گروه اقتصادي: یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با بيان اينكه شخصی در دوران احمدینژاد برای واردات قطعات هواپیما ۴۰۰ میلیون دلار گرفته، اما هیچ قطعهای به ایران وارد نکرده افزود: من مستندات این تخلف را دارم و اسم این شخص نیز هم اکنون در اختیار من است.
موید حسینی در گفتوگو با ایلنا از یک فساد جدید خبر داد و گفت: در سالهای گذشته و در شرایط تحریم یک نفر برای واردات قطعات هواپیما ۴۰۰ میلیون دلار از دولت وقت اعتبار گرفته است اما این قطعات هیچگاه به کشور وارد نشده و پیگیری هم در مورد آن انجام نشده است. صدر نماینده خوی در ارتباط با آخرین وضعیت پیگیریهای نمایندگان از دکل نفتی گم شده ۸۰ میلیون دلاری گفت: ما هنوز پاسخی از نامهای که به آقای لاریجانی در این مورد نوشتهایم نگرفتیم اما شاید در هفته آینده در این مورد به نتیجه جدیدی برسیم.
وی ادامه داد: در حالت کلی موارد زیادی از این دست تخلفات در هشت سال گذشته به گوش ما رسیده است از جمله آنکه اخیر نامهای دیگر از تخلفات یک فرد دیگر به این شکل به دست من رسیده است. این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: موارد زیادی از این دست در دولت گذشته وجود داشته است که افراد از دولت اعتبار گرفتهاند تا فلان کالا را وارد کنند اما کمی بعد کالا را نیاوردهاند و به بهانه تحریم و اینگونه مسائل از وارد کردن کالاها خودداری کردهاند.
حسینی صدر با اشاره به تحت پیگرد قرار گرفتن این افراد تصریح کرد: ما در حال پیگیری پرونده اینگونه افردی هستیم که به بهانه تحریم در سالهای اخیر شبکه رانت خواری به راه انداختهاند و سوء استفاده کردهاند. یکی از وظایف مجلس مبارزه با فساد است و با توجه به اینکه در سالهای اخیر مصادیق فسادهای اقتصادی به شدت زیاد شده است ما نیز باید در این مورد پیگیریهای بیشتری داشته باشیم.
وی در ادامه به جزییات یک تخلف جدید در این مورد اشاره کرد و گفت: اخیرا نامهای به دست من رسیده است که نشان میدهد در سالهای اخیر فردی برای واردات قطعات هواپیما به کشور ۴۰۰ میلیون دلار اعتبار گرفته است اما این قطعات هواپیما هیچگاه به کشور وارد نشدهاند. من مستندات این تخلف را دارم و اسم این شخص نیز هم اکنون در اختیار من است. بحث در مورد ۴۰۰ میلیون دلار است و ما نیز در این مورد پیگیریهای خاص خود را آغاز کردهایم تا در مورد این فرد هم که از شرایط تحریم سوء استفاده کرده است قانون اعمال شود.
محمود احمدینژاد در دوران ریاستجمهوریاش بارها دولت خود را "پاکترین دولت پس از انقلاب" معرفی کرد اما در سالهای پایانی ریاست جمهوری وی پروندههایی چون اختلاس ۳هزار میلیارد ریالی، بابک زنجانی و اختلاس بیمه ایران افشا شد. بابک زنجانی بهواسطه فروش نفت و پس ندادن پول حاصل از آن مدتهاست در زندان بهسر میبرد. محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیسجمهور هم با اتهامات مالي دادگاهي و در حال حاضر با قید وثیقه آزاد است و پرونده وی بر اساس درخواست وکیلش هم اینک در دیوان عالی کشور، در انتظار تجدیدنظر است.
دو نماینده مجلس چندی پیش از کشف پروندهی تازهای از فساد مالی در دولت دهم خبر داده و گفتند مدارک این اختلاس را در دست دارند. به گفته آنان ۳ صراف در سال ۱۳۹۰ با استفاده از رانت و همکاری با بانک مرکزی توانستند ۷ هزار میلیارد تومان سود ببرند. کمیسیون اقتصادی مجلس "تمام اسناد و مدارک" مربوط به این رسوایی مالی را گردآوری کرده و پرونده نیز به قوه قضائیه ارسال شده است.