به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۸ - ۲۳:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۲۳ ساعت ۱۴:۵۱
کد مطلب : ۴۲۷۹۸۷

چرا اقتصاد بایدن برای آمریکایی‌ها بد است؟

چرا اقتصاد بایدن برای آمریکایی‌ها بد است؟
گروه بین الملل:بزرگترین مشکل اقتصاد آمریکا در حال حاضر چیست؟ بی حسی‌ای عمومی در میان آمریکایی‌ها نسبت به آن دیده می‌شود. تقریبا با هر معیار عینی‌ای آمریکایی‌ها از نظر اقتصادی وضعیتی بسیار بهتر از سه سال پیش هستند یعنی از زمانی دارند که "جو بایدن" رئیس جمهور فعلی آمریکا به قدرت رسید. با این وجود، طبق نتایج نظرسنجی تازه انجام شده شبکه خبری "سی ان ان" ۵۸ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که سیاست‌های بایدن باعث بدتر شدن شرایط اقتصادی شده است که افزایشی ۵۰ درصدی را در مقایسه با سال گذشته نشان می‌دهد. با این وجود، چشم انداز تیره و تاری که در ذهنیت پاسخ دهندگان اکثریت پاسخ دهندگان آمریکایی نسبت به وضعیت اقتصادی وجود دارد در تضاد با داده‌هایی است که سرشار از خوش بینی نسبت به وضعیت اقتصادی آمریکا می‌باشند. "جاستین وُلفرز" استاد سیاستگذاری عمومی و اقتصاد در دانشگاه میشیگان در پاسخ به این پرسش که آیا اقتصاد در دوره بایدن بهبود یافته است می‌گوید: "به معنای واقعی کلمه هیچ جای پرسشی در این باره وجود ندارد و اقتصاد بهبود یافته است".
به گزارش فرارو به نقل از سی ان ان، به گفته وُلفرز در ژانویه ۲۰۲۱ میلادی شروع دوره ریاست جمهوری بایدن همه چیز بد بود. در آن زمان نرخ بیکاری در آمریکا ۶.۳ درصد بود و اقتصاد کشور هنوز از شوک ناشی از کووید – ۱۹ خارج نشده بود. وُلفرز آن زمان را یکی از بدترین لحظات اقتصادی در طول زندگی‌اش توصیف می‌کند.
دو سال و نیم پس از آن مدت زمان اقتصاد آمریکا در وضعیت بسیار سالم تری قرار دارد. اقتصاد ایالات متحده در ماه گذشته به افزایش مشاغل با سرعتی قوی ادامه داد و نرخ بیکاری در ۱۸ ماه گذشته نزدیک به پایین‌ترین سطح خود در نیم قرن اخیر در رقمی حدود ۳.۵ درصد در نوسان بوده است. آمریکا در ماه آگوست سی و دومین ماه متوالی رشد شغلی خود را تجربه کرد. دستمزد‌های واقعی (به معنای تعدیل شده براساس تورم) در حال افزایش است. این وضعیت به شهروندان آمریکایی کمک کرد تا در مورد ادامه خرج کردن پول شان احساس اطمینان پیدا کنند امری که موتور محرکه اقتصادی آمریکا را فعال نگه می‌دارد. به بیان دیگر آمریکایی‌ها گویا حال و هوای خوبی دارند و راحت‌تر خرج می‌کنند حتی اگر در ظاهر بگویند که وضعیت این گونه نیست.
وُلفرز به "سی ان ان" می‌گوید: "من در دوران حرفه‌ای ام تفکیک و تفاوتی تا این اندازه زیاد بین واقعیت و درک عمومی جامعه از آن را ندیده بودم. چنین تفاوتی در حالت طبیعی تنها زمانی امکان پذیر می‌شد که در سال ۲۰۱۹ میلادی به خواب می‌رفتید و در سال ۲۰۲۳ میلادی از خواب بیدار می‌شدید و آن زمان تقریبا درک تان از وضعیت اقتصادی مشابه وضعیت امروز بود".
پس چرا اوقات بسیاری از آمریکایی‌ها تلخ است؟ به طور خلاصه می‌توان سه عامل تاثیرگذار را برای بیان علت این موضوع بیان کرد: تورم، مسکن و عرصه تلخ سیاسی ملی.
اقتصاد آمریکا چگونه در حال رونق است؟
اقتصاددانان عملا در حال تلاش برای اصلاح پیش بینی‌های خود پیرامون رشد اقتصادی هستند. بسیاری از بانک‌ها به شدت در حال عقب نشینی یا حتی معکوس کردن انتظارات شان برای روند اقتصادی در سال ۲۰۲۳ میلادی هستند. روز چهارشنبه گذشته S&P Global Market Intelligence برآورد تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم خود را با استناد به داده‌های فروش خرده فروشی بسیار قوی تقریبا با افزایشی ۲ درصدی به نرخ سالانه ۴ درصد رساند. چشم انداز حتی آفتابی‌تر از چشم انداز مدل GDPNow فدرال رزرو آتلانتا می‌آید که در حال حاضر رشد تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم را با نرخ سالانه ۵.۶ درصد انتظار دارد.
اقتصاددانان مورگان استنلی اخیرا در یک گزارش تحقیقاتی به مشتریان گفته بودند: "اقتصاد بسیار قوی‌تر از آن چه ما پیش‌بینی می‌کردیم در حال رشد است". این بانک در حال حاضر انتظار دارد تولید ناخالص داخلی سال جاری با سرعت ۱.۹ درصد تقریبا دو برابر پیش بینی قبلی خود به ثبت برسد.
سایه افکن بودن شبح تورم
افزایش شدید قیمت‌ها در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی لحظه اقتصادی دردناکی را برای خانوار‌ها در سراسر جهان رقم زد. نرخ تورم در ایالات متحده در ژوئن ۲۰۲۲ میلادی به ۹.۱ درصد رسید این میزان در منطقه یورو ۱۰.۹ درصد و در بریتانیا ۱۱ درصد بود.
اکنون نرخ تورم به شکل چشمگیری بهبود یافته است. بر اساس آخرین شاخص قیمت مصرف کننده نرخ تورم آمریکا در ماه جولای به ۳.۲ درصد رسید. نرخ تورم منطقه پولی یورو در ماه آگوست به ۵.۲ درصد و نرخ تورم بریتانیا به ۶.۸ درصد رسید. به گفته اداره آمار کار آمریکا این بدان معناست که قیمت‌ها به طور کلی امروز هنوز حدود ۱۸ درصد بالاتر از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی یعنی دوره پیش از پاندمی کووید است. "کارولا بایندر" دانشیار اقتصاد در کالج هاورفورد می‌گوید: "علیرغم این موارد مخارج واقعی مصرف شخصی هنوز با سرعت بالایی در حال رشد است. بنابراین، به نظر می‌رسد که حالت بد بی حسی شهروندان تغییر چندانی نمی‌کند".
قیمت بنزین در حال افزایش است
قیمت بنزین به شکل بدی بی ثبات است و شبیه یک سیلی غیر قابل اجتناب به صورت است! در طول سال ۲۰۲۲ میلادی پیش بینی قیمت بنزین کار دشواری بود، زیرا حمله روسیه به اوکراین بازار‌های کالا‌های جهانی را تکان داده بود. در اوایل تابستان سال جاری رانندگان آمریکایی در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی از وضعیت بهتری برای مصرف بنزین برخوردار شدند. با این وجود، در اواخر ماه آگوست در حدود زمانی که نظرسنجی "سی ان ان" انجام شد قیمت بنزین به بالاترین سطح خود در طی چندین ماه بازگشت: به طور میانگین ۴ دلار بازای هر گالن.
عدم مقرون به صرفه بودن مسکن
اقتصاد فعلی آمریکا برای افرادی که به دنبال خرید خانه هستند احساس ناخوشایندی ایجاد می‌کند. مقرون به صرفه بودن مسکن در آمریکا در حال حاضر در پایین‌ترین حد خود در دهه‌های اخیر قرار گرفته و نرخ وام مسکن از ۷ درصد به بالاترین سطح خود در بیش از ۲۰ سال گذشته رسیده است. زمانی که بایدن به قدرت رسید نرخ وام مسکن به پایین‌ترین سطح یعنی ۲.۶۵ درصد رسید.
فدرال رزرو تا حدودی مقصر وضعیت ایجاد شده است. چندین بار افزایش نرخ بهره طی یک سال و نیم گذشته به افزایش سریع‌تر نرخ وام مسکن دامن زده است. میانگین قیمت خانه در ایالات متحده از ۲۵۸۰۰۰ دلار در سال ۲۰۱۹ به ۴۱۶۱۰۰ دلار افزایش یافته است. با این وجود، مسئله مقرون به صرفه بودن صرفا به دلیل هزینه‌های بالاتر تامین مالی نیست بلکه مسئله کمبود موجودی نیز از نظر تاریخی مطرح بوده که در نتیجه تاثیر دوره پاندمی کووید همراه با کمبود مداوم خانه بوده که ریشه در بحران وام مسکن سال ۲۰۰۸ میلادی دارد.
شکاف حزبی
تازه‌ترین نظرسنجی "سی ان ان" نشان می‌دهد که جمهوری خواهان و دموکرات‌ها هر دو در مورد عملکرد بایدن در حوزه اقتصاد نگران هستند. تنها ۲ درصد از جمهوری خواهان و ۴۸ درصد از دموکرات‌ها گفتند که شرایط اقتصادی در دوران بایدن بهبود یافته است. نزدیک به یک چهارم دموکرات‌ها گفتند که سیاست‌های بایدن شرایط اقتصادی را بدتر کرده است. نود و یک درصد جمهوری خواهان با آن نظر موافق بودند. وُلفرز می‌گوید:"مردم دیگر به ما نمی‌گویند که در مورد اقتصاد چه احساسی دارند. در واقع، آنان به ما می‌گویند که در مورد رئیس جمهور چه احساسی دارند".
در هر صورت این احساس یک مشکل سیاسی برای بایدن ایجاد می‌کند که کارزار انتخاباتی اش برای انتخاب مجدد به دنبال برجسته سازی نقاط قوت او در عرصه اقتصادی بوده است."دیوید اکسلراد" مشاور ارشد سابق کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری اوباما می‌گوید:"نمی‌توانید مردم را به داشتن احساس بهتر تشویق کنید. من فکر می‌کنم رئیس جمهور باید راهی برای صحبت در مورد کار‌هایی که انجام داده در چارچوبی به غیر از درخواست گزارش از مردم آمریکا بیابد".
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها