به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۰۸:۵۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ ساعت ۰۹:۲۰
کد مطلب : ۳۹۲۳۶۱

 اوکراین سومین واردکننده بزرگ اسلحه در جهان 

 اوکراین سومین واردکننده بزرگ اسلحه در جهان 
گروه بین‌الملل: اوکراین به‌دلیل کمک‌های تسلیحاتی قابل ملاحظه آمریکا و اتحادیه اروپا برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه، در سال ۲۰۲۲ سومین واردکننده بزرگ اسلحه در جهان بوده است.
انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) در گزارش سالانه خود از تجارت تسلیحات در سطح جهان می‌گوید اوکراین از زمان استقلال از اتحاد شوروی در سال ۱۹۹۱ تا سال ۲۰۲۱ تسلیحات بسیار کمی وارد می‌کرد. ولی در پی تهاجم نظامی روسیه به این کشور در پنجم اسفند پارسال، حجم تسلیحات وارداتی اوکراین به شدت افزایش یافته است.
براساس آمارهای این پژوهشکده، در سال میلادی گذشته فقط هند و قطر که طی یک دهه اخیر خرید تسلیحات را به شدت افزایش داده است در مقایسه با اوکراین تسلیحات بیشتری وارد کرده‌اند.
یکی از پژوهشگران ارشد سیپری در زمینه معاملات تسلیحاتی می‌گوید با وجود این‌که خريد تسلیحات در سایر نقاط جهان به شکل محسوسی کاهش یافته است، «خریدهای تسلیحاتی کشورهای اروپایی به‌دلیل جنگ اوکراین و تنش با روسیه افزایش یافته و آن‌ها تلاش می‌کنند خیلی سریع تسلیحات بیشتری خریداری کنند».
سیپری در گزارش امسال نیز خاطرنشان می‌کند که آمریکا و با فاصله محسوسی در مقام بعدی، روسیه بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان هستند و در سه دهه گذشته بازار معاملات تسلیحاتی در احاطه این دو کشور بوده است.این گزارش در عین حال یادآوری می‌کند که حجم صادرات تسلیحاتی روسیه در سال‌های اخیر کاهش یافته و فاصله آن با آمریکا که در مقام اول این فهرست قرار دارد بیشتر شده است. در سال گذشته فاصله بین روسیه و کشور سوم در این فهرست که فرانسه است کاهش پیدا کرده است.
انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) پیش‌بینی می‌کند که با ادامه جنگ در اوکراین به‌دلیل نیاز روسیه به تسلیحات و اولویت دادن به مصارف ارتش خود و از سوی دیگر کاهش تقاضا برای معامله با روسیه به‌دلیل تحریم‌های غرب، حجم تسلیحات صادراتی این کشور کاهش خواهد یافت.آمارهای این پژوهشکده نشان می‌دهد که حجم صادرات تسلیحاتی آمریکا در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ در مقایسه با سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ حدود ۱۴ درصد افزایش یافته است و در چهار سال گذشته این کشور صادرکننده ۴۰ درصد از تسلیحات خریداری شده در سطح جهان بوده است.
حجم صادرات تسلیحاتی روسیه در همین بازه زمانی حدود ۳۱ درصد کاهش یافته و سهم این کشور از کل صادرات تسلیحاتی جهان از ۲۲ به ۱۶ درصد افت کرده است. از سوی دیگر، سهم فرانسه از کل صادرات تسلیحاتی در جهان از حدود هفت درصد به ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) که در سال ۱۹۶۶ تاسیس شد یک پژوهشکده بین‌المللی است که در زمینه جنگ، تسلیحات، کنترل تسلیحاتی و خلع سلاح تحقیق می‌کند.
برچسب ها: اوکراین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها