به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ - ۱۹:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ ساعت ۱۶:۰۸
کد مطلب : ۵۰۱۷۶۰

از شایعه تا واقعیت قانون جدید طلاق از طرف مرد -قانون جدید طلاق از طرف مرد، شوک بزرگ برای زنان!

گروه جامعه: همه ی ما می دانیم که حق طلاق در کشور ما ایران به صورت تمام و کمال به مرد تعلق دارد. در گذشته آقایان با مراجعه به دفترخانه میتوانستند بدون هیچ دلیل موجهی همسر خود را طلاق دهند.
طلاق از طرف مرد
طلاق از طرف مرد
 این روند در طولانی مدت باعث شد که آمار طلاق رفته رفته زیاد شود به همین دلیل برای درخواست طلاق ازطرف مرد مراحلی تعیین شد که روند جدایی را سخت تر کند تا آمار طلاق کاهش پیدا کند. در این مطلب می خواهیم در مورد واقعیت های قانون جدید طلاق از طرف مرد توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

شایعات طلاق از طرف مرد را باور نکنید! واقعیت چیست؟
همانطور که اشاره کردیم همه ی خانم ها تصور می کنند که مرد ها می توانند به راحتی همسرانشان را طلاق دهند و هیچ مشکل و چالشی برای آنها وجود ندارد.
این موضوع تا حدودی درست است اما نه در شرایطی که مرد هیچ دلیل منطقی برای طلاق ندارد. علاوه بر داشتن دلیل محکمه پسند زوجین قبل از جدایی باید مشاوره بروند و پس از گذر از جلسات سازش اگر از طلاق منصرف نشدند مراحل را یکی پس از دیگری طی کرده و طلاق می گیرند. تفاوت طلاق از طرف مرد با زن در این است که زن باید حتما دلایل منطقی داشته و آنها را اثبات کند و اگر از وکیل کمک نگیرد مراحل جدایی اش بسیار سخت و پر پیچ و خم می شود که آقایان این مشکلات را ندارند.

تغییرات حقوق زنان در قانون جدید طلاق از طرف مرد!
سال های گذشته مردان با حضور به دفترخانه همسر خود را به راحتی طلاق می دادند اما امروزه اگر مردی بخواهد بدون هیچ دلیل موجهی از همسر خود جدا شود باید نحله بپردازد. شاید برایتان سوال پیش بیاید که نحله چیست؟
مرد موظف است با توجه به سال های زندگی مشترک، کارهایی که خانم در منزل انجام داده و وضعیت مالی خویش مبلغی را به زن بپردازد. این موضوع جدای از حقوق مالی زن است یعنی علاوه بر نحله باید مهریه، نفقه و… را نیز پرداخت کند. اما اگر دلیل موجهی برای اثبات وجود داشته باشد بدون داشتن چالش و مشکلات خاصی با کمک وکیل می تواند از همسرش جدا شود.

راهنمای کامل مراحل طلاق از طرف مرد در قانون جدید
اولین گام، دریافت گواهی عدم امکان سازش از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است. پس از آن، مرد باید این گواهی را به دادگاه خانواده ارائه دهد تا پرونده وارد مرحله بررسی شود. در این مرحله، زن و مرد به داوری ارجاع می‌شوند و هر یک موظف‌اند یک داور معرفی کنند. داوران باید شرایطی مانند نزدیکی خانوادگی، سن بالای 30 سال، تاهل و آگاهی به مسائل اجتماعی و خانوادگی را داشته باشند.
یکی از مهم‌ترین الزامات طلاق از طرف مرد، پرداخت حقوق مالی زن است. این شامل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و نحله می‌شود که دادگاه میزان آن را تعیین می‌کند. پرداخت این حقوق پیش از ادامه فرایند ضروری است، زیرا طلاق یک‌ طرفه از سوی مرد مستلزم جبران خسارات مالی و معنوی زن است.
پس از بررسی مدارک و شنیدن دفاعیات طرفین، دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم سازش می‌کند. با دریافت این گواهی، مرد باید به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کرده و صیغه طلاق جاری شود. این فرایند به شکلی طراحی شده است که حقوق طرفین، به‌ویژه زن، به طور کامل رعایت شود.

طلاق از طرف مرد

تغییرات مهریه در طلاق از طرف مرد
همانطور که در مطالب بالاتر توضیح دادیم وقتی مرد تصمیم به جدایی از همسر خود می گیرد باید تمامی حقوق مالی اش را به وی پرداخت کند. قانون جدیدی که در این مورد وجود دارد این است که اگر مرد بضاعت مالی نداشته باشد که بتواند حقوق مالی همسرش را به طور کامل پرداخت کند میتواند درخواست اعسار کرده و مهریه را قسط بندی کند.

حق حضانت فرزندان در طلاق از طرف مرد
حضانت فرزندان به این صورت است که چه طلاق از جانب زن باشد چه مرد و یا توافقی، فرزند دختر و پسر تا سن 7 سالگی با مادر هستند و بعد از آن مسئولیت آن دختر تا 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی با پدر است. بعد از گذر از این دوره خودشان می توانند انتخاب کنند که با چه کسی می خواهند زندگی کنند.

طلاق از طرف مرد بدون رضایت زن در قانون جدید
اگر طلاق یکطرفه باشد و زن راضی به جدایی نباشد، مرد باید حقوق مالی زن را کامل به وی پرداخت کند. علاوه بر این عدم رضایت زن به طلاق باعث طولانی تر شدن روند پرونده شده و امکان دارد تا یک سال یا حتی بیشتر زمان ببرد.

معایب طلاق از طرف مرد
با وجود اینکه قانون کشور حق طلاق را به مرد داده است، درخواست طلاق یک‌ طرفه از سوی مرد با معایبی همراه است. این فرایند معمولاً 4 تا 6 ماه طول می‌کشد، اما اگر زن به حکم دادگاه اعتراض کند، پرونده پیچیده‌ تر شده و ممکن است بیش از یک سال ادامه یابد.
علاوه بر این، در صورتی که مشکلاتی نظیر سوء اخلاق زن اثبات نشود، مرد موظف است بر اساس شرط تنصیف دارایی که هنگام عقد امضا کرده، نیمی از اموال خود را که پس از ازدواج به دست آورده به زن واگذار کند. همچنین پرداخت حقوق مالی زن، شامل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و نحله پیش‌ شرط صدور حکم طلاق است.

در صورت درخواست طلاق از طرف مرد آیا مهریه تقسیط می شود؟
اگر مرد ثابت کند که توانایی پرداخت مهریه به صورت یکجا را ندارد میتواند درخواست اعسار کند و دادگاه طبق شرایطی که دارد پرداخت مهریه را قسط بندی می کند.

وکیل طلاق از طرف مرد: چه زمانی به مشاوره با وکیل نیاز داریم؟
برای درخواست جدایی چه از جانب زن و چه از جانب مرد نیاز است که از یک وکیل متخصص طلاق کمک بگیرید و حتما مشاوره دریافت کنید. شما به محض اینکه تصمیم به جدایی می گیرید باید از یک وکیل طلاق حرفه ای و مجرب کمک بگیرید تا از حقوق خود مطلع شوید و هم بتوانید روند پرونده را به راحتی طی کرده و در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.

نتیجه گیری
با توجه به نکاتی که توضیح دادیم، درخواست طلاق از طرف مرد شاید به ظاهر آسان باشد اما در باطن مراحل خاص خودش را دارد که شاید بسیاری از آقایان از آن اطلاعی ندارند. بنابراین شما می توانید با تماس با وکیل طلاق سداد وکیل هم مشاوره حقوقی دریافت کرده و هم پرونده خود را به وکیل ماهر و با تجربه ما بسپارید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر یا مشاوره حقوقی رایگان به شماره 09121893808 در تلگرام یا واتساپ پیام دهید.
 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها