گروه بین الملل: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، گفت که «مجرمان جدی» حتی اگر از افغانستان یا سوریه آمده باشند، باید از این کشور اخراج شوند. شولتس این اظهارات را پس از آن ابراز کرده است که قتل یک افسر پلیس از سوی یک پناهنده افغان در شهر مانهایم واکنشهای گسترده را در این کشور بدنبال داشته است.
شولتس همچنین گفت که بزرگداشت از «اقدامات تروریستی» بر خلاف تمام ارزشهای آلمان است و در آینده ممکن است پناهندگان دخیل با مجازات اخراج مواجه شوند.
او در سخنرانی خود در مجلس آلمان گفت: «اجازه دهید واضح بگویم: وقتی کسی که به اینجا در کشور ما پناهنده شده است و مرتکب شدیدترین جرایم میشود، من را خشمگین میکند. چنین مجرمانی باید اخراج شوند - حتی اگر از سوریه یا افغانستان آمده باشند.»
آلمان از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، اخراج پناهجویان افغان را متوقف کرده است و همچنین پناهجویان سوری نیز از آلمان اخراج نمیشوند، زیرا سوریه به دلیل جنگ داخلی طولانی امن تلقی نمیشود.
پس از آن که یک مرد ۲۵ ساله افغان هفته گذشته با چاقو به تجمع یک گروه راستگرای مخالف اسلام رادیکال در شهر مانهایم در غرب آلمان حمله کرد و ۶ نفر را زخمی کرد، بحث در مورد از سرگیری اخراج «پناهندگان مجرم» به ویژه به افغانستان دوباره شعلهور شده است.یک افسر پلیس ۲۹ ساله روز یکشنبه پس از ضربات مکرر چاقو هنگام تلاش برای جلوگیری از این حمله بر اثر جراحات شدید از سوی این مهاجم بعدا در بیمارستان جان باخت. پس از این حمله، وزارت کشور/داخله آلمان گفت که به دنبال از سرگیری اخراج به افغانستان است.
صدراعظم آلمان در سخنرانی خود همچنین گفت که بزرگداشت «از جنایات تروریستی به منزله سیلی به صورت قربانیان، خانوادههای آنها و نظم دموکراتیک ما» است.
او گفت که قوانین اخراج در آلمان تشدید خواهد شد تا «حمایت از تروریسم» بتواند دلیلی برای اخراج تلقی شود.
آلمان سال گذشته شاهد افزایش مهاجرت بود و بیشترین گروه پناهجویان - بیش از ۳۰ درصد - از سوریه بود و ترکیه در جایگاه دوم و افغانستان در جایگاه سوم قرار داشت.