به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۱ - ۱۷:۴۷
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۱۶ ساعت ۱۸:۲۰
کد مطلب : ۴۷۴۳۹۰

دیدار رئیس امارات با تروریست تحت تعقیب 

دیدار رئیس امارات با تروریست تحت تعقیب 
گروه بین الملل: رئیس امارات متحده عربی  با یکی از مقامات ارشد حکومت طالبان که دولت آمریکا وی را «تروریستی تحت تعقیب» می‌داند، ملاقات کرد.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان با «سراج الدین حقانی» وزیر داخله امارت اسلامی افغانستان و از رهبران ارشد طالبان در کاخ قصر الشاطی در شهر ابوظبی - پایتخت امارات متحده عربی- دیدار کرد.خبرگزاری رسمی امارات متحده عربی (وام) تصویری از شیخ محمد در حال دست دادن با حقانی، وزیر داخله طالبان که همچنین ریاست شبکه حقانی را بر عهده دارد، منتشر کرده است؛ شبکه‌ای قدرتمند در درون طالبان که مسئول برخی از خونین‌ترین حملات علیه دولت سابق افغانستان تحت حمایت غرب بوده است.
این دیدار بر شکاف فزاینده بین المللی در مورد چگونگی برخورد با طالبان که کنترل افغانستان را در سال ۲۰۲۱ به دست گرفته‌اند برجسته کرده است. در حالی که غرب هنوز حکومت طالبان را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نمی‌شناسد، برخی کشورهای خاورمیانه و قدرت‌های غیرغربی از جمله چین و روسیه مشغول تماس برای به رسمیت شناختن آن‌ها هستند.
خبرگزاری رسمی امارات درباره این دیدار نوشت: «دو طرف در مورد تقویت پیوندهای همکاری بین دو کشور و راه‌های تقویت روابط به منظور تامین منافع متقابل و کمک به ثبات منطقه گفتگو کردند.» گفت‌وگوها بر روی زمینه‌های اقتصادی و همچنین حمایت از بازسازی افغانستان متمرکز بود.
طالبان نیز بدون اشاره به جزئیات این دیدار، موضوع مورد گفتگوی این دو مقام را «موضوعات مربوط به منافع دوجانبه» توصیف کرده است. در این دیدار «عبدالحق واثق» رئیس سازمان اطلاعات طالبان نیز شرکت داشته است.واثق سال‌ها در زندان ارتش ایالات متحده در خلیج گوانتانامو نگهداری می‌شد و در سال ۲۰۱۴ در مبادله‌ای که در ازای یک گروهبان ارتش ایالات متحده انجام شد، آزاد شد.
حقانی که گفته می‌شود حدود ۵۰ سال دارد، حتی پس از تسلط طالبان در لیست افراد تحت تعقیب ایالات متحده بوده و آمریکا ۱۰ میلیون دلار برای دستگیری او جایزه تعیین کرده است.
در واپسین روز ژوئیه سال ۲۰۲۲، در اثر یک حمله پهپادی ایالات متحده در کابل، «ایمن الظواهری»، رهبر القاعده کشته شد. به گفته مقامات آمریکایی، خانه‌ای که الظواهری در آن کشته شد، خانه حقانی بود.در حالی که طالبان استدلال می‌کردند که این حمله مفاد توافقنامه ۲۰۲۰ دوحه را نقض می‌کند؛ توافقی که آغازگر روند خروج ایالات متحده از افغانستان بود. این توافق همچنین شامل وعده‌ای از سوی طالبان بود که اعضای القاعده یا سایرین را که به دنبال حمله به آمریکا هستند، در قلمرو تحت تسلط خود پناه ندهد.
شبکه حقانی پس از حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ و در پی حملات ۱۱ سپتامبر، به یکی از مرگبارترین بازوهای طالبان تبدیل شد. این گروه از بمب‌های کنار جاده ای، بمب‌گذاری‌های انتحاری و حملات دیگر، علیه سفارت خانه‌های هند و ایالات متحده، ریاست جمهوری افغانستان و دیگر اهداف غرب و ناتو در افغانستان استفاده کرد. آن‌ها همچنین بنا به مدعای آمریکایی‌ها با اخاذی، آدم ربایی و سایر فعالیت‌های مجرمانه مرتبط بوده اند.
خود حقانی به طور مشخص تصدیق کرده که در حمله ژانویه ۲۰۰۸ علیه هتل سرنا در کابل که در آن ۶ نفر از جمله یک شهروند آمریکایی کشته شدند، دست داشته است.

 
برچسب ها: طالبان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها