به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۱۷ - ۱۸:۵۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۱۶ ساعت ۱۰:۴۵
کد مطلب : ۵۰۸۷۹۷

حذف بشار و حافظ اسد از کتاب‌های درسی سوریه

حذف بشار و حافظ اسد از کتاب‌های درسی سوریه
گروه بین الملل: در سوریه این نگرانی به شدت احساس می‌شود که مقامات دولت جدید به رهبری اسلامگرایان بدون مشارکت بقیه جامعه در مورد تغییراتی در متون درسی تصمیم‌گیری خواهند کرد.
به گزارش بی بی سی، صفحه فیسبوک وزارت آموزش و پرورش دولت انتقالی برنامه درسی جدیدی را برای همه گروه‌های سنی منتشر کرده است که بر اساس آن، این متون رنگ اسلامی‌تری به خود خواهند گرفت و در آنها هرگونه اشاره به دوران زمامداری خانواده اسد در همه دروس حذف خواهد شد.
از جمله در این متون عبارت «دفاع از الله» جایگزین «دفاع از ملت» شده است.
نذیر القدری، وزیر آموزش و پرورش، این تغییر را کم اهمیت جلوه داده و گفته است که متون و برنامه‌های درسی تا تشکیل کمیته‌های تخصصی برای بررسی و بازنگری آنها، اساسا تغییری نمی‌کند.
سایر تغییرات پیشنهادی شامل نادیده گرفتن نظریه تکامل و فرضیه انفجار بزرگ از درس علوم است.
اشاره به خدایانی که در سوریه پیش از اسلام پرستش می‌شدند و تصاویر مجسمه‌های آنها هم حذف خواهد شد.
به نظر می‌رسد که شخصیت ملکه زنوبیا، قهرمان باستانی سوریه که دوران تسلط رومیان برای مدتی بر پالمیرا در دوران روم حکومت می‌کرد کمرنگ شده است.
دوره حکومت خانواده اسد از جمله اشعاری در مدح بشار اسد و پدرش، حافظ اسد از دروس رشته‌های زبان عربی نیز حذف می‌شوند.
القادری در بیانیه‌ای گفته است که تنها دستورالعمل‌هایی که صادر کرده مربوط به حذف مطالبی است که در «تجلیل از رژیم منحله اسد» نوشته شده و افزودن پرچم انقلاب سوریه در تمام کتب درسی است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت که «بی‌دقتی» در متون مربوط به معارف اسلامی اصلاح شده است.
برخی از مردم سوریه از این تغییرات استقبال کرده‌اند.
اما این اقدام زنگ خطر را در میان فعالان جامعه مدنی به صدا درآورده است که بسیاری از آنها برای اولین بار پس از چندین سال از خارج به سوریه بازگشته‌اند.
آنها می‌ترسند که این تصمیم نشانه آن باشد که با شکل‌گیری ساختار جدید به رهبری دولت فعلی، شاید صدای آنها - و صدای سایر گروه‌ها و جوامع سراسر کشور – در این زمینه شنیده نشود.
پیش از آغاز ترم جدید مدارس در روز یکشنبه، برای اعتراض به این موضوع فراخوان‌هایی داده شده است.
فعالان می‌خواهند مخالفت خود را با هرگونه اقدام دولت انتقالی برای تغییر در سیستم آموزشی - یا هر نهاد دولتی دیگر – مگر با مشارکت تمام اقشار جامعه سوریه به وضوح بیان کنند.
مقامات جدید به طور گسترده تصمیم خود برای برگزاری یک همایش گفتگوی ملی را تبلیغ کرده‌اند.
آنان با رهبران بسیاری از جوامع مختلف سوریه - از مسیحیان گرفته تا کردها، تا هنرمندان و روشنفکران - جلساتی برگزار کرده‌اند.
پیام آنان این بوده است که می‌خواهند یک سوریه جدید با مشارکت همه اقشار جامعه ایجاد کنند به نحوی که همه مردم در آینده کشور سهم داشته باشند.
اما فعالان بر این باورند که تغییرات یکجانبه در برنامه درسی مدارس باعث تضعیف اعتقاد به چنین وعده‌هایی می‌شود و تاکید کرده‌اند که از همین اول کار می‌خواهند برای تثبیت ارزش‌های آزادی و نظامی فراگیر موضع بگیرند که اکنون استقرار آنها با سرنگونی بشار اسد امکانپذیر شده است.
برچسب ها: سوریه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها