به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۳:۴۴
 
۱۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ساعت ۱۵:۱۷
کد مطلب : ۲۳۷۱۱
در حاشیه دستگیری دوباره یک خواننده زیرزمینی

چند «امیر تتلو» بازداشت خواهند شد؟

گروه هنري- رسانه‌ها:سايت تابناك در نقدي نوشت: انتشار خبر دستگیری یک خواننده زیرزمینی با وعده ضمنیِ برخورد با دیگر خوانندگان زیرزمینی، این پرسش را پیش روی گذارده که آیا برخورد قهری در سال‌های اخیر، تجربه موفقی در برخورد با گروه‌های زیرزمینی موسیقی بوده یا به ضرر موسیقی، فرهنگ و در یک کلام، مصالح کلان کشور تمام شده است؟
امیرحسین مقصودلو» معروف به «امیرتتلو» و سيدحسين موسوي معروف به «حسين تهي»
امیرحسین مقصودلو» معروف به «امیرتتلو» و سيدحسين موسوي معروف به «حسين تهي»
موسیقی زیرزمینی در کشورمان، پدیده‌ای با دست‌کم دو دهه پیشینه در کشورمان است؛ جریانی که با تکنولوژی پیش رفته و به نقطه‌ای رسیده که توقفش نیازمند توقف ورود برخی فناوری‌ها و ابزار‌ها به بازارهای ایران است و به تعبیری دیگر، تولید موسیقی خارج از فضای رسمی تصویب اشعار در وزارت فرهنگ و ارشاد، ضبط در استودیو و ارائه برای اخذ مجوز امری عادی شده که هیچ خواننده‌ای ابایی از آن ندارد.

در دوره‌ای این کار می‌توانست هزینه‌های بالایی برای یک خواننده رسمی داشته باشد؛ اما به مرور زمان حتی خوانندگان شاخص نیز به مناسبت‌های گوناگون آهنگ‌هایی را به مناسبت‌های گوناگون ثبت و منتشر کردند که با توسعه فضای اشتراک‌گذاری نظیر شبکه‌های اجتماعی، این رویه سرعت بیشتری نیز به خود گرفته و عملاً نمی‌توان حدس زد که یک قطعه موسیقی با گرفتن مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد منتشر شده یا خواننده و نوازنده اثری را ضبط کرده‌‌ و ترجیح داده‌اند ‌‌غیررسمی منتشر کنند.

شکل‌گیری پدیده‌هایی نظیر ساندکلود نیز اساساً پخش موسیقی را متحول کرده و برخی از گروه‌هایی که هم اکنون توانسته‌اند مخاطبان ‌چشمگیری به دست آورند، نخست با انتشار برخی قطعاتشان در این شبکه‌ها، توانستند ده‌ها هزار شنونده را در مقطع کوتاه زمانی به دست آورند و سپس با انتشار آلبوم رسمی و برگزاری کنسرت‌هایی در داخل و خارج از ایران، جایگاه تثبیت شده‌ای از آن خود کنند و بنابراین تولید موسیقی در فضای غیربروکراتیک با مقبولیت نسبی از سوی مخاطبان حوزه موسیقی همراه شده است.

در این میان در کنار موسیقی‌های کلاسیک و سنتی که در فضای غیررسمی منتشر می‌شود، موسیقی‌های نه چندان ارزشمندی نیز ـ چه به لحاظ محتوای اشعار و چه به لحاظ ساختار موسیقیایی ـ انتشار می‌یابد که مخاطب خاص خود را دارد و گروه‌های جوان که شناخت جدی از موسیقی ندارند، به این سبک موسیقی‌ها روی می‌آورند.

چنین می‌شود که در کنار برخی از خوانندگان و نوازندگان شاخص دارای موسیقی فاخر که از دل همین موسیقی زیرزمینی به فضای رسمی راه می‌یابند، برخی خوانندگان دارای موسیقی نازل نیز رشد می‌کنند و جوانانی همچون «امیرحسین مقصودلو» معروف به «امیرتتلو» نیز فرصت ارائه موسیقی فست فودی پیدا می‌کنند و در اتفاقی عجیب، عدد لایک‌های صفحه هوادارانشان در صفحه فیس بوک از نیم میلیون ‌می‌‌گذرد؛ «تتلو» البته تنها نیست و صد‌ها چون او با چنین فضایی روبه‌رو هستند.

سوای اینکه گروهی از جوانان موسیقی‌های سنتی، کلاسیک و حتی موسیقی زج و بلوز، ‌ساختاری منسجم را به عنوان موسیقی‌های سرگرم کننده مورد توجه قرار نمی‌دهند و این امر عمیقاً متوجه عملکرد ضعیف مسئولان ادوار گوناگون نهادهای فرهنگی به ویژه رسانه ملی در ترویج موسیقی فاخر ایران است، آنچه مسلم است، سوابق نشان داده برخورد قهری با موسیقی‌های «خالتوری» کوچک‌ترین حاصلی ندارد، به ویژه آنکه حتی دیگر استودیوی زیرزمینی نیز معنای خود را از دست داده و همان گونه که اشاره شد، تکنولوژی آنقدر توسعه یافته که هر شخصی در خانه‌اش می‌تواند با اندک آشنایی به موسیقی، قطعه مورد علاقه‌اش را بسازد و منتشر نماید.

همین خواننده زیرزمینی سال ۱۳۸۷ نیز در آغاز ورود به ایران دستگیر شد که اتفاقاً نخستین رسانه‌ای بوديم که به انتشار خبر این ماجرا منضم به نقدی جدی پرداخته و پس از این نیز این خواننده اعلام کرد برای همیشه از موسیقی خداحافظی کرده؛ اما به محض خروج از ایران، دوباره شاهد فعالیت این خواننده بودیم و حال با گذشت پنج سال، این اتفاق ‌تکرار شده و احتمالاً چند سال بعد آنقدر این پدیده فراگیر خواهد شد که همین دستگیری‌ها نیز صورت نمی‌پذیرد و سرانجام اقدامات ریشه‌ای در این زمینه در دستور کار قرار خواهد گرفت. بی‌گمان برخورد کنونی، تنها به سود این اشخاص خواهد بود که خود را بیش از پیش‌ یک خواننده مهم (!) در فضای موسیقی مطرح کنند.

در این میان، شاید بهتر باشد در گذر پرشتاب روزها و ماه‌‌ها و سال‌هایی که میکروفن‌های حرفه‌ای را در خانه‌های بسیاری از مردم برده و عملاً منازل بسیاری از مردم عادی نیز دارای یک استودیو شده و توقف ضبط و انتشار موسیقی‌های بیرون از ساختار رسمی توقف‌ناپذیر است، درصدد برآمد تا سطح فرهنگ و درک موسیقیایی جوانان بالا برود تا دست‌کم در دهه آینده، مخاطبان جوان بزرگان موسیقی در قید حیات کشورمان یک چندم‌ خالتوری‌ها نیز نباشد.

۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۶:۰۸
اميرتتلو صداى خوبى داره از نظر شما مهم(!)نيست ؟چرا اينقدر كوبنده؟؟؟؟؟ حرص دراور شدى بهار !!!!!!!!! (183080)
کاوه فارسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۸:۱۳
با بازداشت امیر تتلو تنها کاری که کردن این هنرمند را بیشتر معروفش کردن.
امیر جان بدون که تو همیشه در قلب ما جا داری (183131)
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۶:۱۰
هركس ميتونه بنا به علايق شخصى ازكارى خداحافظى كنه بعد برگرده حالا اين چماق شده تو سر تتلو (183085)
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۶:۱۲
اگه راست ميگن بزارن يه كنسرت بزاره ببينن چه قدر طرفدار داره صداى دل نشين اميرو هيچ كى نداره (183087)
مهرداد
United States
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۶:۱۶
آقا درسته این تتلو خالتوره ولی بالاخره یه سبک موسیقیه دیگه! تا کی برخورد قهری واقعا؟ این که چیزی نسیت بنده خداها خیلی درست حسابیاشون در رفتن از مملکت! مثال بارزش سروش لشکری (هیچکس) که بعد خوندن یه ترک راجبه سال 88 توسط گروه های فشار ضرب و شتم و تهدید شد مجبور شد جمع کنه بره! (183089)
مهدی 92
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۶:۴۱
ولی خودمونیم این خواننده ها هم چنگی به دل نمیزنند. بازم همون لی انجلسی ها (183102)
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۶:۴۷
تا موقعی که یک عده بدون تخصص برای همه تصمیم می گیرند و هنرمند واقعی فضای کار نداشته باشد، هم هنر به ابتذال کشیده می شود و هم هنرمند معمولی به عنوان هنرمند معتبر معرفی می شود. (183103)
صرفا جهت شوخی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۷:۱۳
یا تتلو میر تتلو
تتلو آزاد نشه ایران قیامت میشه
تتلو تتلو رپ ما رو پس بگیر

گفتنی است دانش آموزان زیادی در حمایت از تتلو اقدام به برگزاری تظاهرات کردند، بی بی سی و بهار شمار تظاهر کنندگان را میلیونی اعلام کرد (183113)
کاوه فارسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۸:۱۴
در این خصوص قرصهایی اومده که شما را شفا میدهد (183132)
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۸:۱۸
بهار برات متاسفم که این جور کامنتا رو می زاری اما کامنت امثال منو که ....
متاسفم! این کامنت توهینه به مردمه! (183135)
سینا از شیراز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۱۷:۲۵
کار مسئولین ما شده اجرای واقعی فیلم (پر پرواز) منتهی آخرش را اونچوری که خودشون دوست دارن تموم می کنن نه اونجوری که کارگردان میگه!!! (183119)
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۲۰:۲۶
به تتلو گیر دادن که چرا مثلا مجوز نمی گیری یا کلیپ هاتو می فرستی شبکه های بیگانه!!!
اصلا با تتلو کاری ندارم، ازش هم حوشم نمیاد. ولی سوال: خیلی راحت به هنرمندان مون مجوز می دید؟؟ چند ماه و گاهی چند سال طول می کشه که آلبوم یه نفر مجوز بگیره! اونم با کلی تغییر و... تو آهنگاش! خب معلومه طرف اقدام نمی کنه واسه مجوز. چون اصلا نمی ارزه! مجوز کنسرت هم با هزار تا محدودیت و... همین آلبوم آخر (5) گروه آریان، بعد از 1.5 سال تازه مجوز گرفت!! این چه وضعشه؟؟
دوم: هنرمندان، موزیک ویدئوها و کلیپ هاشونو کجا بفرستند؟!! نکنه صدا و سیما؟ صدا و سیمایی که موسیقی رو حروم می دونه و حتی ساز هم نمایش نمی ده!! به این رسانه کلیپ بفرستند؟!! کدوم شبکه؟ شبکه موسیقی داریم؟ اصلا پخش می کنه؟!! به جای این بگیر و ببندها اول فضا رو مهیا کنید. (183177)
پارسا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۵ ۲۲:۰۰
با این کارشون همه جوونای مملکتمونو فراری میدن میشن یکی مثل شادمهر خودمون یا باقی خواننده هایی که از ایران فرار کردن دقت کردین ایران جووناش پریدن و فقط تعداد کمی جوان هست اکثریت مسن هستن. (183247)