گروه بین الملل: یک مقام ارشد دولت ایالات متحده گفت، روسیه ۷ هزار سرباز دیگر به شمار نیروهای نظامی خود در مرز اوکراین اضافه کرده و برخی از این نیروها نیز همین روز چهارشنبه در منطقه مستقر شدهاند.
روسیه روز سهشنبه ادعا کرد که بخشی از نیروهای نظامی این کشور در حال عقبنشینی از مرز اوکراین هستند. وزارت دفاع روسیه نیز متعاقب آن ویدئویی را از عبور واحدهای نظامی از پلی که شبهجزیره کریمه را به این کشور متصل میکند، پخش کرده و گفت این تصاویر مربوط به خروج تانکها و یگانهای توپخانهای روسی از این شبهجزیره است.
اما کشورهای غربی میگویند که علیرغم این ادعا هنوز هیچ نشانهای مبنی بر عقبنشینی نیروهای روسی مشاهده نشده است و رهبران ایالات متحده و آلمان هم هشدار دادهاند که همچنان حمله روسیه به اوکراین کاملا محتمل است.خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ارشد دولت جو بایدن بدون اشاره به نام او گزارش داد که روسیه اطلاعات غلط منتشر میکند تا زمینه را برای حمله به اوکراین فراهم کند.
از سوی دیگر استونی نیز اعلام کرد که گروههای رزمی روسی در حال نزدیک شدن به «مناطق کلیدی» برای حمله احتمالی به اوکراین هستند.میک ماران، مدیرکل سرویس اطلاعات خارجی استونی، گفت که نهادهای امنیتی این کشور مطلع شدهاند حدود ۱۰ گروه جنگی به سمت مرز اوکراین در حرکتند، جایی که طبق برآوردها حدود ۱۷۰ هزار سرباز روسی مستقر هستند.
وی افزود که حملات روسیه شامل موشکباران و اشغال مناطق «مناطق کلیدی» خواهد بود.به گفته او، «اگر روسیه در اوکراین موفق شود، تشویق میشود که فشار بر کشورهای حوزه بالتیک را در سالهای آتی بیشتر کند. به این شکل تهدید به جنگ ابزار اصلی پوتین میشود.»این اظهارات را یک مقام ارشد امنیتی بریتانیا نیز به نوعی دیگر عنوان کرد. جیم هوکنهول، رئیس اطلاعات وزارت دفاع بریتانیا، گفت که طبق مشاهدات خودروهای زرهی و هلیکپوترهای بیشتری به سمت مرز اوکراین در حرکت هستند.
پیش از این ناتو روسیه را متهم کرده بود که نیروهای بیشتری را برای استقرار نظامی گسترده در اطراف اوکراین فرستاده است.ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در آغاز گفتوگوهای دو روزه میان وزیران دفاع ناتو، در این باره گفت: «ما هیچ گونه خروج نیروهای روسیه را ندیدهایم و البته این با پیام تلاشهای دیپلماتیک در تناقض است».
او افزود: «آنچه میبینیم این است که آنها تعداد نیروها را افزایش دادهاند و نیروهای بیشتری در راه هستند».روابط روسیه و اوکراین، و نیز روسیه و غرب، در پی اعتراضاتی که در سال ۲۰۱۴ به سقوط ویکتور یانوکوویچ، رئیسجمهوری هوادار مسکو، انجامید، با الحاق شبهجزیره کریمه اوکراین توسط روسیه و درگیریها در شرق اوکراین اوج گرفت و از آن زمان وارد دورهای از تنش و بحران شده است. درگیریهای شرق اوکراین بیش از ۱۳ هزار کشته بر جای گذاشته است.