گروه علمی: تحقیقات جدید دانشمندان حاکی از آن است که بین خواب و سلامت روح و روان ارتباط مستقیم برقرار است.به گزارش بهداشت نیوز، پژوهشهای روانشناسی ثابت کرده است که انسان هرچه شادتر و از زندگی خود راضیتر باشد علاقه کمتری به خواب نشان میدهد. افراد افسرده و غمگین تمایل بیشتری به خوابیدن و ماندن در رختخواب دارند؛ بنابراین اگر شما هم زیاد میل به خواب دارید حتما مشکل خود را برطرف کنید.
اگرچه دانشمندان هنوز در حال تحقیق روی تمام اتفاقاتی هستند که هنگام خواب در مغز و بدن رخ میدهد، یافتهها مشخص است: خواب اهمیت زیادی در سلامت روان دارد.بدن و مغز هنگام خواب به ترمیم خود میپردازند، سیستم ایمنی را (که پیوند نزدیکی با سلامت روان دارد) تقویت میکنند، واکنش به استرس را بالا میبرند و سیستمهایی را که به تنظیم احساسات، یکپارچه کردن خاطرات و افکار، تمرکز و ارتباط با دیگران کمک میکنند، از نو شارژ میکنند.
به طور خلاصه، خواب باکیفیت به طرق مختلف زندگی فرد را بهبود میبخشد و خواب و سلامت روان ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.
تحقیقات نشان میدهد که خواب و شادی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و این ارتباط دوطرفه است. برای مثال، طبق یک ارزیابی گسترده دریافتیم افرادی که مدعی تاثیر مثبت روی زندگی خود بودند، در مجموع خواب بهتری داشتند.
در مقابل، به نظر میرسد خواب بهتر روحیه مثبت را تقویت میکند. از تحقیق روی کودکان چنین برمیآید که کمبود خواب با روحیه منفی و اختلال در تنظیم عواطف همراه است. در مقابل، کودکان و نوجوانانی که خواب کافی داشتند، بیشتر احساس شادی میکردند.
اگر خواب ناکافی باشد، توانایی درست فکر کردن مختل میشود. شواهد نشان داده کمبود خواب به طرق مختلف، از مختل ساختن تشکیل انتقال دهندههای عصبی گرفته تا اختلال در ارتباط میان سلولهای عصبی، تمرکز را به هم می زند.
در مقابل، داشتن خواب کافی نه تنها با سلامت بهتر مغز و افزایش تمرکز، بلکه با تقویت خلاقیت و حافظه همراه است. به طور خلاصه، داشتن خواب کافی شبانه به طرق مختلف باعث تقویت عملکرد شناختی میشود و این موضوع به خصوص برای دانشآموزان یا بزرگسالانی که در شغل خود به استفاده از منابع ذهنی نیاز دارند، اهمیت دارد.