به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۶ - ۱۷:۲۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ ساعت ۱۳:۳۹
کد مطلب : ۵۰۳۵۳۲

اگر این علایم را دارید غلظت خون شما بالاست

اگر این علایم را دارید غلظت خون شما بالاست
گروه سلامت: فوق تخصص خون و سرطان بالغین و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره علائم غلظت خون گفت: این علائم شامل سردرد، سرگیجه و عدم تمرکز است. همچنین تنگی نفس به دلیل خون رسانی نامناسب به ریه‌ها و همچنین خارش پوست پس از استحمام، از دیگر علائم غلظت خون محسوب می‌شوند.

به گزارش همشهری آنلاین، آرش انوشیروان با حضور در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما درخصوص تشخیص غلظت خون بیان کرد: «تشخیص غلظت خون، شامل شرح حال و معاینه، همراه با درخواست آزمایشات کامل است. اگر میزان هموگلوبین در بانوان بیشتر از ۱۶ میلی گرم در دسی لیتر و در آقایان بیشتر از ۱۸ میلی گرم در دسی لیتر باشد و همچنین به تناسب آن میزان هماتوکریت افزایش پیدا کند، این فکر که ممکن است فرد دچار غلظت خون باشد را در ذهن ایجاد می‌کند.

برای اطمینان از صحت آزمایش، یک بار دیگر آزمایش را تکرار می‌کنیم. در صورت بالا بودن هموگلوبین، میزان اکسیژن خون را اندازه گیری می‌کنیم، در صورتی که اکسیژن خون کم شده باشد، هموگلوبین به صورت جبرانی، افزایش پیدا کرده است که این کم خونی را با علت ثانویه می‌نامیم، سپس سونوگرافی و اکوی قلبی و در مواردی سی تی اسکن درخواست می‌شود در صورتی که علت ثانویه کمتر مطرح شود، ممکن است به سمت آزمایشات ژنتیکی هم برویم. آزمایشات ژنتیکی به ما نشان می‌دهد، که منشاء اولیه کم خونی مغز استخوان است یا خیر.

وی به بیماران توصیه کرد: دخانیات را ترک کنند، اگر در ارتفاعات زندگی می‌کنند، محل زندگی خود را تغییر دهند و اگر بیماری‌هایی به طور ثانویه عامل باعث غلظت خون شده‌ است، به دنبال درمان این بیماری‌ها باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اگر کم خونی علل اولیه داشته باشد، باید وضعیت مغز استخوان و دیگر اعضای بدن، مانند کبد و طحال را بررسی کنیم. در بیمارانی که غلظت خون باعث عوارضی چون ایجاد لخته، گیجی منگی و کاهش سطح هوشیاری شده باشد، فست خون با نظر پزشک انجام می‌شود.

انوشیروانی در پاسخ به این سوال که آیا داروهای رقیق کننده برای پیشگیری از غلظت خون توصیه می‌شوند گفت: به جهت پیشگیری از غلظت خون رقیق کننده‌ها توصیه نمی‌شوند، بسیاری از اوقات بیمار مبتلا به غلظت خون، به مصرف آسپرین با دوز پایین توصیه می‌شود، که تا حد امکان از عوارض غلظت خون جلوگیری کند، مصرف آسپرین تنها باید با نظر پزشک انجام گیرد، تا منافع و معایب آن برای بیمار سنجیده شود.

وی در پاسخ به این سوال که مصرف قرص زیاد آهن ممکن است فرد را به غلظت خون مبتلا کند، گفت: مصرف قرص آهن قاعده دارد و توصیه می‌شود مصرف آهن، تنها با توصیه پزشک انجام شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه درباره اینکه آیا اهدای خون هم می‌تواند باعث کاهش غلظت خون شود، گفت: اهدای خون در خانم‌ها ۳بار در سال و در آقایان ۴بار در سال مجاز است، مگر اینکه فرد مبتلا به کم خونی یا فشار خون باشد که در این صورت برای فرد ایجاد محدودیت می‌کند. خون دادن تا حدی به کاهش غلظت خون کمک می‌کند اما به کسانی که غلظت خون جدی و شدید دارند، فست خون البته با نظر پزشک، توصیه می‌شود.

او به افرادی که غلظت خون دارند، توصیه کرد: از مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآورده های آن پرهیز کنند و به جای آن از ترکیبات پروتئینی سفید, مانند: گوشت مرغ و ماهی استفاده کنند. همچنین مصرف سبزیجات را در غذای روزانه فراموش نکنند.این متخصص در پایان گفت: افرادی که دخانیات استفاده می‌کنند، در خونشان میزان اکسیژن کم و دی اکسید کربن بالا دارند.
برچسب ها: غلظت خون
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها