گروه بین الملل: وزیر خارجه آلمان و همتای فرانسوی او برای دیدار با احمد الشرع، رهبر حکومت جدید در سوریه، وارد دمشق، پایتخت این کشور، شدند.
سفر این دو مقام عالیرتبهٔ اروپایی ، که اعلام شده «به نمایندگی از اتحادیه اروپا» انجام میشود، بالاترین سطح از بازدید مقامات اروپا از سوریه در پی سقوط حکومت بشار اسد است.
ژان نوئل بارو که پیش از همتای آلمانی خود به دمشق رسید،در گفتوگو با رسانهها در داخل سفارت کشورش در این شهر تأکید کرد که دو قدرت اروپایی آلمان و فرانسه در پی «انتقال صلحآمیز قدرت» در سوریه هستند. بارو همچنین برای برپا شدن سوریهای «باثبات و آرام» و همچنین «تحقق آرزوهای تمام سوریها» ابراز امیدواری کرد، اما در عین حال افزود که این «امیدی شکننده است» و نیازمند تلاش همهٔ طرفها.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز که بهنوشته خبرگزاری فرانسه پس از رسیدن به دمشق ابتدا به همراه همتای فرانسوی خود به بازدید از زندان صیدنایا رفت، بیانیهای به مناسبت سفر خود به سوریه منتشر کرد.
زندان صیدنایا در دورهٔ حکومت خاندان اسد، به شکنجه شدید زندانیان و داشتن سلولهای مخفی و سربهنیست شدن زندانیان در آن شهرت داشت.خانم بربوک در بیانیهاش تأکید کرده که آلمان قصد دارد کمک کند تا سوریه به «خانهای امن» برای تمام مردم سوریه بدل شود.او همچنین گفت که سفر دو مقام عالیرتبه اروپایی «سیگنالی آشکار» به دمشق است تا حاکمان جدید این کشور بدانند که رابطهٔ تازه با آلمان و همینطور با اتحادیه اروپا «شدنی است».
آنالنا بربوک تأکید کرد که کشورش نمیخواهد «فرصت حمایت از مردم سوریه در این برهه مهم» را از دست بدهد.
عربستان، قطر و امارات، سه کشور عربی ثروتمند منطقه، همراه با ترکیه به حاکمیت جدید سوریه برای بازسازی اقتصاد این کشور قول دادهاند و ترکیه پس از دو سفر وزیر خارجهاش به دمشق در کمتر از دو هفته، گروههای مختلف فنی و مهندسی را راهی سوریه کرده است.
فرانسه و آلمان هم پیشتر در ماه گذشته میلادی دو هیئت در سطحی پایینتر را راهی دمشق کرده بودند.
احمد الشرع که با عنوان «فرماندهی کل اداره جدید سوریه» معرفی میشود، پیشتر گفته است که برگزاری انتخابات در سوریه میتواند بیش از چهار سال و تهیهٔ پیشنویس قانون اساسی جدید ممکن است تا سه سال طول بکشد.