احمد الشرع (الجولانی)، رئیس اداره عملیات نظامی مخالفان سوری در مصاحبه با CNN گفت:
️ رژیم اسد مرده است؛ ما در پی ایجاد حکومتی مبتنی بر "شورای مردم" هستیم. ️هیچ گروهی حق ندارد گروه دیگری را حذف کند. فرقهها و اقوام این منطقه قرنها در کنار یکدیگر زندگی کردهاند و نباید حذف شوند. ️او افزود: سوریه به یک سیستم حکومتی نهادی نیاز دارد، نه سیستمی که تصمیماتش بر اساس خواستههای فردی باشد. ما از پروژهای بزرگتر صحبت میکنیم؛ از ساختن یک سوریه جدید. ️شخصیت افراد با سن تغییر میکند؛ کسی که در دهه بیست زندگی است با فردی در دهه پنجاه متفاوت است؛ این طبیعت انسان است.
جولانی گفت: «تا آنجا که به اهداف مربوط میشود، هدف انقلاب همچنان سرنگونی رژیم است و حق ماست که از تمام ابزارهای موجود برای رسیدن به این هدف استفاده کنیم.»
جولانی همچنین اظهاراتی علیه ایران مطرح کرد و گفت تهران هدفش حمایت از اسد است. همزمان با پیشرویهای نظامی ائتلاف شورشیان و گسترش قلمرو و جمعیت تحت کنترل آنها در سوریه، جولانی در مصاحبهاش اصرار داشت که غیرنظامیان در مدیریت مناطق تحت کنترل شورشیان دلیلی برای نگرانی نخواهند داشت. به گفته الجولانی، اگر نیروهای مخالف موفق به سرنگونی رژیم اسد شوند، این کشور به «دولتی مبتنی بر حکومت، نهادها و غیره» تبدیل خواهد شد. الجولانی درباره نگرانیها پیرامون امنیت اقلیتها گفت: «در دورههای آشفتگی برخی تخلفات توسط افراد خاصی علیه آنها [اقلیتها]رخ داد، اما ما این مسائل را حل کردیم.» او اضافه کرد: «هیچکس حق ندارد گروه دیگری را حذف کند. این اقلیتها صدها سال است که در این منطقه همزیستی داشتهاند و هیچکس حق ندارد آنها را از بین ببرد.»
جولانی همچنین به «تروریستی» خواندن هیئت تحریر الشام اعتراض کرد و این برچسب را «عمدتاً سیاسی و در عین حال نادرست» دانست. او چنین استدلال کرد که برخی اقدامات افراطی اسلامی میان هیئت تحریر الشام و گروههای جهادی «شکاف» ایجاد کرده است. او مدعی شد که با برخی از تاکتیکهای خشنتر گروههای جهادی مخالف بوده و همین امر باعث قطع ارتباط او با آنها شده است. او همچنین ادعا کرد که شخصاً هرگز در حملات علیه غیرنظامیان دست نداشته است.
الجولانی در مصاحبهاش همچنین خواستار خروج نیروهای خارجی از سوریه شد. در حال حاضر، نیروهایی از آمریکا، ترکیه و روسیه بههمراه نیروهای نیابتی ایران در این کشور حضور دارند. جولانی گفت: «فکر میکنم زمانی که این رژیم سقوط کند، مسئله حل خواهد شد و دیگر نیازی به ماندن نیروهای خارجی در سوریه نخواهد بود.»
نام اصلی ابومحمد جولانی «احمد الشرع» است؛ نسبت او با «فاروق الشرع» چیست؟
شبکه العربیه گزارش داد: «نام واقعی ابومحمد جولانی، «احمد الشرع» است و او امروز در پیام تبریک پیروزی در حماه رسما نام سازمانی خود را حذف و نام و فامیل واقعی خود یعنی «احمد الشرع» را بکار برد.» گفتنی اینکه در بین سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۶ یکی از برجستهترین سران حزب بعث سوریه «فاروق الشرع» بود که سالها در پستهای کلیدی همچون وزیر خارجه و معاون رییسجمهور مسوولیت داشت اما پس از بهار عربی از سوریه فرار کرد و بشدت از اسد و رژیم او بخاطر کشتار معترضان انتقاد کرد. برخی منابع سوری گزارش دادهاند قرابت نسبی دوری بین احمد الشرع و فاروق الشرع وجود دارد.
پیام موسس ارتش آزاد سوریه به نیروهای دولتی: به مردم بپیوندید
از سوی دیگر،
تلویزیون سوریا، متعلق به مخالفان پیام تصویری سرهنگ ریاض الاسعد را منتشر کرد که او پیروزیهای بزرگ چند روز اخیر را به مردم بزرگ سوریه تبریک گفت و به رزمندگان سوری درود فرستاد که شادی را به قلبها و دلهای مردم سوریه بازگرداندند. او همچنین به نیروهای دولتی سوریه هشدار داد که مقاومت نکنند و آنها را ترغیب کرد که به صفوف مردم بپیوندند.
مجسمهی حافظ اسد، پدر بشار اسد در مرکز شهر حماه در میان شادی مردم به زیر کشیده شد
....
حافظ اسد حدود ۳۰ سال و پسرش بشار نیز 25 سال است که بر سوریه حکمرانی میکنند.
خاندان اسد که حدود 55 سال است بر سوریه حکمرانی میکنند. نشسته (حافظ اسد) و همسرش. ایستاده فرزندان او (بشار اسد نفر دوم از چپ)
حافظ اسد (۶ اکتبر ۱۹۳۰ – ۱۰ ژوئن ۲۰۰۰) سیاستمدار و نظامی سوری بود که از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۰۰ به عنوان هجدهمین رئیسجمهور سوریه فعالیت کرد. او همچنین فرمانده کل قوای نیروهای مسلح سوریه و دبیرکل حزب بعث سوریه محسوب میشد. حافظ اسد پیشتر نخستوزیر سوریه بود.
در سال ۱۹۷۰، ارتش حزب بعث سوریه به همراه نیروهایی از ارتش رسمی سوریه که تحت فرماندهی اسد بودند، علیه مابقیِ ارتش کشور کودتا کردند و حافظ اسد از این طریق به ریاست حکومت رسید. پس از آن، اسد به تصفیه ارتشیهایی که حاضر به تبعیت از او نبودند پرداخت، ارتش حزب و بازماندگان ارتش رسمی را ادغام کرد و چند سازمان اطلاعاتیامنیتی موازی در سوریه ایجاد کرد تا نظارت حداکثری بر ارتش و کنترل جامعه را برعهده داشته باشند. او سپس یک ارتش شخصی ۲۵ هزار نفری به نام گارد ریاست جمهوری سوریه ایجاد کرد تا اگر باز هم کودتایی رخ داد، از او و خانوادهاش محافظت کنند. اسد به مدت ۳۰ سال (از ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰) رئیسِ حکومت بعث سوریه بود و ریاست جمهوریِ مادامالعمر برای خود ایجاد کرد که در آن ارتش و سازمانهای اطلاعاتیامنیتی بازوهای اعمال حاکمیت او بر کشور سوریه بودند.
طبق قوانینی که حافظ اسد وضع کرد، مجلس خلق سوریه و دولت بهطور انحصاری در اختیار حزب بعث قرار گرفت و ارتش، سازمانهای اطلاعاتیامنیتی و حزب بعث بهطور تمام و کمال از شخص رئیسجمهور پیروی میکردند. او به عنوان رئیسجمهور مقامی فوق هر سه قوه داشت و حق وتوی مصوبات مجلس و کابینه و حتی قوه قضائیه برای خود ایجاد کرد؛ فرمانهای ریاست جمهوری برای هر سه قوه لازمالاجرا و فصلالخطاب بودند. او قدرت حداکثری متمرکز و مطلقه ولی بدون امکان پاسخگویی به مردم برای خودش در مقام ریاست جمهوریِ مادامالعمر سوریه ایجاد کرد. پس از مرگ حافظ اسد، حزب بعث سوریه جلسهای تشکیل داد و فرزند او بشار اسد را به عنوان رئیسجمهور دولت بعث سوریه انتخاب کرد.