گروه بینالملل: دیپلمات ارشد اروپایی شرایط مردم افغانستان تحت حکومت تروریستهای طالبان را «وخیم» توصیف کرد و گفت که طالبان از زمان به قدرت رسیدن دوباره خود هیچ حرکتی نکردهاند که نشان از اعتدالگرایی داشته باشد
جوزب بورل در یادداشتی که وبسایت کمیسیون اروپایی آن را منتشر کرده است، نوشت: «افغانستان شاید دیگر تیتر رسانهها نباشد، اما شرایط مردم آن وخیم است.»
وی افزود: «طالبان طی یک سال گذشته هیچ نشانهای از اعتدالگرایی بروز نداده است، بلکه برعکس عمل کرده. بر خلاف قولهایی که اول داده بودند، تمام دختران از تحصیل منع شدهاند؛ بخش بزرگی از کشور دچار گرسنگی است (۷۰ درصد جمعیت)، بسیاری از افغانها با ترس نگرانی یا در تبعید زندگی میکنند.»
بورل عنوان کرد، این «کاملا قابل درک است» که چرا تاکنون به رغم درخواستهای طالبان، «هیچ کشوری، حتی پاکستان یا قطر» دولت طالبان را در این کشور جنگزده «به رسمیت نشناخته است». بورل در ادامه نوشت: «مردم افغانستان به خاطر انزوای کشور خود بهای سنگینی میپردازند. سطح کمکهای بشردوستانه به نسبت نیازمندیهای این کشور ناچیز است.»
طالبان مرداد سال گذشته با سرنگونی حکومت اشرف غنی پس از حدود ۲۰ سال بار دیگر قدرت را در افغانستان در دست گرفت. تاکنون هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. رهبران طالبان که در ابتدا ادعا میکردند به نسبت گذشته معتدلتر شدهاند، پس از به قدرت رسیدن به افراطیگرایی خود ادامه دادند و از جمله حقوق زنان را زیر پا گذاشتند، آزادی رسانهها را از بین بردند و منتقدان خود را به زندان انداختند.
به تازگی سه نهاد زیرمجموعه سازمان ملل متحد که در پی بهبود زندگی زنان و کودکان در سراسر جهان هستند، طالبان را به شدت نکوهش کردند و گفتند که طی یک سال اخیر تمام حقوق زنان و کودکان در افغانستان از بین رفته است.