به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۱:۲۱
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۰۶ ساعت ۱۴:۴۲
کد مطلب : ۳۶۶۰۵۰
کنیه و نفرت تقویت شده است

برخوردهای امنیتی، اعتراضات را شعله‌ورتر می‌کند

برخوردهای امنیتی، اعتراضات را شعله‌ورتر می‌کند
گروه سیاسی: معاون وزیر علوم در دولت خاتمی با اشاره اعتراضات در دانشگاه‌های مختلف و حضور لباس‌شخصی‌ها در دانشگاه می‌گوید: این تجربه‌ها را حداقل در ۲۰ سال گذشته در فضایی دانشجویی دیدم و بسته به اتفاقاتی که در کشور رخ می‌داد، دانشجویان اعلام موضع می‌کردند و واکنش نشان می‌دادند. تجربه شخصی ما این بود که هر زمان با دانشگاه همراهی، همزبانی و مدارا کردیم، نتیجه خوبی داشت و دانشگاه نیز صدای خودش را رساند، هشدار و پیامش را داد. هرگاه که با برخورد امنیتی کردیم و به جای اینکه موضوع را اجتماعی، سیاسی یا بحران ناکارآمدی ببینیم یا سعی کردیم از بیرون با آن‌ها برخورد کنیم، مانند اتفاق تلخی که در دانشگاه شریف رخ داد، فضای دانشگاه را از فضای اعتراضی به فضای خشم تبدیل کردیم.

غلامرضا ظریفیان می‌گوید: نمی‌دانم چه زمانی قرار است از تجربه غنی‌ای که داریم در این رابطه استفاده کنیم؛ تجربه‌ای که در دوره‌های مختلف و با شرایط متفاوت آن را آزمودیم. دانشگاه فضای جوان و مطالبه‌گری دارد و بر اثر یک آسیب یا یک ترومایی که در کشور رخ داده است، در حال ابراز وجود و نظر است. طبیعی است بخشی از آن متناسب با فضای نسلی که وجود دارد، با هیجان ترکیب شود، که باز هم باید صدای آنان را شنید و با آن‌ها مدارا و همزبانی کرد. زمانی که دانشجو اقناع نشود و برخورد امنیتی هم صورت بگیرد، این تصور پیش می‌آید که مسئله را جمع کردیم، ولی اصل موضوع حل نشده است.
 
ظریفیان به حضور نیرو‌های امنیتی و لباس شخصی‌ها در دانشگاه‌ها و برخورد با دانشجویان اشاره می‌کند و می‌گوید این شیوه، شیوه آزموده شده و بسیار غلطی است و نتیجه آن باعث انزوای دانشجویان و آن‌ها را برای مهاجرت اقناع می‌کند لذا باید بگویم شرایط به گونه‌ای است که کنیه و نفرت را تقویت می‌کند. حضور نیرو‌های لباس شخصی و امنیتی کاملا غیرقانونی است و هیچ مجوزی برای حضور آن‌ها در دانشگاه وجود ندارد. واقعه ۱۸ تیر که رخ داد، به دلیل حضور نیرو‌های امنیتی در دانشگاه بود که نهاد‌های مختلف هم آن را محکوم و اعلام کردند نیرو‌های امنیتی نباید وارد دانشگاه می‌شدند. او می‌گوید: شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوعات درون دانشگاهی مانند اعتراضات و خواسته‌ها را به خود دانشگاه‌ها واگذار کرده است. اگر خطایی هم در دانشگاه صورت بگیرد، با سازوکار‌هایی کمیته انضباطی و امثال آن حل و فصل می‌شود. اگر دانشجو بیرون از دانشگاه خطایی کند، طبیعی است که با قوانین خارج دانشگاه و عرف جامعه با او برخورد می‌شود، اما درون دانشگاه به دلیل اهمیت و حساسیتی که وجود دارد، مسائل باید به آرامی و با قواعد حل شود. اتفاقاتی که در اعتراضات اخیر در دانشگاه‌ها شاهد هستیم، در سطح بین الملل ایجاد حساسیت می‌کند و به دلیل همین حساسیت‌ها، حل مسائل را به درون دانشگاه واگذار کردند.

ظریفیان با طرح این سوال که باید از مسئولان مربوطه پرسید که چه کسانی مجوز و اجازه حضور نیرو‌های امنیتی به دانشگاه‌ها را می‌دهند؟ گفت: برخوردهای امنیتی چه سرخود چه غیر سرخود، به جای ایجاد آرامش، آتش را شعله‌ور می‌کند و باعث می‌شود شعله‌هایش در حادثه‌های دیگر فعال‌تر می‌شود. نقش مسئولان و روسای دانشگاه در این شرایط بسیار مهم است. اگر آن‌ها درک درستی از دانشجو و فضای دانشگاه داشته باشند، می‌توانند دستگاه‌های دیگر را مجاب کنند که این اتفاق نباید رخ دهد یا اگر افراطی در دانشگاه رخ دهد، با اعتبارشان بتوانند جو دانشگاه را با آرامش و گفت‌وگو حل کنند. ظریفیان می‌گوید وقتی دانشگاه ساکت و خموش است، نظام و جامعه از کانون هشداردهنده خوب و مناسب بی‌بهره می‌ماند. بماند که این سرکوب تا چه اندازه روحیه دانشجویان را برهم می‌زند و روحیه مطالبه‌گری و پرسشگری آن‌ها را زیر سوال می‌برد. تبعات نشنیدن صدای دانشجویان و ساکت کردن آن‌ها به نظام و جامعه برمی‌گردد و همه ما متضرر خواهیم شد.
مرجع : رویداد24
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها