به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۸:۳۵
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۱/۰۹ ساعت ۱۳:۴۹
کد مطلب : ۶۷۹۱۹
رئیس مجلس: اقتصاد کشور بیمار است

لاریجانی: داعشي‌ها باعث وهن اسلام شده‌اند

گروه سياسي: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گروه تروریستی داعش گفت: داعش باعث وهن اسلام و عاملی برای تخریب اسلام شده است.
لاریجانی: داعشي‌ها باعث وهن اسلام شده‌اند
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی شامگاه چهارشنبه در ادامه سفر خود به استان همدان با حضور در یادواره سرداران و 637 شهید شهرستان کبودراهنگ، اظهار کرد: تنها نیرویی که در برابر این گروه وحشی ایستاده مجاهدین هستند و این در حالیست که دیگران فقط سخنرانی می‌کنند. رئیس مجلس با اشاره به اینکه عزتمندی ملت ایران به خاطر مجاهدت شهداست، تصریح کرد: اگر ملت در دفاع مقدس اهل مجاهدت نبودند امروز خیلی‌ها هوس می‌کردند که به ایران حمله کنند اما مردم مجاهد سیلی محکمی به دشمنان زدند که دیگر آن راه را تکرار نمی‌کنند. وی ادامه داد: خیلی از کشورها پول دارند اما اهل مجاهدت نیستند و می‌ترسند چراکه اسلام آنها یک اسلام ظاهری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه جاری کشور متورم است چراکه با اختصاص بودجه کشور به بخش جاری دیگر چیزی برای عمران و آبادانی نمی‌ماند و باید دولت را کوچک کرد تا بودجه جاری کاهش و بودجه عمرانی افزایش یابد. لاریجانی شامگاه گذشته در دیدار مردمی با مردم شهرستان بهار به موضوع اقتصاد پرداخت و عنوان کرد: تا وقتی که اقتصاد در دست دولت باشد توفیقی نخواهیم داشت چراکه تولید را نمی‌توان به صورت دولتی انجام داد و در این بخش نیز مردم باید وارد صحنه شوند.

وی با اشاره به بخشی از سخنان شهید مدرس تاکید کرد: دولت هیچ وقت مالک خوب، سازنده خوب و تولید کننده خوب نیست. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر جریانی برای موفقیت باید مردمی باشد، اظهار کرد: ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در واقع به معنای آن است که روی پای خود بایستیم و رسانه‌ها باید این مساله را بیشتر در جامعه تشریح کنند.

وی ادامه داد: در شرایط تحریم قرار داریم و این موضوع مشکلاتی ایجاد کرده چراکه در گذشته دو میلیون بشکه نفت در روز با 100 دلار می‌فروختیم اما امروز به نصف کاهش یافته و دشمنان شیطنت کردند و دنبال فشار به ایران هستند اما ایران در برخی زمینه‌ها جلو آنها ایستاده است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بودجه جاری کشور متورم است، تصریح کرد: با اختصاص بودجه کشور به بخش جاری دیگر چیزی برای عمران و آبادانی نمی‌ماند و باید دولت را کوچک کرد تا بودجه جاری کاهش و بودجه عمرانی افزایش یابد. در سال 93 بودجه عمرانی کشور 30 هزار میلیارد تومان و بودجه جاری کشور 150 هزار میلیارد تومان است که این سیتسم ناجور و نادرستی است. این روش اداره کشور نیست و باید دستگاه‌ها با کوچک شدن چابک شوند.

لاریجانی همچنین شامگاه گذشته در ادامه سفر خود به استان همدان با حضور در بیست و سومین یادواره سرداران، فرماندهان و 105 شهید شهر لالجین، اظهار کرد: خون شهدا انقلاب را بیمه کرد و انقلاب اسلامی به برکت خون شهدا زنده است. لاریجانی با بیان اینکه در عراق و فلسطین خواستند اقداماتی انجام دهند اکه با عدم پذیرش ایران موفق نشدند، اضافه کرد: این موضوع نشانگر استقلال همه جانبه ایران است. وی در ادامه گفت: گاهی اوقات یکسری روشنفکران حرف‌هایی می‌زنند و بسیاری از گروه‌ها گمراه می‌شوند و دست به ترور می‌زنند مانند منافقین و علت این است که آنها از روحانیت جدا شده‌اند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: حرکت فرهنگی زیربنای تحولات سیاسی است که متاسفانه کمتر به آن توجه می‌کنیم. لاریجانی در دیدار با ائمه جمعه، علما و روحانیون استان، اظهار کرد: تحولات در مسائل فرهنگی در کشور متناسب با شرایط به وجود آمده در حال وقوع است و اقتضائاتی دارد یعنی امروز دسترسی به اطلاعات با تنوع زیاد در اختیار همگان قرار دارد و این ذات شرایط معاصر ماست.

وی ادامه داد: بنابراین آنچه به عنوان یک اصل باید در نظر بگیریم تحولات از نظر دسترسی به اطلاعات و تنوع در اطلاعات است به طوری که یک نوع سردرگمی در شرایط اطلاع رسانی وجود دارد که مختص ایران نیست و در همه جهان همین گونه است به همین علت فرقه‌گرایی در ادوار مختلف و در جوامع گوناگون رایج شده و اگر تمهیدات لازم در جوامع اندیشیده نشود یک نوع آشفتگی در فرهنگ و افکار ما به وجود می‌آید.

وی تصریح کرد: در گذشته در زمینه فرهنگی سازمان‌ها و نهادهایی بودند که کار خودشان را سامان می‌داند و مردم از این نهادها بهره می‌بردند اما امروز دنیای غرب این نهادها را تضعیف کرده و این جریان ارتباطات عمومی مانند شبکه های اجتماعی عملا شرایط جدیدی به وجود می‌آورد که در کشور ما نیز است. لاریجانی خاطرنشان کرد: آن چیزی که می‌تواند از فرهنگ بومی و تفکرات دینی ما صیانت کند استفاده از شبکه‌ها و جریان اصیل و زنده نگهداشتن ارتباطات روحانیت و مردم است به طوریکه آن زمان است که مبنای دینی قوی می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از شبکه های مختلف اجتماعی می تواند افراد را منفعل کند به طوریکه اگر فردی از قدرت فرهنگی برخوردار نباشد در مقابل امواج متنوع منفعل می‌شود و کمتر کسی می‌تواند مقاومت کند اما اگر زمینه‌های ایمانی و آمادگی‌های روحی در فرد قوی بوده و اطلاعات اسلامی داشته باشد استفاده از این ابزار او را منفعل نمی‌کند.

وی روحانیت را دارای صلاحیت برای تاثیرگذاری بر روی جوانان دانست و اظهار کرد: سازمان روحانیت به عنوان سازمانی که مسئولیت اسلام شناسی را در بین مسلمانان بر عهده دارند بیشترین صلاحیت را دارند البته باید خود را آماده کنند. وی با اشاره به اینکه پس از صحبت با نماینده ولی فقیه متوجه شدم برخی از مساجد استان همدان روحانی ندارد و بیشتر روستاها نیز از داشتن روحانی محروم هستند، تصریح کرد: به این معناست که بنایی به عنوان خانه خدا که مردم به طور طبیعی به آن علاقه دارند و بهترین جایی است که بر روی افراد تاثیر می‌گذارد اما فرد صاحب نظری که از این بنا استفاده کند و تاثیرگذار باشد، نداریم.

لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر واقعا روحانی ندارید باید آموزش دهید اما فکر نمی‌کنم مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد فقط به نظر می‌رسد سازماندهی در این امر صورت نگرفته است. نباید تصور کرد که جریانات فرهنگی را می‌توان با سازمان‌های دولتی حل کرد چراکه دولت را عاجزتر از این حرف‌های می‌دانیم تاثیری بر روی افراد و جوان‌ها بگذارد بنابراین می‌توان گفت دولت این ظرفیت را ندارد و اصلا کار دولتی نیست و نیاز به یک رابطه دینی و قلبی دارد.

وی ادامه داد: اصل موضوع بر این است که در شرایط امروز خیلی بیش از گذشته نیاز است که سازمان‌ها اسلام را ترویج دهند و ارتباط قلبی باید سرپا باشد و از حالت دولتی خارج شود پس باید نواقص آن را رفع کرد. لاریجانی تصریح کرد: باید برای حوزه های علمیه بودجه بگذاریم که ساختمانهایشان را بسازند البته بودجه جاری باید از خودشان باشد چراکه معتقدم سازمان روحانیت نباید دولتی بوده و باید استقلال داشته باشد اما حداقل در ساخت مدارس باید بودجه بگذاریم.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش ابراز امیدواری کرد: جریان روحانیت که اصالت دارد و اصل جریان انقلاب مبتنی بر تفکر روحانیت است را داشته باشیم. وی به وجود اشرافی گری در برخی زمینه‌ها اشاره کرد و افزود: باید با اشرافی‌گری مبارزه کرد چراکه نباید این خصلت در جامعه وجود داشته باشد.
وی از جامعه روحانیت که به اشرافی گری در بین مسئولان اشاره کردند، خواست به فکر حفظ دین مردم باشند و مسائل موجود در بین مسئولان را به مجلس واگذار کرده تا آنها فکری برایشان بکنند.

وی در ادامه با تایید اینکه اقتصاد کشور بیمار است، تصریح کرد: در این زمینه کار زیادی انجام شده اما نمی توانیم بگوییم که اقتصاد کشور در طول این 35 سال یکسان بوده است البته بیماری در اقتصاد کشور وجود دارد و این موضوع متناسب با پیشرفت هایی که در حوزه های سیاسی، دیپلماتیک و فرهنگی شده، سامان نیافته است و علت آن به اشکلات سلیقه ای دولتها برمی گردد.

وی ادامه داد: اوایل انقلاب بر اقتصاد کشور نیمچه سوسیالیست حاکم بود و همه اقتصاد و صنعت ما را دولتی کرد و اشکال بزرگی بوجود آورد، بعد از مدتی فکر کردند شرکت های دولتی می توانند جایگزین شوند که جواب نداد، در دوره مدیریت قبل هم وضعیت سامانی نداشت که امروز از نظر اقتصادی آشفتگی داریم و در حال حاضر نمی توان گفت اقتصاد ما لیبرالی است و همان مدل اقتصاد اسلامی دنبال می شود که برخی ابعاد آن فهمیده شده و قانون هم برایش تصویب شده، برخی هم از نظر تئوری پردازی به نتیجه نرسیده و یا تئوری ها هنوز منقح نشده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فکر می کنید تئوری عدالت مدونی وجود دارد یا نه؟ اظهار کرد: شهید مطهری درباره عدالت نظریه ای دارد و برخی سیاستمداران نیز نظراتی دارند اما مشخص نیست عدالت چیست. آیا در عدالت نوعی رقابت وجود دارد؟ پس از اگر رقابت وجود دارد نباید گفت لیبرالیستی است بنابراین باید رقابت وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: باید قوانین سمت گیری به سمت محرومین داشته باشد یا خیر؟ آیا سقف و کفی وجود دارد؟ و اینکه امروز چگونه می‌شود، منقح نیست. فرمایشات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب یک نکاتی را سمت گیری کرده‌اند به همین علت ایشان فرموده‌اند که بر روی نگاه توسعه‌ای بومی کار کنید که عده زیادی دارند این کار را انجام می‌دهند.

لاریجانی در ادامه گفت: درباره سیستم بانکی قانون وجود دارد که غیر از قانونی است که در غرب است وی چیزی است که توسط دانسته‌های فقها و علمای آن زمان تصویب شده، می دانیم شبهه در آن وجود دارد و بعضی ها قبولش ندارند اما این قانون در مجلس گذشته تصویب شده و توسط شورای نگهبان نیز مورد تایید قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه برخی سیستم بانکی کشور را ربوی می دانند، خاطرنشان کرد: برخی موضوعات در قوانین وجود دارد که نظارت آن سیستم دارد مثل تخلفات مالی که دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور رسیدگی می کند و بعد گزارش را به مجلس و قوه قضائیه ارائه می دهد. اخیرا مساله‌ای در دولت رخ داده بود که دیوان محاسبات رسیدگی کرد و گزارش داد، برخی موارد دستگاه‌ها تخلفاتی انجام می‌دهند که کمیسیون اصل 90 رسیدگی می‌کند و به مجلس گزارش می دهد و اگر ببینند تخلف جدی است برای رسیدگی به قوه قضائیه می فرستند.

لاریجانی تصریح کرد: ممکن است بگویید برخی تخلفات را دولت قبل انجام داده بود، این مساله را رسیدگی کردیم اما به نتیجه نرسیدند به علت مشکلاتی که وجود داشت، این موضوع همیشه ممکن است وجود داشته باشد اما نباید گفت که اراده‌ای نیست و بگویید چشم پوشی کنید، ممکن است مصلحت دیده نشود. تخلفی که مسئولی انجام می‌دهد قوه قضائیه و دادستان می‌تواند رسیدگی کند و کمیسیون‌های مجلس و اصل 90 هم می‌توانند پیگیر موضوع باشند به نتیجه و صدور حکم برسانند. لاریجانی خاطرنشان کرد: بعضی تخلفات مسئولان در دوره های قبل و ادوار مختلف بوده است که دیوان محاسبان رسیدگی و حکم صادر کرده و آمارش هم موجود است، از دولت قبل هم بوده و حکم صادر شده است.