گروه بین الملل: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده در نخستین تماس تلفنی پس از برگزاری انتخابات در آمریکا، بر ادامه همکاریهای دوجانبه و "تلاش برای بازگشت صلح به اروپا" تأکید کردند.به گفته اشتفان هبشترایت، سخنگوی دولت آلمان، شولتس در این گفتوگو بر "آمادگی دولت آلمان برای ادامه همکاری موفق چند دهه اخیر با ایالات متحده" تأکید کرد.همچنین گفتە شدە کە دو رهبر توافق کردند که برای بازگشت صلح به اروپا با یکدیگر همکاری کنند. هبشترایت در اینبارە بە جزئیات بیشتری اشاره نکرد، اما رسانههای آلمان اینگونه برداشت کردەاند کە منظور از این سخنان، "پایان دادن بە جنگ در اوکراین" است.در این تماس تلفنی، شولتس و ترامپ درباره روابط آلمان و آمریکا و چالشهای ژئوپلیتیک کنونی تبادل نظر کردند. شولتس بار دیگر شخصاً پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت. پیش از این، صدراعظم آلمان در پیامی کتبی پیروزی ترامپ را تبریک گفته و بر اهمیت روابط نزدیک دو کشور تأکید کرده بود.
صدراعظم آلمان در آن پیام نوشته بود: «آلمان و آمریکا مدتهاست که برای ترویج رفاه و آزادی در دو سوی اقیانوس اطلس با موفقیت همکاری میکنند. ما به این کار برای منفعت شهروندانمان ادامه خواهیم داد.»شولتس اخیراً در یک برنامه تلویزیونی درباره همکاری با ترامپ گفته بود: «من هرگز سادهلوح نیستم، اما همیشه کمی بیباک هستم.» او همچنین اعلام کرده که قصد دارد به زودی گفتوگو با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را از سر بگیرد، اما نه به تنهایی بلکه پس از مشورت با متحدان.
گفتوگوی تلفنی شولتس و ترامپ در حالی صورت میگیرد که پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا با نگرانیهایی در اروپا همراه بوده است. در دوره ریاست جمهوری قبلی ترامپ، روابط او با آلمان پرتنش بود. ترامپ بارها از آلمان به دلیل هزینههای دفاعی پایین، مازاد تجاری و خط لوله گاز نورد استریم ۲ انتقاد کرده بود.
اکنون نگرانیهایی درباره احتمال وضع تعرفههای جدید بر کالاهای اروپایی و آلمانی از سوی دولت آینده ترامپ وجود دارد. روبرت هابک، معاون صدراعظم آلمان، پیشبینی کرده که "تعرفههای جدید احتمالی آمریکا به گونهای طراحی خواهند شد که مشخصاً واردات از آلمان به آمریکا یا صادرات از آلمان را هدف قرار دهند".
با انتصابها در تعطیلات موافقت کنید
دونالد ترامپ بهتدریج چهرههای کلیدی در دولت آینده خود را معرفی میکند. ترامپ از نامزدهای رهبری سنا هم خواست از "انتصابهای او در تعطیلات" حمایت کنند.
در سیستم حکومتی ایالات متحده، برای انتصاب وزرا، رئیسجمهور باید تأیید سنا را کسب کند. با این حال، دونالد ترامپ قصد دارد از یک "استثنای قانونی" استفاده کند که به او این امکان را میدهد تا ابتدا وزرا را بهطور موقت بدون نیاز به تأیید سنا منصوب کند.
ترامپ در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت که هر سناتور جمهوریخواه که بخواهد رهبر اکثریت در مجلس سنا شود، "باید با انتصاب در تعطیلات (تعطیلات سنا!) موافقت کند."
به نوشته ترامپ گاهی اوقات رایگیری در سنا ممکن است دو سال یا بیشتر طول بکشد و این کار را قبلا سناتورها چهار سال پیش انجام دادهاند. ترامپ افزود دیگر نباید اجازه داد دوباره این اتفاق تکرار شود و باید هرچه سریعتر افراد را منصوب کرد.این درخواست باعث شد که چندین کاندیدای برجسته برای پستهای وزارتی در دولت آینده ترامپ، به سرعت موافقت خود را برای تصدی این مسئولیتها اعلام کنند.جمهوریخواهان در انتخابات اخیر بهطور موقت اکثریت سنا را به دست آوردهاند اما دموکراتها ممکن است در روند تأیید وزرا در کمیتهها سنگاندازی کنند.
سناتور ریک اسکات از فلوریدا، که به عنوان یکی از گزینههای رهبری اکثریت در سنا شناخته میشود و حتی ایلان ماسک نیز از این تصمیم ترامپ حمایت کردند.سایر نامزدهای رهبری سنا نیز آمادگی خود را برای همراهی با این رویکرد اعلام کردند.
میچ مککانل، رهبر فعلی جمهوریخواهان در سنا قبلا اعلام کرده بود که پس از انتخابات از رهبری جمهوریخواهان در سنا کنارهگیری خواهد کرد.