گروه اقتصادی: اپل با بهروزرسانی اخیر سیستمعامل iOS، گامی مهم در افزایش امنیت آیفونها برداشته که میتواند روند باز کردن قفل دستگاهها را برای سارقان و حتی پلیس دشوارتر کند.
به گزارش تجارت نیوز، اپل دسترسی به دادهها را از طریق ابزارهای متداول شکستن رمز عبور محدود و لایهای اضافی از حفاظت برای اطلاعات کاربران ایجاد میکند. این تغییر امنیت کاربران آیفون را افزایش میدهد اما نگرانیهایی در بین نیروهای اجرای قانون که به شواهد دیجیتال متکی هستند برانگیخته است.
مکانیسم دفاعی جدید آیفون چیست؟
این ویژگی برای اولین بار از سوی 404 Media گزارش شد و نشان داد آیفونهای دارای iOS 18.1 پس از حدود چهار روز قفل بودن، به طور خودکار راهاندازی مجدد میشوند. این رفتار غیرمنتظره ابتدا باعث سردرگمی محققان و کارشناسان امنیتی شد. سپس تایید شد که این راهاندازی مجدد، دسترسی به آیفون را دشوار میکند. زیرا اکثر نرمافزارهای شکستن رمز عبور، به روشن بودن دستگاه احتیاج دارند.
بعد از راهاندازی مجدد چه اتفاقی میافتد؟
هنگامی که آیفون راهاندازی مجدد میشود، کاربر را مجبور میکند رمز عبور خود را وارد یا از قابلیت Face ID استفاده کند. این امر باز کردن قفل گوشی را برای افراد ناآشنا با رمز عبور بهمراتب دشوارتر میسازد.
ویژگی جدید اپل میتواند در موقعیتهایی که گوشیها گم یا سرقت میشوند بسیار مفید باشد و اطمینان دهد که دادههای حساس حتی در صورت افتادن دستگاه به دست افراد نادرست، محفوظ باقی میماند.
اپل سارقان و احتمالاً پلیسها را به چالش میاندازد
در حالی که این ویژگی احتمالاً اطمینان خاطر بیشتری به کاربران آیفون درباره حریم خصوصی آنها میدهد، گاهی اما احتمال سوءاستفاده نیز از این گوشیها وجود دارد. از این رو دستیابی به اطلاعات مورد نظر نیروهای امنیتی را سخت و دشوار میکند.
به طور کلی ناتوانی در دسترسی به دستگاهها میتواند بر پیشرفت پروندهها تاثیر بگذارد. متیو گرین، رمزنگار و استادیار دانشگاه جانز هاپکینز، به آپدیت جدید اپل توجه کرد و آن را «یک پیشرفت بزرگ از نظر امنیت» خواند. او توضیح داد که این عملکرد راهاندازی مجدد برای کاربران عادی مشکلی ایجاد نمیکند، زیرا آنها به احتمال زیاد به طور مکرر به دستگاههای خود دسترسی دارند و نیازی به مواجهه با این راهاندازی مجدد چهارروزه ندارند.
حریم خصوصی یا امنیت عمومی؟
بحث میان حریم خصوصی و امنیت عمومی جدید نیست و تازگی ندارد. اپل اغلب در مرکز این مباحث بوده که مقامات تا چه حد باید به دادههای کاربران در دستگاههای شخصی دسترسی داشته باشند. در سال 2016، اپل درخواستهای افبیآی برای باز کردن قفل آیفون یک مظنون در یک پرونده جنایی را رد و تعهد خود به حریم خصوصی کاربران را ابراز کرد.
این ویژگی راهاندازی مجدد ممکن است به عنوان ادامهای بر رویکرد اپل برای اولویت دادن به امنیت فردی دیده شود، حتی با وجود فشارهایی از سوی نیروهای اجرای قانون.بهروزرسانی اخیر iOS بخشی از تعهد مداوم اپل به حریم خصوصی و امنیت کاربران است. با ادغام این ویژگی راهاندازی مجدد، اپل قصد دارد از دسترسی غیرمجاز به دادههای کاربران جلوگیری کند و دسترسی برای سارقان و احتمالاً نیروهای پلیس را نیز دشوارتر سازد.
این رویکرد ممکن است معیاری در صنعت فناوری محسوب شود و دیگر شرکتها را نیز به اجرای بهروزرسانیهای مشابه برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران ترغیب کند.