گروه بین الملل: پروفسور "آلن لیچمن" مورخ حوزه تاریخ سیاسی آمریکا به مدت چهار دهه در پیش بینی انتخابات آمریکا تحلیل های درست و دقیقی را ارائه کرده است. لیچمن می گوید تکنیکی که به کار می برد به او این امکان را می دهد تا نتیجه آرای رای دهندگان را پیش بینی کند.
این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".
به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" مینامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح میداد. او نظریه خود را با الهام از "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.
کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزلهای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.
لیچمن میگوید تکنیک اش او را قادر میسازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیکها یا رویدادهای تبلیغاتی ترجیحی نامزدها پیش بینی کند.
علیرغم نتایج نظرسنجیها که نشان میدهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقبتر از نامزد رقیب اش میباشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او میگوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".
نظرسنجیهایی که نشان میدهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالتهای کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمیدهند. او میگوید: "آنان مسحور چیزهای اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجیها است. نخست آن که نتایج نظرسنجیهایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلیدها رخ دهد که میتواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه میشود و چه کسی میداند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".
لیچمن میگوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او میافزاید: "ترامپ فکر میکرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".
با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل میکنند. یکی از آن کلیدها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمارهای اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامیهای اجتماعی کلید دیگری میباشد که علیه بایدن عمل میکند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب میکنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته میشود و در حالی که بسیاری احساس میکنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر میرسد سن بیشتر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.
البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات آمریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات میشود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و میگوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او میافزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمیتوان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمیشود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".
از جمله کلیدها در سیستم پیش بینی لیچمن میتوان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.