به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۴:۱۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۵/۲۱ ساعت ۱۸:۵۸
کد مطلب : ۳۵۲۰۱۱

یک سالگی حکومت فاجعه بار طالبان

یک سالگی حکومت فاجعه بار طالبان
گروه بین الملل: در آستانه یک‌سالکی حاکمیت طالبان بر افغانستان، دیده‌بان حقوق بشر آن را «فاجعه‌بار» خوانده و گفته‌ است طالبان از زمان تصرف افغانستان در یک سال پیش، چندین تعهد خود را برای احترام به حقوق بشر و حقوق زنان زیر پا گذاشته‌اند.
این سازمان،  در بیانیه‌ای گفته‌ است که پس از تصرف کابل توسط طالبان در ۱۵  اوت ۲۰۲۱، مقامات طالبان محدودیت‌های شدیدی را بر حقوق زنان و دختران اعمال و رسانه‌ها و منتقدان و مخالفان خود را به طور خودسرانه سرکوب، بازداشت، شکنجه و حتی اعدام کرده‌اند.
به گفته این سازمان، نقض حقوق بشر توسط طالبان محکومیت گسترده‌ای را به همراه داشته و تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به وضعیت وخیم انسانی در کشور را به خطر انداخته‌ است.
این سازمان افزوده که در دوره طالبان، اقتصاد افغانستان به دلیل قطع کمک‌های خارجی سقوط کرده و معاملات اقتصادی بین‌المللی محدود شده‌ است که در نتیجه آن بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان حدود یک سال است که از ناامنی غذایی رنج می‌برند.
فرشته عباسی؛ پژوهشگر افغانستان در دیده‌بان حقوق بشر گفته‌است: «مردم افغانستان در کابوس حقوق بشری زندگی می‌کنند، قربانی ظلم طالبان و بی‌تفاوتی بین‌المللی. آینده افغانستان تاریک خواهد ماند؛ مگر این‌که دولت‌های خارجی فعالانه‌تر با مقامات طالبان درگیر شوند و در عین حال آن‌ها را به شدت در زمینه حقوق‌ بشر تحت فشار قرار دهند.»
دیده‌بان حقوق بشر همچنین گفته‌است که طالبان از زمان به دست گرفتن قدرت، قوانینی را وضع کرده‌اند که به طور همه‌جانبه زنان و دختران را از اعمال اساسی‌ترین حقوق خود در بیان، حرکت و آموزش بازمی‌دارد و بر دیگر حقوق اولیه آن‌ها برای زندگی، معیشت، مراقبت‌های بهداشتی، غذا و آب تأثیر می‌گذارد.
به گفته این سازمان، طالبان زنان را از سفر یا رفتن به محل کار خود بدون همراهی مرد خانواده منع کرده‌اند – که تقریبا برای همه خانواده‌ها الزامی غیرممکن است – و آن‌ها را از بسیاری از مشاغل منع کرده و دختران را نیز از آموزش محروم کرده‌اند.
دیده‌بان حقوق بشر در ادامه گفته که کارنامه وحشتناک حقوق بشری طالبان و عدم تمایل آن‌ها به تعامل معنادار با نهادهای مالی بین‌المللی باعث انزوای آن‌ها شده‌است: «دولت‌های خارجی باید محدودیت‌های بخش بانکی کشور را کاهش دهند تا فعالیت‌های اقتصادی مشروع و کمک‌های بشردوستانه را تسهیل کنند؛ اما طالبان همچنین باید موارد نقض حقوق را کاهش داده و مسئولین تخلفات را مورد بازخواست قرار دهند.»
فرشته عباسی گفته‌است: «طالبان باید فورا تصمیم وحشتناک و زن‌ستیزانه خود مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران و زنان از تحصیل در لیسه را لغو کنند. این پیامی را می‌فرستد که طالبان مایل اند بر شدیدترین اقدامات خود تجدید نظر کنند.»
این سازمان در ادامه گفته‌ است که بسیاری از دولت‌ها از جمله کل شورای امنیت سازمان ملل متحد و تقریباً همه اعضای G۷ و G۲۰ تصمیم طالبان برای محدود کردن تحصیل دختران را محکوم یا از آن انتقاد کرده‌اند. هیچ دولتی از موضع طالبان دفاع نکرده و یا در پی توجیه موضع طالبان نبوده‌است.
برچسب ها: افغانستان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها