به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ - ۱۲:۰۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ ساعت ۰۹:۲۷
کد مطلب : ۵۱۰۱۸۵

آیا ایران در محاصره امنیتی قرار دارد؟

آیا ایران در محاصره امنیتی قرار دارد؟
گروه سیاسی: یک کارشناس ارشد مطالعات استراتژیک، در گفتگویی به بررسی اقدامات ترکیه در منطقه و در مقابل ایران همزمان با آمدن ترامپ به کاخ سفید پرداخته است. 
به گزارش خبرآنلاین، رحمن قهرمانپور، در پاسخ به اینکه آیا ایران در محاصره امنیتی قرار دارد؟ گفت: «من وضعیت ایران را محاصر گونه نمی‌بینم. تهدیدات برای کشورمان وجود دارد. اما همه از یک جنس نیستند. نمی‌توان با یک نظریه توطئه گفت که پشت همه این تهدید‌ها امریکا، عربستان یا ترکیه است. منطقه خاورمیانه از نظر امنیتی اسیب پذیر است و متاسفانه فاقد سازمان‌های منطقه‌ای قوی و کارامد برای مدیریت تعارضات و تنش‌ها است؛ لذا این تعارضات، اول؛ جنس یکسان و واحدی ندارند، دوم؛ در زمان واحدی شکل نگرفتند و سوم؛ نشان دهنده این است که منطقه همچنان آسیب‌پذیر است.»
این کارشناس در خصوص راهبرد ایران در وضعیت منطقه بیان کرد: «ایران باید تصمیم‌های مهم را بگیرد و سیاست منطقه‌ای خود را در شرایط نوین بازنگری کند. برخی از این تنش‌ها مشکلات دوجانبه ما با همسایگان است و برخی از مشکلات نیز ناشی از حضور قدرت‌های خارجی در خلیج فارس است. مساله منطقه صرفا از طریق تنش زدایی با کشور‌های همسایه شاید ممکن نباشد بلکه لازم است ایران با قدرت‌های بزرگ حاضر در منطقه خاورمیانه هم تصمیم‌های جدیدی اتخاذ کند.»
این کارشناس ارشد سیاست خارجی درباره آمدن ترامپ و تاثیرات او در خاورمیانه و ایران بیان کرد: «ترامپ خیلی علاقه به گرفتار شدن و درگیری در خاورمیانه ندارد. این مساله هم فرصت و هم تهدید است. فرصت به این معنا که شاید فضا برای بازیگران منطقه‌ای فراهم شود. تهدید به این معنا که، چون اسرائیل نفوذ و لابی قدرتمندی در امریکا دارد، ممکن است سیاست خاورمیانه امریکا را بر اساس تل‌اویو تنظیم کند. این مساله موجب نگرانی کشور‌های منطقه است به این دلیل که مبادا ترامپ بخواهد بر اساس منافغ تل‌آویو و روابط شخصی خود با نتانیاهو، همچنین نفوذ لابی اسرائیل در عرصه کلان سیاسی ایالات متحده، سبب شود که سیاست خارجی امریکا را درمنطقه قربانی مطامع اسرائیل کند.»
وی با تاکید براینکه سیاست انزواگرایانه ترامپ هم فرصت است و هم تهدید افزود: «تنش ما با آمریکا یک مساله ۴۵ ساله است. فقط مساله شخص ترامپ و رویکرد او نیست. در ذات سیاست خارجی ایالات متحده است؛ بنابراین انتظار نداریم که با امدن ترامپ شرایط ۱۸۰ درجه تغییر کند! و تشخیص دهیم که خوب می‌شود یا بد می‌شود؟!
آن‌چیزی که مشخص است ترامپ یک رویکرد انزوا گرایانه را در سیاست خارجی پیش می‌برد؛ که ترجمه این رویکرد انزواگرایانه آن کاهش حضور نظامی امریکا در منطقه خاورمیانه است؛ که این هم می‌تواند فرصت و تهدید باشد. فرصت در آن است که قدرت مانور و بازیگری ما را افزایش دهد. تهدید در این است که فضایی که بعد از ۷ اکتبر به وجود آمد شرایط منطقه را به سمت تنش بیشتر پیش ببرد که این اتفاق در یک سال گذشته افتاده است.»
قهرمانپور در نهایت با بیان اینکه سیاست امریکا بیشتر به ضرر ایران بوده است گفت: مشخصا می‌خواهم بگویم که این سیاست امریکا بیشتر به ضرر ایران بوده است؛ بنابراین ایران باید یک بازبینی جدی در رویکرد خود به منطقه و بازیگرانی که در منطقه هستند داشته باشد. جمهوری اسلامی باید سیاست خارجی خود را متناسب با شرایط جدید منطقه‌ای و سیاست امریکا تنظیم کند. طبیعتا مذاکره با امریکا یکی از گزینه‌های مطرح است. گزینه دیگر اینکه ایران بتواند قدرت منطقه‌ای خود را بازسازی کند که درباره این گزینه هم که برخی در داخل از تغییر دکترین دفاعی و نظامی سخن می‌گویند باید ببینیم که نظام تصمیم گیرنده ایران کدام گزینه را در اولویت قرار خواهد داد.
برچسب ها: ایران
** ارسال نظر برای اين مطلب در تاريخ ۱۴۰۳-۱۱-۰۱ ۰۶:۲۷ بسته می شود. **
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها