلال شدند. او افزود: «پس از مذاکرات و پادرمیانی بزرگان قومی، طالبان استاد جلال را از بند رها کردند. او اکنون در خانه است.»  به گفته مرادیان، جلال در سلامت کامل است و آثار شکنجه در بدنش دیده نشده است. در همین حال، حسینا جلال،‌‌ دختر فیض‌الله جلال، نیز در توییت کوتاهی آزادی پدرش را تایید کرد. شهریور مرادیان عامل اصلی رهایی جلال را واکنش‌های افراد و سازمان‌های بین‌المللی و نیز دادخواهی زنان و مردان در داخل افغانستان دانست. فیض‌الله جلال ظهر روز شنبه ۱۸ دی‌ماه، در خانه‌اش در محله مکروریان شهر کابل بازداشت شد. خانواده‌اش گفتند که طالبان هنگام بازداشت، او را مورد ضرب‌وشتم قرار دادند و به او بی‌‌احترامی کردند. به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، در مدت چهار روزی که او در بازداشت بوده‌، طالبان حق ملاقات با او را به خانواده‌اش نداده است. فیض‌الله جلال که در حکومت‌های پیشین افغانستان نیز از منتقدان سرسخت سیاست‌های جاری در افغانستان بود، پس از تسلط طالبان نیز در یک برنامه تلویزیونی، از طالبان به‌صراحت انتقاد کرد و آنان را به بی‌کفایتی در جلوگیری از بحران انسانی در افغانستان متهم کرد. پس‌ از آن، یک صفحه جعلی در توییتر پیام‌هایی از او در نقد طالبان منتشر کرد که مقام‌های طالبان آن را دلیل بازداشت فیض‌الله جلال عنوان کردند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، پس از بازداشت فیض‌الله جلال، او را به تحریک مردم علیه طالبان متهم کرد.

سازمان ملل برای جذب کمک ۴.۴ میلیارد دلاری به افغانستان از کشورهای جهان استمداد طلبید
 سازمان ملل متحد از کشورها و نهادهای بین‌المللی برای اهدای کمک بشردوستانه ۴.۴ میلیارد دلاری به افغانستان در سال ۲۰۲۲ استمداد طلبید؛ رقمی که تقریبا معادل یک چهارم تولید ناخالص داخلی افغانستان است و سه برابر رقمی است این کشور در سال ۲۰۲۱ دریافت کرد.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در نشست مطبوعاتی روز سه‌شنبه که در ژنو سوئیس برگزار شد، گفت: « این کمک یک اقدام کاملا ضروری است که جامعه بین‌المللی با آن مواجه شده است و بدون تحقق آن رنج بزرگی نصیب مردم افغانستان خواهد شد.»
او که اخیرا با مقامات طالبان ملاقات کرده است، وعده داد که این کمک‌های بشردوستانه «با دقت» برنامه‌ریزی شده تا به طور مستقیم به دست افراد نیازمند و نه مقام‌های حکومتی برسد. فیلیپو گراندی، کمیسر ارشد سازمان ملل در امور پناهندگان، نیز در این نشست اظهار داشت که بهبود شرایط امنیتی در افغانستان این فرصت را مهیا کرده که با جذب این کمک‌های بشردوستانه، میلیون‌ها آواره دوباره به کشورشان بازگردند. توقف ناگهانی کمک‌های خارجی پس از پیروزی طالبان در ماه اوت، اقتصاد شکننده افغانستان را در آستانه فروپاشی قرار داد چنان که قیمت مواد غذایی به سرعت افزایش یافت و فقر و گرسنگی در این کشور فراگیرتر شد. البته تصویب معافیت‌هایی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد و واشنگتن در ماه دسامبر، موجب شد تا روند کُند ارسال مواد غذایی و دارو به افغانستان به دلیل تحریم طالبان توسط غرب، بهبود یاید.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها