گروه علمی: ویتامین A یکی از ویتامینهای موردنیاز در بدن ماست که، علاوه بر نقش مهم آن در سلامت بینایی و چشمهای ما، در فرایندهای مختلفی نیز نقش دارد و برای اینکه بدن سالمی داشته باشیم باید مقادیر کافی از این ویتامین را همواره دریافت کنیم. بسیاری از غذاها سرشار از ویتامین A هستند؛ بنابراین، میتوان نیاز روزانۀ خود را به این ویتامین از رژیم غذایی تأمین کرد و نیازی به مصرف مکملها نیست. این هشت مادۀ غذایی که در زیر آورده شدهاند برخی از بهترین مواد غذایی حاوی ویتامین A در رژیم غذایی هستند.
جگر
جگر غنیترین منبع غذایی ویتامین A است. یک وعده به اندازۀ سه اونس جگر پختهشده حاوی 6600 میکروگرم ویتامین A یا بیش از 700 درصد از نیاز روزانۀ شما است. جگر آنقدر منبع خوبی از ویتامین A است که برخی منابع توصیه میکنند برای جلوگیری از مصرف بیشازحد این ویتامین، جگر را بیش از یک بار در هفته نخورید.
لبنیات
لبنیات نیز منبعی عالی برای ویتامین A هستند. بااینحال، در ایالاتمتحده بسیاری از انواع شیر و لبنیات با ویتامین A اضافی غنی شدهاند. باتوجهبه منبع لبنی، یک وعده میتواند بین 100 تا 300 میکروگرم ویتامین A داشته باشد.
سیبزمینی شیرین
یک سیبزمینی شیرین کامل حاوی 1400 میکروگرم ویتامین A در پوست خود است. این میزان بیش از 150 درصد نیاز روزانۀ شما در یک وعده است. برای افرادی که از رژیمهای گیاهی پیروی میکنند، سیبزمینی شیرین منبع ارزشمندی از ویتامین A است.
اسفناج
اسفناج به دلایل مختلفی یک نیروگاه از مواد مغذی شناخته شده است. یک وعده، به اندازۀ نصف فنجان، اسفناج حاوی بیش از 570 میکروگرم ویتامین A است؛ چه آن را خام بخورید، چه در اسموتی یا پختهشده مصرف کنید. اسفناج یک راه عالی برای دریافت فیبر و ویتامین A بهطور همزمان است.
هویج
هویج مانند بسیاری از غذاهایی که رنگ نارنجی دارند منبعی عالی از بتاکاروتن است. نصف فنجان هویج خام حاوی بیش از 450 میکروگرم ویتامین A است. این بخشی از دلایلی است که هویج را به یک مادۀ غذایی مفید برای بینایی شما تبدیل کرده است.
کدو
همۀ اشکال کدو زرد حاوی مقداری ویتامین A هستند؛ اما، کدوتنبل از این مادۀ مغذی غنیتر است. یک تکه پای کدوتنبل میتواند 480 میکروگرم ویتامین A داشته باشد که بیش از نیمی از نیاز روزانۀ شما است.
فلفل
وقتی صحبت از ویتامین A میشود، رنگ فلفل شما اهمیت دارد. فلفل دلمۀ قرمز حاوی مقدار قابلتوجهی ویتامین A است؛ تقریباً 120 میکروگرم در یک وعدۀ نصف فنجان. از طرف دیگر، فلفل سبز تنها 18 میکروگرم دارد که یک تفاوت بزرگ است.
طالبی
ویتامین A با گرمشدن میتواند تجزیه شود؛ بنابراین، منابع خام این مادۀ مغذی مهم هستند. طالبی تقریباً همیشه بهصورت خام مصرف میشود؛ بنابراین، افزودن مقداری از این میوه به رژیم غذایی میتواند مصرف ویتامین A شما را افزایش دهد. نصف فنجان طالبی در هر وعده 135 میکروگرم ویتامین A دارد.
چه میوه هایی ویتامین a دارند؟
میوهها نیز میتوانند منابع خوبی از ویتامین A باشند. برای پاسخ به این سؤال که چه میوه هایی ویتامین a دارند، میتوانید به لیست زیر مراجعه کنید. لیست زیر حاوی 10 میوهای است که بیشترین میزان ویتامین a را دارند:
انبه: در هر 100 گرم، 54 میکروگرم؛
طالبی: در هر 100 گرم، 169 میکروگرم؛
گریپفروت: در هر 100 گرم، 58 میکروگرم؛
هندوانه: در هر 100 گرم، 58 میکروگرم؛
پاپایا: در هر 100 گرم، 47 میکروگرم؛
زردآلو: در هر 100 گرم، 96 میکروگرم؛
نارنگی: در هر 100 گرم، 34 میکروگرم؛
شلیل: در هر 100 گرم، 17 میکروگرم؛
گواوا: در هر 100 گرم، 31 میکروگرم؛
پشن فروت: در هر 100 گرم، 64 میکروگرم.