گروه سلامت:یکی از مواردی که باعث تشدید بیماری یا تخفیف آن در افراد مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیروئید می شود، عوامل تغذیه ای است. به بیان دیگر، نقش داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب برای مبتلایان به مشکلات تیروئید کنار توجه داشتن به دارو درمانی زیر نظر متخصص غدد، از اهمیت بسیار بالایی برای این بیماران برخوردار است. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله بصورت جامع به موضوع رژیم غذایی بیماران تیروئیدی پرداخته ایم.
غذاهای مفید برای پرکاری تیروئید
۱_ انواع توت ها، از توت فرنگی گرفته تا بلوبری و تمشک، برای کاهش علائم پرکاری تیروئید مفید هستند. این میوه ها، مقدار زیادی از آنتی اکسیدان های قدرتمند را برای بدن فراهم می کنند، در نتیجه سیستم ایمنی بدن را قوی نگه می دارند. یادتان باشد خوردن روزانه توت ها برای اثرگذاری مناسب، لازم است.
۲_ کلم بروکلی درگروهی از مواد غذایی قرار میگیرد که می توانند میزان تولید هورمون تیروئید را کاهش بدهند. این گروه از مواد غذایی، سبزی های کلمی نام دارند. بنابراین اگر به کلم بروکلی علاقه مند نیستید می توانید از سبزی های کلمی دیگر مانند گل کلم و کاهو پیچ استفاده کنید. افراد مبتلا به پرکاری تیروئید باید روزانه یک یا چند وعده مصرفی از سبزی های کلمی را در برنامه غذایی خودشان قرار بدهند.
۳_ ماهی سالمون حاوی ویتامین D است که در گروه مواد مغذی ضروری قرار میگیرد و البته مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا ۳ را هم برای بدن فراهم می کند. تخم مرغ و قارچ، مواد غذایی دیگری برای دریافت ویتامین D هستند و امگا ۳ را هم می توان با مصرف گردو، روغن زیتون و روغن بذر کتان دریافت کرد. مواد غذایی حاوی ویتامین D و امگا ۳ باید روزانه مصرف شوند.
۴_ بوقلمون، یکی از منابع عالی برای دریافت پروتئین است و مصرف آن برای تولید انرژی و حفظ عضله ها ضرورت دارد. با توجه به اینکه کاهش وزن به عنوان یکی از نشانه های پرکاری تیروئید شناخته میشود، دریافت پروتئین کافی میتواند وزن این بیماران را در محدوده عادی نگه دارد. همه وعده های غذایی این بیماران باید حاوی پروتئین باشد.
۵_ پرکاری تیروئید در صورت درمان نشدن می تواند استخوان های فرد بیمار را تضعیف کند و درنهایت باعث ابتلا به پوکی استخوان شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل افراد مبتلا به پرکاری تیروئید روزانه باید ۳ سهم از محصولات حاوی کلسیم مانند ماست، پنیر و شیر را در وعده هایشان مصرف کنند.