گروه علمی: ماه بهدلیل حرکت مداری خود، گاهی از مقابل تمامی سیارات منظومه شمسی عبور میکند. از دید ناظر زمینی، سیاره پشت ماه پنهان میشود که به این پدیده اختفا میگویند. اختفا بهدلیل همترازی موقت صفحات مداری ماه و سیارات رخ میدهد. به گزارش ایسنا،۱۳ ژانویه (۲۴ دی)، ماه کامل و مریخ هر ۲ در آسمان، مقابل خورشید، قرار داشتند و بهخوبی میدرخشیدند. تصویر روز ناسا ترکیبی از فریمهایی است که توالی عبور مریخ از پشت ماه را نشان میدهد.
به گزارش دیجیاتو، در برخی مناطق آمریکای شمالی و شمال غربی آفریقا، مریخ پشت ماه پنهان شد و نمایی شگفتانگیز از پدیده «اختفا» را به نمایش گذاشت. ماه بهدلیل حرکت مداری خود، گاهی از مقابل تمامی سیارات منظومه شمسی عبور میکند. از دید ناظر زمینی، سیاره پشت ماه پنهان میشود که به این پدیده اختفا میگویند. اختفا بهدلیل همترازی موقت صفحات مداری ماه و سیارات رخ میدهد.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
تصویر روز ناسا توالی عبور مریخ را حین و بعد از اختفا نمایش میدهد. این تصاویر تلسکوپی در بازههای زمانی ۲ دقیقهای از ماه ثبت شدهاند و مسیر حرکت ماه در ساعات این نمایش آسمانی را دنبال میکنند. نتیجه کار نمایش مسیر خمیده ظاهری برای سیاره سرخ است که بهدلیل تفاوت اندک در سرعت حرکت ظاهری ماه ایجاد شده است. این تصویر زیبا از ریچموند ویرجینیا ثبت شده است.
ماه کامل و اختفای مریخ
اختفای قمری فقط از بخشهای محدود سطح زمین مشاهده میشود. اختفای بعدی مریخ ۹ فوریه (۲۱ بهمن) رخ خواهد داد. در این تاریخ، ماه در فاز هلال محدب یا «کوژماه» (Waxing Gibbous) قرار دارد. این رویداد جذاب از مناطقی مانند روسیه، چین، شرق کانادا، گرینلند و سایر بخشهای شمالی قابلمشاهده خواهد بود.