به روز شده در ۱۴۰۳/۰۷/۲۰ - ۰۰:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۷/۱۹ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب : ۴۹۵۱۵۵
خوش‌نشینی طلا بر بام ۴ میلیون تومان

اقبال مردم به خرید طلای دست دوم و شکسته

اقبال مردم به خرید طلای دست دوم و شکسته
گروه اقتصادی: تبدیل ریال به دارایی‌های ارزشمندتر، تفکریست که به صورت سیستمی با تشدید چالش‌های اقتصادی و یا حتی نگرانی‌های مربوط به عرصه دیپلماسی، در بین مردم موج بیشتری می‌گیرد.
 
به گزارش اقتصاد24،طی چند ماه اخیر به‌ویژه هفته‌های گذشته، علاقه زیاد تبدیل ریال به هر واحد ارزشمند دیگری آن هم در شرایطی که واحد پول ملی در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌برد، شدت گرفت. هرچند به نظر می‌رسید بازار‌هایی مانند رمزارز، ارز و سایر موارد اینچنینی روندی افسارگسیخته به خود گیرند، اما این اتفاق رخ نداد. هرچند بازار طلا از این روند مستثنی بود و به گفته فعالان بازار، این روز‌ها بیشترین سود را طلا کرد.

شمش‌های پرتقاضا
بررسی از بازار‌های اقتصادی نشان می‌دهد علیرغم ارز که تنها در روز‌های محدودی جهش قیمتی را تجربه کرد و الان در شرایط نسبتا با ثبات آن هم با شیب نزولی به سر می‌برد، طلا همچنان در اوج قیمتی خود نشسته و علاقه‌ای به ترک خوش‌نشینی خود ندارد. گرمی ۴ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان، گران‌ترین قیمتی بود که طلای ۱۸ عیار در دو هفته گذشته به خود دید.

اما این رقم برای شمش طلا بود و اگر به مغازه‌های طلافروشی سر می‌زدید، باید برای هر تولید در این حوزه رقمی نزدیک ۴ میلیون و نیم و حتی بیشتر می‌پرداختید. دلیل آن هم مشخص است؛ اجرت ساخت، مالیات بر ارزش افزوده و سایر متعلقات مربوط به آن، همگی رقم را برای یک گرم طلا به ۵ میلیون تومان هم می‌رساندند. این روند مسئله جدیدی نبوده و از دهه‌ها قبل، مخارج اینچنینی همواره برعهده خریداران بوده است. برای همین اگر از کسی که برای سرمایه‌گذاری طلا می‌خرد بپرسید، به شما خرید شمش طلا، طلای نواری و یا حتی طلای شکسته را به جای گردنبند یا گوشواره نو و کامل پیشنهاد می‌دهد.

هزینه سنگین اجرت ساخت طلا
با بهبود وضعیت بازار‌های اقتصادی در ایران، از نرخ طلا کاسته شد و قیمت‌های حاضر، گرمی ۴ میلیون و هفتاد هزار تومان برای طلای ۱۸ عیار را نشان می‌دهند. در همین راستا امیر قاضی، از فعالان بازار طلا ، درباره شرایط فعلی خرید و فروش طلا و رویکرد مردم نسبت به بازار گفت: این روز‌ها تقاضا برای خرید طلای دست دوم و شکسته بیشتر شده است. تا حدود ده سال گذشته، طلای ریسه‌ای و شمش، خریداران کمی داشت و حتی افرادی که به قصد سرمایه‌گذاری طلا می‌خریدند نیز خرید گردنبند، نیم‌ست و یا حتی سکه را بیشتر ترجیح می‌دادند. اما در سال‌های اخیر با انتشار اخبار مختلف درباره جعلی بودن بعضی سکه‌های فروخته شده و ورود دولت به این مسئله، علاقه مردم به خرید سکه کمرنگ‌تر شد.

این تحلیلگر بازار طلا ادامه داد: از سویی دیگر اجرت ساخت طلا در این مدت افزایش جدی داشته؛ صنعتی‌تر شدن تولیدات و پیشرفته‌تر شدن طراحی‌ها باعث شده تا در مواقعی، یک تولید دو برابر وزن طلای خود قیمت داشته باشد. تنها افرادی این هزینه را می‌پردازند که قصد استفاده یا هدیه دادن داشته باشند. در غیر این صورت درخواست برای طلای دست دوم و حتی شکسته نیز بیشتر شده است.

این فعال بازار طلا درباره پیش‌بینی آتی بازار گفت: همه درباره احتمال جنگ صحبت می‌کنند و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. بخشی از التهابات بازار هم از این گمانه‌زنی‌ها و فشار‌های روانی سرمنشا می‌گیرد، اما به طور کلی روند بازار‌ها در ایران نشان داده حتی اگر جنگ هم رخ ندهد، با نگاهی طولانی مدت کسی که الان ریال خود را تبدیل به طلا می‌کند، ضرر نکرده است.

سود‌های کم‌حاصل
 شاید کسی که چشم به سود‌های کلان کوتاه مدت دوخته و یا در بازاری کار می‌کند که حتی یک ریال تغییرات قیمت طلا مستقیما بر فعالیت او اثرگذار است، این روز‌ها تنش شدید روحی را سپری کند، اما مردم عادی می‌دانند حتی اگر ضرری متحمل شوند، در بلند مدت (بازه یک ساله و نه ده ساله!) سود مناسبی را از سرمایه‌های خود خواهند برد.

در کشوری که گرانی جزء لاینفک اقتصاد آن شده، حتی اگر قیمت طلا هم بالا برود باز مردم مطمئنند همه چیز همیشه گران‌تر خواهد شد؛ بنابراین چنین شرایطی را نمی‌توان سوددهی توصیف کرد. تنها دستاورد آن، تبدیل ریال کم ارزش، به سرمایه باارزش جهانیست.
** ارسال نظر برای اين مطلب در تاريخ ۱۴۰۳-۰۷-۲۶ ۱۰:۵۹ بسته می شود. **
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *