به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۲:۵۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۰۶ ساعت ۱۰:۵۶
کد مطلب : ۳۲۳۰۴۳

مردم با زور به پلتفرم‌های داخلی کوچ نمی‌کنند

مردم با زور به پلتفرم‌های داخلی کوچ نمی‌کنند
گروه اقتصادی: یك عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی با بیان اینکه بعد از کرونا تعداد افرادی که در این فضا کسب درآمد می‌کنند بیشتر شده و تعداد زیادی هم از شبکه‌های اجتماعی برای معرفی و تبلیغ کسب و کارشان استفاده می‌کنند، گفت که اگر شرایط لازم فراهم شود امکان رقابت پلتفرم‌های داخلی با خارجی‌ها وجود دارد، اما انتظار اینکه مردم با بسته شدن فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به پلت‌فرم‌های داخلی کوچ کنند محقق نخواهد شد.
رضا الفت نسب، با بیان اینکه نگرانی عمده فعالان کسب و کار مجازی این است که در آماده سازی طرح صیانت از بخش خصوصی نظرخواهی نشده، تصریح کرد: بعد هم که با بلند شدن سر و صدای رسانه‌ای جلساتی برگزار شد، ما در دو نوبت نزدیک به ۷۰ نقد به بند به بند این طرح وارد و پیشنهادی ارائه کردیم. جلسات مختلفی هم در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد. اما اینکه ناگهانی بدون توجه به نظرات کارشناسان و نظر مرکز پژوهش‌ها طرح صیانت تصویب و در همان شب باطل می شود، جای نگرانی دارد.
وی افزود: در وضعیتی که مجلس باید تلاش خود را بر موضوع بودجه بگذارد، کمیسیونی با این کیفیت تشکیل می‌شود و اعلام می‌کند چند دقیقه‌ای نسخه جدید طرح صیانت را تحویل گرفته و بعد هم آن را تصویب می‌کنند. همه اینها جای نگرانی دارد که چه افرادی با چه نگاهی در حال تصمیم‌گیری برای طیف وسیعی از مردم هستند.
الفت نسب با بیان اینکه طرح صیانت فقط مربوط به کسب و کارها نیست و کل کاربران مجازی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اظهار کرد: بعد از کرونا تعداد افرادی که در این فضا فعالیت می‌کنند بیشتر شده است. طبق آخرین آمار رسمی که آقای ربیعی، سخنگوی دولت قبلی اعلام کرد حدود یک میلیون کسب و کار در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند. ضمن اینکه تعداد زیادی هم از شبکه‌های اجتماعی برای معرفی و تبلیغ استفاده می‌کنند. از طرف دیگر مردم هم از شبکه‌های اجتماعی برای اوقات فراغت استفاده می‌کنند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی با بیان اینکه طبیعتاً فضای مجازی مخاطراتی هم دارد، تصریح کرد: ما این مخاطرات را رد نمی‌کنیم، اما می‌گوییم مقابله با آن‌ها راه دارد و باید با کمک کارشناسان انجام شود؛ بنابراین مجلس باید بدون جنجال حداقل شش ماه زمان بدهد و با کسب و کارها و ذینفعان مشورت کند تا تصمیم درست بگیرد.
وی افزود: خیلی از صاحبان کسب و کار مجازی از کشور رفته‌اند و برای کسانی که مانده‌اند هم امکان مهاجرت وجود دارد اما خودشان خواستند در ایران فعالیت کنند. هیچکدام از آنها هم به دنبال آسیب به کشور یا خانواده خود نیستند. مشخص نیست این چه نگاهی است که می‌گویند هر که مخالف این طرح بوده، ضد انقلاب است. ما هم مخالف طرح هستیم، چراکه حالا دیگر فقط نگرانی از شبکه‌های اجتماعی نیست بلکه برای مثال در مورد سایر سرویس‌های خارجی مانند گوگل و سیستم‌های عامل هم نگرانی وجود دارد.
الفت نسب با بیان اینکه این طرح کارشناسی نیست و مردم هم اغنا نشده‌اند، اظهار کرد: زمانی هم به دنبال محدود کردن ماهواره بودند که باید پاسخ دهند آیا آن طرح‌ها موفق بود و فساد کم شد؟
وی در ادامه پیشنهاد کرد که به جای طرح صیانت، فضای فعالیت برای کسب و کارهای مجازی تسهیل شود.
وی گف: تجربه موفق تاکسی‌های اینترنتی نشان می‌دهد این توان در کشور وجود دارد، اما به خاطر نبود ثبات خیلی‌ها به دنبال راه‌اندازی پیام رسان نمی‌روند. از طرف دیگر باید به این نکته توجه کنیم که کوچ کردن مردم از بستری مثل اینستاگرام با بستن آن ممکن نیست، چرا که شبکه اجتماعی مبتنی بر تعامل با کاربران است؛ بنابراین ابتدا باید اعتماد مردم جلب شود. اما فعلا شاهد هستیم طیف اندکی برای کل مردم و حاکمیت هزینه درست می‌کنند.
الفت نسب با بیان اینکه مشخص نیست در این شرایط گرانی سرسام آور شب عید آیا موضوع مهمتری برای بررسی در مجلس نبود؟ تصریح کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم ناامید شدیم بنابراین از مقامات عالی رتبه می‌خواهیم به این موضوع وارد شوند. همچنین ما نمی گوییم دشمن نیست، اما راه‌های دیگری برای مقابله وجود دارد. با این حال از بین کسانی که برای طرح صیانت تصمیم می‌گیرند هیچکس تخصص آی‌تی ندارد و از ظرفیت کارشناسی کشور هیچ استفاده ای نشده است. تا جایی که مرکز پژوهش های مجلس می‌گوید این طرح در تضاد با قانون اساسی است، اما توجهی نمی‌شود.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که طرح صیانت به طور کلی ملغی شود و گفت: مدل رقابت گوگل پلی با کافه بازار تجربه‌ای خوب و قابل استفاده است. در حال حاضر کافه بازار ۴۰ میلیون نصب دارد و تجربه نشان داده که این مدل رقابت جواب می‌دهد؛ بنابراین باید شرایط کار برای بخش خصوصی تسهیل و از پلتفرم‌ها حمایت شود. این حمایت‌ها فقط مالی نیستند و لازم هم نیست این حمایت‌ها حتماً مادی باشد. برای مثال باید به مردم اطمینان خاطر داد در پلت‌فرم‌های داخلی تفتیش عقاید نمی‌شود تا مردم برای حضور در آن‌ها اعتماد کنند.الفت نسب با بیان اینکه مردم باید فضا داشته باشند تا نقدهای خود را بگویند، تصریح کرد: در این میان اگر هم درصد کمی بی احترامی کردند می‌توان اعمال قانون کرد. برای مثال در حال حاضر قیمت برنج بیش از ۸۰ هزار تومان رسیده، اما حقوق مردم ثابت است و شاید بخواهند در این رابطه انتقاداتی مطرح کنند که نباید نگران امنیت خود باشند. با چنین شرایطی می‌توان رقابت کرد؛ از جمله حمایت‌های مالی هم می‌توان به کاهش مالیات کسب و کارها و معافیت چند ساله از مالیات بر ارزش افزوده و غیره اشاره کرد.وی در پایان تاکید کرد انتظار اینکه مردم با بسته شدن فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به پلت‌فرم‌های داخلی کوچ کنند محقق نخواهد شد.

 
برچسب ها: فضای مجازی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها