گروه فرهنگي: مدیر انتشارات میردشتی گفت: ما در جامه خود به نوعی از فقر فرهنگی روبه رو هستیم. یعنی کسانی پول دارند که فرهنگ برای آنها اهمیت و جایگاهی ندارد.
مجید میردشتی در گفتگو با ایلنا به وضعیت این روزهای نشر و کتاب اشاره کرد و گفت: احساس میکنم که وضعیت نشر نسبت به سال گذشته کمی هم بدتر شده است. شاید مقدار کمی این رکود و کسادی بازار به نیمهی اول سال بودن و ماه رمضان در سال جدید برگردد. اما علاوه بر مسایلی که هر سال با آن مواجهیم؛ در سال جدید در مقایسه به سال گذشته حتی با وجود افزایش قیمت کتاب؛ افت فروش ریالی 20 درصدی داشتهایم. وی گفت: وضعیت بد اقتصادی و تورم در همه بخشها باعث شده توانایی خرید مردم در تمام حوزهها به ویژه کتاب؛ کاهش یابد و خود به خود کتاب از سبد خرید خانوار حذف شود.
مدیر انتشارات میردشتی گفت: این عدم استقبال و رکود بازار کتاب باعث شده ناشران در تیراژهای بسیار پایین کتاب منتشر کنند که این موضوع افزایش قیمت تمام شده کتاب را به همراه داشته است. وی تصریح کرد: در این فضا تبلیغات و حمایتهای نهادها و ارگانهای وابسته به نشر و کتاب میتواند در بهبود اوضاع کمک شایانی کند و لازم است بودجهای برای این کار اختصاص دهند اما هنوز هیچ حرکتی را شاهد نیستیم.
میردشتی با بیان اینکه طی یک سال گذشته حرفهای بسیاری در وزارت ارشاد زده شده و شعارهایی درباره بهبود اوضاع داده شده؛ گفت: ما تا الان موضوع خاصی را مشاهد نمیکنیم. هنوز هیچ پیشرفتی در حوزهی کتاب شاهد نیستیم. شاید دلیلش آن باشد که تاثیرات این برنامه و راهکارهای آن نیاز به گذشت زمان دارد. وی اضافه کرد: کوتاهی در حوزهی نشر و کتاب در سالهای گذشته اوضاع نشر را به این و وضعیت کشانده و باید برای این موضوع کاری جدی صورت بگیرد.
میردشتی درباره آینده نشر و کتاب هم گفت: با شرایطی که به وجود آمده خیلی از ناشران نوپا و تازهوارد مجبور به خروج از بازار نشر هستند. شاید این موضوع فضای بهتری را برای دیگر ناشران ایجاد کند اما احتمال آن هم میرود که ناشران باسابقه هم از حوزهی نشر خارج شوند. این بحرانی است که باید از حالا به آن اندیشید. اگر رکود بازار نشر ادامه یابد؛ چنین بحرانی هم خارج از تصور نیست.