گروه اقتصادی: یک عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با ابراز تأسف نسبت به حاشیهسازیها علیه اتاق ایران، گفت: تنزل جایگاه اتاق ایران به معنای ضعف بخش خصوصی و دولتیتر شدن اقتصاد کشور است.
نهادها و رسانه های نزدیک به دولت به دنبال برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی ایران ابتدا انتخابات را زیر سوال برده و سپس خواستار دخالت نهادهای دولتی در اقتصاد بودند. سهراب شرفی، عضو هیات نمایندگان اتاق شیراز با نگاهی به نتایج انتخابات 28 خرداد اتاق ایران و انتخاب اعضای هیات رئیسه اتاق ایران و جریانسازیهایی که علیه این انتخابات صورت گرفت و تا به امروز هم ادامه پیدا کرده است، گفت: نباید این اجازه را بدهند که با آبروی بخش خصوصی بازی شود. این فعال اقتصادی تصریح کرد: درست است که ساختار و قوانین اتاق ایران به بازنگری و بهبود نیاز دارد؛ اما تمرکز روی یک فرد خاص و مقابله با رأی اعضای هیات نمایندگان تنها به جایگاه و کیان اتاق ایران ضربه میزند. اگر این رویه ادامه پیدا کند در نهایت به جایی میرسیم که دیگر نقشی برای بخش خصوصی قائل نیستند.
او به قدمت و سابقه فعالیت اتاق ایران که به بیش از یک قرن میرسد، اشاره و تصریح کرد: جایگاهی که امروز اتاق ایران دارد، به راحتی و در مدت کوتاه حاصل نشده، سالها تلاش توسط گذشتگان انجام شده تا به اینجا برسیم. نباید اجازه داد که عدهای با نیت سوء این سابقه و تلاش را یک شبه از بین ببرند. شرفی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم مقابله با دخالتهای دولت در امور داخلی اتاق ایران، ادامه داد: چرا این عده تا این حد تلاش میکنند تا اتاق ایران را زیر چتر دولت ببرند. وابسته شدن تشکل تشکلها به دولت، معنا و مفهوم بخش خصوصی را از بین میبرد. این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه به دیده بان ایران گفت: اگر دولت میتوانست به نفع اقتصاد کشور قدمی بردارد تا به امروز باید نتیجهاش را میدیدیم. رهبری نیز در سخنرانی اواخر سال گذشته خود تأکید کردند که دولت در اقتصاد راه را اشتباه رفته و کمرنگ کردن بخش خصوصی پیامدهای سنگینی برای اقتصاد به دنبال داشته است. پس تلاش برای دخالت در امور اتاق ایران از سوی دولت، خطای بزرگی است که پیامد آن را در آینده خواهیم دید.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران: شورای عالی نظارت بگوید کدام بخش آییننامه انتخابات اتاق اجرا نشده؟
همچنین عباس جبالبارزی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به برگزاری جلسه شنبه آینده شورای عالی نظارت با موضوع انتخابات هیات رئیسه اتاق ایران به دیده بان ایران گفت: در فرآیند انتخابات هیات رئیسه، برای اولین بار انجمن نظارت حضور داشته و به عنوان مرجع قانونی نظارت بر این انتخابات بر اساس اسناد و در چهارچوب آیین نامه انتخابات اتاق ایران، مانعی در مسیر کاندیداتوری هیچ فردی مشاهده نکرده است. بنابراین ایرادی به این انتخابات وارد نیست.
او با تاکید بر اینکه شورای عالی نظارت به عنوان بالاترین رکن اتاق ایران نباید غیرمنطبق با آیین نامه انتخاباتی اتاق تصمیم بگیرد افزود: منتظر هستیم ببینیم خروجی بررسی روز شنبه شورای عالی چه خواهد بود. آیین نامه انتخابات چهارچوبی را مشخص کرده است. اگر این بررسی شورای عالی با این آییننامه منطبق باشد که ما هم از تصمیم آن استقبال می کنیم و اگر منطبق نباشد، تبعات منفی برای کل کشور خواهد داشت و بدیهی است شورای عالی نباید فرای قانون عمل کند.
جبالبارزی با اشاره به اینکه طبق آیین نامه انتخاباتی مصوب شورای عالی نظارت، وزارت اطلاعات باید ظرف 10 روز از استعلام انجمن نظارت نظر کتبی خود را درباره همه کاندیداها اعلام کند و در غیر این صورت به معنای تایید صلاحیت کاندیداها خواهد بود، به دیده بان ایران گفت: در تاریخ مشخص شده نامه کتبی وزارت اطلاعات به انجمن ارسال نشده است. و طبق همین آیین نامه انجمن نظارت کاندیداتوری همه کاندیداها را بلامانع دانسته است. به علاوه در این بیش از یک ماه که از انتخابات گذشته است هم هیچ اظهار نظر و موضعی از نهاد امنیتی ندیده ایم.
او با دعوت همه به بازگشت به قانون و رفتار بر اساس قانون گفت: اگر در اتاق یا هر جای دیگری قانون اجرا نشود و یا فراقانونی عمل شود بدعتی است که مشکلات مضاعف ایجاد می کند. روند انتخابات هیات رئیسه بر اساس اسناد ارائه شده از سوی انجمن نظارت کاملا قانونی بوده است. اگر مداخله غیرقانونی و یا فراقانونی صورت بگیرد تبعات آن نه تنها برای بخش خصوصی که برای کشور منفی خواهد بود.
جبالبارزی با انتقاد از بی توجهی به اعضای هیات نمایندگان به عنوان ذی نفعان این موضوع ادامه داد: خواسته هیات نمایندگان این است که به دور از هر جنجالی اگر آیین نامه رعایت نشده شفاف بگویند کجای این آیین نامه رعایت نشده است و اگر رعایت شده که همه باید به نتیجه انتخابات تمکین کنند.