به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۰۹:۳۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۷/۳۰ ساعت ۱۹:۴۴
کد مطلب : ۴۹۷۰۸۸

عزم پوتین برای رقابت با قدرت‌های غربی

عزم پوتین برای رقابت با قدرت‌های غربی
گروه بین الملل: نشست بریکس هفته آینده در کازان برگزار خواهد شد. این بزرگترین نشست در روسیه از زمان آغاز درگیری اوکراین خواهد بود. پوتین به دنبال آن است تا نشان دهد تلاش‌های غرب برای منزوی کردن مسکو در تهاجم دو و نیم ساله شکست خورده است.
قرار است رهبران گروه بریکس در شهر کازان روسیه گردهم آیند؛ ائتلافی از اقتصادهای نوظهور که کرملین امیدوار است از طریق آن غرب را به چالش بکشد.
این نشست بزرگ‌ترین رویداد در روسیه از زمان آغاز تجاوز نظامی به اوکراین خواهد بود و در حالی برگزار می‌شود که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، تلاش می کند نشان دهد که تلاش‌های غرب برای منزوی کردن مسکو پس از دو سال و نیم جنگ بی‌ثمر بوده است.
این بار، کرملین می‌خواهد نشان دهد که یک "جایگزین برای فشارهای غربی" در اختیار دارد و اینکه جهان چندقطبی واقعیتی است. این موضوع به تلاش‌های مسکو برای انتقال قدرت از غرب به دیگر مناطق اشاره دارد.
روسیه اعلام کرده است که انتظار دارد نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در این نشست حضور یابد. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهوری برزیل و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز از دیگر میهمانان این نشست در بین روزهای ۲۲ تا ۲۴ اکتبر خواهند بود.گسترش گروه بریکس - که مخفف نام اعضای اصلی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است - به یکی از ارکان سیاست خارجی مسکو تبدیل شده است.
موضوعات اصلی در دستور کار شامل طرح پوتین برای ایجاد سیستم پرداختی به رهبری بریکس به عنوان رقیبی برای سوئیفت، شبکه مالی بین‌المللی که بانک‌های روسی در سال ۲۰۲۲ از آن جدا شدند و همچنین افزایش درگیری‌ها در خاورمیانه خواهد بود.بریکس که در سال ۲۰۰۹ با چهار عضو تأسیس شد، اکنون شامل چندین کشور نوظهور دیگر مانند آفریقای جنوبی، مصر و ایران نیز می‌شود. ترکیه، عضو ناتو با روابط پیچیده با مسکو و غرب، در اوایل سپتامبر اعلام کرد که مایل است به این بلوک بپیوندد.
پوتین در سال ۲۰۲۳ توسط دادگاه کیفری بین‌المللی به دلیل اخراج غیرقانونی کودکان از اوکراینتحت تعقیب قرار گرفت و از حضور در نشست قبلی در آفریقای جنوبی صرف‌نظر کرد.
کرملین اعلام کرده است که می‌خواهد "امور جهانی بر اساس قوانین بین‌المللی و نه قوانین تنظیم‌شده توسط دولت‌های خاص، به ویژه ایالات متحده" هدایت شود.
غرب معتقد است که روسیه از این گروه برای گسترش نفوذ خود و ترویج روایت‌هایش در مورد درگیری اوکراین استفاده می‌کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در این هفته با ارائه "طرح پیروزی" خود به قانون‌گذاران، ضمن هشدار در خصوص پیروزی پوتین در جنگ گفت: «اگر پوتین به اهداف دیوانه‌وار خود - از نظر ژئوپلیتیکی، نظامی، ایدئولوژیک و اقتصادی - برسد، این پیام را به دیگر مهاجمان احتمالی، به ویژه در غرب، منطقه ایندوپاسیفیک و آفریقا می‌دهد که جنگ‌های تجاوزگرانه می‌توانند برای آن‌ها سودآور باشند.»
 
برچسب ها: روسیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها