به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۱ - ۱۸:۱۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۷/۱۱ ساعت ۱۳:۳۱
کد مطلب : ۴۹۳۹۲۳

بی خوابی در این ۵ مشکل سلامتی ریشه دارد

بی خوابی در این ۵ مشکل سلامتی ریشه دارد
گروه علمی:بی‌خوابی یک مشکل خواب شایع است که بر توانایی شما برای به‌خواب رفتن یا در خواب ماندن تأثیر منفی می‌گذارد. بی‌خوابی می‌تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود، ازعوامل استرس‌زای بیرونی گرفته تا برخی مشکلات پزشکی. بیماری‌های بسیاری وجود دارند که باعث بی‌خوابی می‌شوند، اغلب به این علت که علائم آن مشکلات در خواب اختلال ایجاد می‌کنند. علاوه بر این، دارو‌هایی که برای برخی از مشکلات سلامتی تجویز می‌شوند نیز با بی‌خوابی مرتبط دانسته شده‌اند.
 
دیابت
به گزارش ایسنا،دیابت یک مشکل سلامتی است که به‌خاطر نشانه‌ها و علائمش می‌تواند باعث بی‌خوابی شود. اگر دیابت دارید، احتمالا دچار تکرر ادرار می‌شوید و باید دائما به دستشویی بروید. این مسأله می‌تواند شما را در شب بیدار کند و اجازه ندهد که به خواب‌تان ادامه دهید. یک راه برای جلوگیری از این مسأله، آن است که همیشه درست قبل از خواب به دستشویی بروید. اگر با وجود مقدار کمی ادرار در مثانه‌تان بخوابید، احتمالا در وسط شب مجبور می‌شوید برای دفع ادرار از خواب بیدار شوید. به‌علاوه شما باید ۲ تا ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب از نوشیدن مایعات اجتناب نمایید.
 
 
درد مزمن 
دسته‌ی دیگری از بیماری‌ها که با بیدار کردن شما در وسط شب باعث بی‌خوابی می‌شوند، بیماری‌هایی هستند که درد مزمن ایجاد می‌کنند. برخی از این‌ها عبارتند از آرتریت، فیبرومیالژیا و …. درد مزمن در وهله‌ی اول به‌خواب رفتن را برای شما دشوار می‌سازد و اغلب باعث می‌شود در طول عود درد در شب از خواب بیدار شوید. متأسفانه بسته به نوع دردی که از آن رنج می‌برید، معمولا هیچ راه آسانی برای جلوگیری از این عود‌ها وجود ندارد. یک راه حل ممکن، آن است که درست قبل از خواب از یک داروی مسکن که برای‌تان تجویز شده است، استفاده نمایید تا با تسکین دردتان به شما اجازه دهد خواب راحت‌تری داشته باشید.
 
ریفلاکس اسید
ریفلاکس اسید، مشکل دیگری است که می‌تواند به‌علت درد شدید، شما را در وسط شب از خواب بیدار کند. زمان اوج بدن شما برای تولید اسید از ۱۰ شب تا ۲ صبح است. این بدان معناست که اگر بسیار نزدیک به زمان خواب‌تان غذا بخورید، غالبا در هنگام خواب دچار ریفلاکس اسید خواهید شد. اگر حس سوزش ناشی از ریفلاکس اسید، بسیار شدید باشد، می‌تواند شما را از خواب بیدار کرده و باعث بی‌خوابی شود. برای جلوگیری از این وضعیت، نزدیک زمان خواب‌تان از وعده‌های غذایی سنگین استفاده نکنید.

اختلالات روانی
اختلالات روانی، دسته‌ای از بیماری‌ها هستند که اغلب باعث بی‌خوابی می‌شوند. بد‌ترین آن‌ها اضطراب و افسردگی هستند، چون شما را در وضعیت بیش‌انگیختگی قرار می‌دهند؛ وضعیتی که به پاسخ جنگ یا گریز معروف است. این مسئله باعث می‌شود که شما بطرز غیرمنطقی نگران خواب کم‌تان باشید که به نوبه‌ی خود مانع به‌خواب رفتن شما می‌شود.

دارو‌ها
حتی اگر مشکل پزشکی شما باعث بی‌خوابی‌تان نشود، ممکن است دارویی که برای درمان آن استفاده می‌کنید، شما را بی‌خواب سازد. دارو‌های متداولی که باعث بی‌خوابی می‌شوند، عبارتند از مسدودکننده‌های آلفا، مسدودکننده‌های بتا، کورتیکواستروئیدها، دارو‌های ضدافسردگی SSRI، مهارکننده‌های ACE، مسدودکننده‌های گیرنده‌ی آنژیوتانسین II، مهارکننده‌های کولین استراز، آنتی هیستامین‌های غیرآرام‌بخش، گلوکوزامین و کندرویتین و استاتین‌ها. اگر شما هر یک از این دارو‌ها را مصرف می‌کنید و دچار بی‌خوابی هستید، در مورد راه‌حل‌های احتمالی با پزشک‌تان صحبت کنید. او ممکن است داروی شما را عوض کند یا راه‌حل‌هایی برای درمان بی‌خوابی ناشی از مصرف دارو به شما پیشنهاد نماید.
برچسب ها: بی خوابی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها