به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۴:۰۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ساعت ۰۸:۲۷
کد مطلب : ۵۰۲۶۷۱

آغاز تولید انبوه موشک میان‌برد جدید اورشنیک 

آغاز تولید انبوه موشک میان‌برد جدید اورشنیک 
گروه بین الملل: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه در دیدار با نمایندگان صنایع نظامی با تمجید از قدرت خاص موشک میان‌برد جدید اورشنیک که اخیرا در حمله به اوکراین استفاده شد، اعلام کرد که مسکو تولید انبوه این سلاح را آغاز خواهد کرد.
روسیه قصد دارد تولید انبوه موشک میان‌برد جدید خود به نام "اورشنیک" را که در حمله اخیر به شهر دنیپرو در اوکراین استفاده شد آغاز کند.
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه در دیدار با نمایندگان ارتش و صنایع نظامی این کشور ضمن تمجید از قدرت و توان ویژه موشک میان‌برد جدید اورشنیک اعلام کرد که مسکو تولید انبوه این سلاح را آغاز خواهد کرد.پوتین همچنین دستور انجام آزمایش‌های بیشتر بر روی این موشک را صادر کرد و گفت: «ما این آزمایش‌ها را حتی در شرایط نبرد، بسته به موقعیت و نوع تهدیداتی که امنیت روسیه را تهدید می‌کند، ادامه خواهیم داد.»در همین راستا سرگئی کاراکایف، فرمانده نیروهای موشکی راهبردی روسیه نیز اعلام کرد که "این موشک قادر است اهدافی را در تمامی مناطق اروپا هدف قرار دهد."
به گفته کارشناسان نظامی و بر اساس اطلاعاتی که هنوز تایید نشده‌اند، موشک اورشنیک توانایی پرواز با سرعت فراصوت را دارد. با وجود آن که ادعای پوتین مبنی بر "غیرقابل‌ رهگیری" بودن این موشک، مستلزم راستی‌آزمایی است اما ناظران سیاسی و متخصصان نظامی می‌گویند این موشک قابلیت تجهیز به کلاهک‌های هسته‌ای را دارد.
یک مقام دولتی ایالات متحده در همین راستا اظهار داشت که روسیه احتمالا "تنها تعداد اندکی از این موشک‌ها را در اختیار دارد." منابع ارتش اوکراین نیز با تایید این موضوع گفته‌اند تعداد موشک‌های اورشنیک محدود است.یک روز پس از حمله روسیه با موشک جدید فراصوت میان‌برد خود به خاک اوکراین، کی‌یف اطلاعات تکمیلی جدیدی درباره این موشک ارائه کرد. سرویس اطلاعاتی اوکراین با اشاره به این که "این موشک به سرعتی بیش از ۱۱ برابر سرعت صوت دست یافته است" اعلام کرد: «این موشک از زمان شلیک در منطقه آستراخان در جنوب روسیه تا اصابت به شهر دنیپرو در مرکز-شرق اوکراین، ۱۵ دقیقه در پرواز بوده است. این موشک به شش کلاهک مجهز بوده که هر کدام از آن‌ها حاوی شش بخش فرعی بوده است.»
سرویس اطلاعاتی اوکراین همچنین گزارش داد که روسیه در ژوئن و اکتبر سال گذشته موشک‌های مشابهی را آزمایش کرده است.
در پی حمله روسیه با موشک اورشنیک به اوکراین، کی‌یف نیز اعلام کرد سامانه‌‌های دفاع هوایی خود را برای مقابله با "خطرات جدید" توسعه خواهد داد.
در همین راستا ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در سخنرانی شبانه خود بار دیگر جهان را به "واکنشی جدی" علیه استفاده از این موشک میان‌برد جدید فراخواند. او با بیان این که "پوتین باید عواقب انجام چنین اقدامی را احساس کند" افزود: «آزمایش سلاح‌های تروریستی جدید بر روی یک کشور دیگر یک جنایت بین‌المللی است.»
روسیه پیش از این اعلام کرده بود که اوکراین و متحدان غربی این کشور باید شلیک این موشک میان‌برد جدید به سمت اوکراین را "به‌عنوان هشداری جدی تلقی کنند."
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین پس از انتشار خبر استفاده مسکو از موشک جدید در گفتگو با خبرنگاران در مسکو با بیان این که "طرف روسی توانایی‌های خود را به‌وضوح نشان داده است"، حمله به شهر بزرگ دنیپرو در اوکراین را نتیجه "تصمیمات بی‌ملاحظه" کشورهای غربی دانست.
پسکوف تاکید کرد که "این کشورها موشک‌هایی را به اوکراین تحویل داده و اجازه استفاده از آن‌ها علیه خاک روسیه را صادر کرده‌اند و روسیه مجبور به واکنش شده است."
سخنگوی کرملین در ادامه سخنان خود افزود که "او معتقد است پیام پوتین به دولت ایالات متحده آمریکا منتقل شده است."
استفاده روسیه از موشک‌های جدید میان‌برد، نگرانی مقام‌های ناتو و کشورهای غربی متحد اوکراین را به دنبال داشته است. مارک روته دبیر کل ناتو، پس از استفاده روسیه از این موشک میان‌برد جدید، خواستار برگزاری نشست ویژه بین ناتو و اوکراین شد. به گفته یکی از سخنگویان ناتو، در این نشست که سه‌شنبه آینده (۲۶ نوامبر) برگزار می‌شود، نحوه مواجهه با حمله به دنیپرو بررسی خواهد شد.در بحبوحه بالا گرفتن تنش‌ها میان روسیه و ناتو، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز بر ادامه مسیر سیاست خود در قبال اوکراین تاکید کرد. شولتس با بیان این که "باید اطمینان حاصل شود که این جنگ به جنگی میان روسیه و ناتو تبدیل نشود" افزود: "خویشتنداری اهمیت دارد. و من بر این موضوع تاکید می‌کنم، همان‌طور که قبلا هم بر این موضوع تاکید کرده‌ام."
صدراعظم آلمان همچنین ضمن ابراز مخالفت خود با تحویل موشک‌های کروز دوربرد به اوکراین بر اهمیت حفظ تعادل میان "خویشتن‌داری و حمایت قاطع از اوکراین" تاکید کرد.
افزایش تنش میان روسیه و ناتو به خصوص در هزارمین روز جنگ اوکراین وارد مرحله تازه‌ای شده است. ارتش اوکراین روز سه‌شنبه ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان) همزمان با گذشت هزار روز از آغاز حمله تجاوزکارانه روسیه به این کشور، برای نخستین بار از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به روسیه استفاده کرد. این اقدام، بلافاصله هشدار روسیه و وعده تلافی این کشور را به دنبال داشت.در همین راستا سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که "این حملات نشان داد کشورهای غربی قصد دارند به [گسترش] این جنگ دامن بزنند."
روسیه از ماه‌ها پیش به کشورهای غربی هشدار داده بود که در صورت صدور مجوزهای این چنینی برای اوکراین، اعضای پیمان ناتو را به‌عنوان کشورهایی در نظر خواهد گرفت که "مستقیما" در جنگ اوکراین درگیر شده‌اند.
در همین حال، چین نیز از همه طرف‌ها خواست تا "آرام بمانند و خویشتن‌داری به خرج دهند."  لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پکن از طرف‌های درگیر در جنگ اوکراین خواست تا "با گفتگو و مذاکره به کاهش تنش‌ها و ایجاد شرایطی برای برقراری آتش‌بس بپردازند."
چین مدعی است که در درگیری اوکراین موضعی بی‌طرف دارد. با این حال، روابط نزدیک میان مسکو و پکن در غرب مورد انتقاد قرار گرفته است. از دیگر سو مجارستان که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد اعلام کرد که باید تهدیدات روسیه را جدی گرفت.
ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، با اشاره به استفاده روسیه از سلاح جدید، "خواستار جدی گرفتن تهدیدات روسیه مبنی بر انجام حملات بیشتر با استفاده از این سلاح‌های جدید شد" و گفت: «اگر آن‌ها در این مورد چیزی می‌گویند، باید آن را جدی گرفت.»
به گفته مقام‌های روسیه اقدام این کشور در شلیک‌ نوع جدیدی از موشک‌ به خاک اوکراین در واکنش به استفاده اخیر اوکراین از موشک‌های دوربرد اتکمز آمریکایی و همچنین موشک‌های کروز "استورم شادو" (سایه طوفان) بریتانیایی و همچنین پس از تحویل مین‌های ضدنفر آمریکایی به اوکراین صورت گرفته است.

 
برچسب ها: روسیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها