به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۹ - ۱۹:۴۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ ساعت ۰۹:۱۳
کد مطلب : ۴۲۷۷۳۷

اعلام اسامی ۵ زندانی ایرانی در آمریکا

اعلام اسامی ۵ زندانی ایرانی در آمریکا
گروه بین الملل: علی کریمی مقام، سخنگوی نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اسامی پنج ایرانی زندانی در آمریکا که قرار است در جریان مبادله زندانیان آزاد شوند را اعلام کرد.
بر اساس توافق روز پنج‌شنبه ۱۹ مردادماه میان ایران و آمریکا بر سر آزادسازی حدود ۶ میلیارد دلار از دارایی‌هایی مسدود شده ایران در کره جنوبی، قرار شده است که شهروندان آمریکایی زندانی در ایران با تعدادی از زندانیان ایرانی در آمریکا مبادله شوند.
توافق مبادله زندانیان با ایالات متحده آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که دست‌کم ۴ نفر از ۵ شهروند آمریکایی زندانی در ایران، ایرانی‌تبارند.
سیامک نمازی ۵۱ ساله، عماد شرقی ۵۹ ساله و مراد طاهباز ۶۷ ساله سه نفر از پنج شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران هستند که بر اساس خبرهای منتشرشده، از مدتی پیش، از زندان به حبس خانگی منتقل شده‌اند. اگرچه هویت دو زندانی دیگر مشخص نیست اما روزنامه خراسان، مدتی قبل، هویت یک زندانی دیگر را یک زن آمریکایی ایرانی‌تبار ذکر کرده که پیش از این در سازمان‌های غیردولتی در افغانستان مشغول به کار بوده است.از این بین، سیامک نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز هر سه شهروندان دوتابعیتی هستند و مراد طاهباز علاوه بر تابعیت ایرانی‌آمریکایی، تابعیت بریتانیایی نیز دارد.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، ۵ زندانی وابسته به  ایران که قرار است در جریان این مبادله آزاد شوند، کاوه لطف‌الله افراسیابی، مهرداد انصاری، امین حسن‌زاده، رضا سرهنگ‌پور و کامبیز عطار کاشانی نام دارند.
کاوه لطف‌الله افراسیابی، استاد دانشگاه بوستون و متهم به لابی‌گری برای جمهوری اسلامی است که بر اساس اعلام وزارت دادگستری ایالات متحده در تاریخ ۲۹ دی ۱۳۹۹ در ایالت ماساچوست بازداشت و علیه او در دادگاه بروکلین اعلام جرم شد. در آن زمان،  با استناد به قانون "ثبت کارگزاران کشورهای خارجی" کیفرخواستی علیه کاوه لطف‌الله افراسیابی تنظیم و این فرد به فعالیت اعلام‌نشده به نفع جمهوری اسلامی و نقض این قانون متهم شد.
وزارت دادگستری آمریکا در آن زمان افراسیابی را متهم کرد که خود را بیش از یک دهه به عنوان کارشناس بی‌طرف مسائل ایران معرفی کرده در حالی که در تمام این مدت با دولت ایران همکاری می‌کرده و به تبلیغ این دولت می‌پرداخته است. افراسیابی همچنین به این متهم شده که با دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل همکاری می‌کرده و بدون ثبت و بدون اعلام این همکاری از این دفتر بابت خدماتش پول دریافت کرده است.
زندانی بعدی مهرداد انصاری، در سال ۲۰۲۱ به اتهام فروش تجهیزات با کاربرد موشکی، جنگ الکترونیک، برنامه هسته‌ای و سایر بخش‌های نظامی به ایران به ۶۳ ماه حبس محکوم شده است.
نفر سوم امین حسن‌زاده در سال ۲۰۱۹ به سرقت طرح‌های مهندسی و ارسال آن برای  ایران متهم شده است.
رضا سرهنگ‌پور زندانی دیگری است که در چارچوب توافق صورت گرفته، با  ایران مبادله خواهد شد. او در سال ۲۰۲۱ به ارسال غیرقانونی تجهیزات آزمایشگاهی به ایران متهم و زندانی شد.
آخرین زندانی که ایران خواستار آزادی او شده کامبیز عطار کاشانی نام دارد که  در فوریه سال جاری به اتهام ارسال تجهیزات الکترونیکی و نرم‌افزار به ایران به واسطه شرکت‌هایی در امارات، به تحمل ۳۰ ماه حبس محکوم شد.در تازه‌ترین تحولات مرتبط با توافق مرداد ماه میان ایران و آمریکا، دولت آمریکا مجوز انتقال شش میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران در کره جنوبی به قطر را امضا کرد تا به این ترتیب راه برای آزادی پنج شهروند آمریکایی بازداشت‌شده در ایران هموار شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعطای این مجوز را اقدامی در راستای منافع امنیت ملی ایالات متحده ارزیابی کرده است.
به نوشته رویترز، دولت جو بایدن در این سند که به کنگره ارسال شده، برای نخستین بار رسما اذعان کرده است که پنج ایرانی بازداشت‌شده در آمریکا را نیز به عنوان بخشی از توافق با جمهوری اسلامی آزاد می‌کند.در این سند آمده که وجوه آزاد شده "فقط برای تجارت بشردوستانه" قابل دسترس خواهند بود و انتقال شش میلیارد دلار تنها "منافع محدودی برای ایران" به همراه خواهد داشت زیرا این وجوه تنها برای تامین مالی کالاهای بشردوستانه قابل استفاده هستند.
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها