گروه فناوری: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با رد شایعه فیلترینگ تلگرام از سوی وزارت ارتباطات، گفت: اختلال پیش آمده تنها مربوط به کشور ایران نیست و ربطی به فیلترینگ ندارد.
به گزارش ایرنا، محمود واعظی امروز چهارشنبه در حاشیه دیدار با وزیر انرژی روسیه در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکلاتی که طی دو هفته اخیر در وضعیت ارتباطی ایران با جهان پیش آمده، افزود: این اختلال ناشی از قطع شدن کانال های سه گانه ارتباطی موجود در خاک ترکیه، باب المندب و خلیج فارس در اثر برخورد یک کشتی بوده که این امر سبب شده وضعیت اینترنت در ایران با اشکال روبرو گردد.
وی با بیان اینکه تلگرام این اختلال پیش آمده را تنها مربوط به خود پنداشته در صورتی که بیانیه شرکت زیرساخت ایران نشان دهنده آن است که مشکلات بوجود آمده تنها مختص ایران نیست و بخشی از ارتباط سایر کشورها هم دچار اختلال شده، گفت: اختلال پیش آمده برای تلگرام برای دیگر شبکه های اجتماعی نیز وجود دارد و این اختلال بستگی به قرار گیری سرور آن شبکه ها دارد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه سرور تلگرام در اروپا واقع شده است، گفت: اختلال پیش آمده بیشتر به تلگرام آسیب زده و آن ها این آسیب را با ناشی گری به فیلترینگ ارتباط داده اند. وی با بیان اینکه سیاست ما حمایت از شبکه های اجتماعی می باشد که فعالیت سالم دارند، تصریح کرد: شبکه های اجتماعی که قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند و محتوای غیراخلاقی نداشته باشند به هیچ عنوان مسدود نخواهند شد و این موضع جمهوری اسلامی است.
واعظی با اشاره به اینکه فیلترینگ ارتباطی با وزارت ارتباطات ندارد و جایگاه آن، جایگاه دیگری است، تاکید کرد: عنوان شدن فیلترینگ از سوی تلگرام امری اشتباه بوده است. وزیر ارتباطات با اشاره به درخواست کارگروه مصادیق مجرمانه برای فیلترینگ مضامین غیراخلاقی در تلگرام، گفت: ما از این کارگروه درخواست کردیم تا اجازه دهند ما از طریق مکاتبه نسبت به این موضوع عمل کنیم و تلگرام را فیلتر نکنیم.
واعظی گفت: با مکاتبات انجام شده با تلگرام مدتی مضامین غیراخلاقی از تلگرام حذف شد اما مجددا طی چند روز اخیر این مضامین بر روی تلگرام قرار گرفته و ما دنبال آن هستیم که با مکاتبات نسبت به محدودسازی مضامین غیراخلاقی توسط تلگرام اقدام لازم صورت گیرد. وی تصریح کرد: با پیش آمدن این اختلال قطع ارتباطی تلگرام برداشت اشتباهی داشته و فکر کرده ایران تلگرام را فیلتر کرده است.
مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران هم در واکنش به اخباری مبنی بر احتمال فیلترشدن تلگرام گفت که مخابرات چنین تصمیمی ندارد. داوود زارعیان در گفتوگو با «آفتاب یزد» و در پاسخ به اینکه آیا مخابرات تصمیمی مبنی بر فیلتر نرمافزار تلگرام دارد یا خیر، میگوید: سیاست دولت یازدهم از ابتدا مخالفت با فیلترینگ بوده و همچنان هست و تا آخر عمر این دولت هم خواهد بود؛ از اینرو مخابرات تصمیمی برای فیلترکردن تلگرام ندارد.
وی در بیان راهحل برخی سوءاستفادهها نیز تاکید میکند: من معتقدم بهترین راهکار در این زمینه بحث فیلترینگ هوشمند است که ضرورت دارد هر چه سریعتر در کشور توسعه پیدا کند. در همه دنیا اینگونه است که تنها آن بخش از سایتها و نرمافزارها فیلتر میشود که مورد دارند و به خاطر برخی مسائل و مشکلات، کل سایت را فیلتر نمیکنند.
مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات میافزاید: در کشور ما نیز این اتفاق میتواند رخ دهد که مثلا در مورد برنامه تلگرام تنها کانالها و رباتهایی فیلتر شوند که مبتذل و ضداخلاقیاند اما کل شبکه وجود داشته باشد. زارعیان با بیان اینکه سیاست دولت و بسیاری از کارشناسان مربوطه نیز همین است، اظهار میکند: حوزه فضای مجازی نیازمند یک مدیریت قوی است و فیلترینگ و بستن سایتها و نرمافزارها و ... اصلا راهکار قابل قبول و منطقی نیست بلکه راهکار اصلی، فیلترینگ هوشمند است.
وی با تاکید بر اینکه قطعا فیلترینگ هوشمند در کشور اجرا خواهد شد، هشدار میدهد: من به تمام سودجویان و سوءاستفادهگرانی که به صورت باز از فضای مجازی استفاده میکنند هشدار میدهم که بدانند با اجرای کامل فیلترینگ هوشمند امکان شناسایی آنان و مسدودکردن مطالب، سایتها و شبکههای مبتذلشان وجود دارد.
مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا فیلترینگ هوشمند مخالفانی دارد، میگوید: کسی نمیتواند در قبال منطق درست فیلترینگ هوشمند مقاومت کند. سیاست دولت هم همواره حمایت از جریان آزاد اطلاعات درست و صحیح و سالم است. از سوی دیگر دولت هیچگاه موافق رواج بی بند و باری نبوده و نیست و طبیعتا عقل و سیاست منطقی هم حکم میکند که در مقابل مطالب و مسائلی که اخلاق را زیر سوال میبرد و موجب رواج ابتذال میشود، موضعگیری درستی شود.