گروه سلامت: مطالعات نشان میدهد، اشعه تلفنهمراه خطر تومور مغزی را در کودکان افزایش میدهد.
این مطالعه تکاندهنده تاثیر اشعه تلفن همراه را در کودکان و نوجوانان نیوزیلندی، مورد بررسی قرار داده است. هدف اصلی تحقیق دانشمندان نیوزیلندی بررسی اثرات اشعههای تلفنهمراه روی مغز کودکان و نوجوانان است. نتیجه این پژوهشها به دلیل اثر اشعههای تلفن همراه در مغز کودکان و نوجوانان تعجبآور بود. نزدیک به ۳هزار کودک در سال در ایالات متحده با تومور مغزی تشخیص داده شدند. این درحالی است که تومور مغزی یک چهارم از سرطانهای دوران کودکی را تشکیل میدهد.
مطالعات نشان داد اگر کودکان استفاده از تلفنهمراه را ادامه دهند، بسیاری از آنان در معرض خطر ابتلا به تومورمغزی در اواسط دوران نوجوانی خواهند بود. نگرانیها درباره استفاده از تلفنهمراه بهعنوان زنگ هشدار برای قریب به اکثر دانشآموزانی بود که در این مطالعه شرکت کردند، زیرا نزدیک به ۹۰درصد دانشآموزان نیوزیلندی از تلفن همراه استفاده میکنند. چنانچه دو سوم از کودکان در این مطالعه از تلفنهمراه استفاده میکردند، محققان هشدار دادند قراردادن تلفنهمراه در کنار تختخواب، نزدیک اتاقخواب یا زیربالش خطرناک است.
تحقیقات دیگر روی نوجوانان انگلستان، مجارستان، اسپانیا، سوئد و استرالیا در کمتر از یک دهه نشان داد استفاده از تلفنهمراه توسط نوجوانان از یکسوم به حدود صددرصد افزایش یافته است. تمامی کاربران تلفنهمراه نیاز به دقت و توجه کامل در استفاده از این وسیله دارند. با این حال درباره استفاده کودکان از تلفنهمراه نگرانیهای خاصی وجود دارد. براساس این مطالعه کودکان بنا به دلایلی مثل مغز کوچک، جمجمه نازکتر و افزایش رسانایی بافت قلب نسبت به اثرات امواج تلفنهمراه از حساسیت بیشتری برخوردار هستند.