به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۵۷
 
۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ساعت ۱۲:۵۸
کد مطلب : ۱۹۱۶۳
پاسخ‌های وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد به انتقادها از تريبون سيما:

حتی ​اگر خزانه ​خالی ​باشد هم​ اتفاق ​عجیبی ​نیفتاده ​است!

گروه اقتصادي:​ وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم با بیان این‌که در زمان تحویل دولت موجودی خزانه بیش از 1600 میلیارد تومان بوده است، اعلام کرد: این‌که مطرح می‌کنند دولت جدید خزانه خالی تحویل گرفته است به هیچ وجه صحت ندارد.
حتی ​اگر خزانه ​خالی ​باشد هم​ اتفاق ​عجیبی ​نیفتاده ​است!
شمس‌الدین حسینی با حضور در یک برنامه تلویزیونی به انتقادهایی که این روزها نسبت به عملکرد اقتصادی دولت گذشته می‌شود پاسخ داد. وی درباره وضعیت خزانه در سال 91 اعلام کرد: ما در این سال به وضعیتی رسیدیم که موجودی خزانه صفر شد و دولت مجبور به دریافت تن‌خواه از بانک مرکزی شد اما ما این سطح از مشکل را نیز بدون این‌که مردم از آن اطلاع پیدا کنند حل کردیم و وضعیت در ادامه بهبود پیدا کرد.وی افزود: این‌که می‌گویند در پایان دولت خزانه به موجودی صفر رسیده است، به هیچ عنوان درست نیست چون من در روز دوازدهم مرداد‌ماه که رییس‌ جمهور جدید تنفیذ شد خزانه را چک کردم و در آن روز موجودی خزانه بیش از 1600 میلیارد تومان بود.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم درباره مغایرت‌های آماری به وجود آمده بین دولت‌های جدید و قدیم اظهار کرد: چیزی که باید مدنظر قرار گیرد استفاده از نهادها و مراجع رسمی برای دریافت اطلاعات است و برخی از این آمارها که از سوی بعضی ارائه می‌شود بدون توجه به مراجع رسمی و غیرتخصصی هستند که قطعا نیازی به پاسخ‌دادن به آنها نیست.حسینی ادامه داد: مغایرت آماری بین این دولت و دولت قبل در بعضی از نقاط طبیعی است به این دلیل که در فواصل زمانی مختلف ارائه می‌شود که ممکن است به همین دلیل تفاوت کند، اما در این بین نکته‌ با اهمیت نوع پرداختن به این مسائل است که بعضی از آنها نیاز به پاسخ‌گویی دارد.

وی با اشاره به کار سخت قوه مجریه در اداره کشور گفت: کسانی که در دولت بوده‌اند خود می‌دانند که کار قوه مجریه تا چه حد سخت است. دوستان دولت یازدهم نیز از این مساله به کنار نیستند و قطعا باید تلاش‌های زیادی بکنند تا دستاوردهای قبلی حفظ شود تا چه رسد به موفقیت‌های جدید که هر کدام نیاز به تلاش بسیار دارند.وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم اضافه کرد: پس از انتخابات سال 92 و با فضای مناسبی که در کشور به وجود آمد دولت می‌توانست با اطمینان بیشتری نسبت به اقدامات خود برنامه‌ریزی کند. من نیز به عنوان یک ایرانی تمام سعی خود را کردم در این عرصه به دولت جدید کمک کنم از این‌رو از بسیاری از انتقادات و مسائل گذشتم اما روحیه‌ کمک ایجاب می‌کند برخی از موارد تصحیح شوند تا راه دولت آینده ادامه داشته باشد.

حسینی با اشاره به دستاورد‌هایی که اقتصاد ایران در طول سال‌های گذشته به آنها رسیده اظهار کرد: نباید شرایط طوری شود که دستاوردهای اقتصاد ملی مکنون بماند. در فاصله سال 2005 تا 2012 طبق آمار رسمی سازمان ملل ایران از نظر توسعه انسانی از رتبه‌ متوسط به بالا پیوسته، حتما می‌دانید این توسعه یکی از فراگیر‌ترین شاخص‌هاست که هم درآمد و هم سن امید به زندگی و هم آموزش را شامل می‌شود که در هر سه شاخص ایران در طول سال‌های گذشته رشد مداوم داشته است.وی با اشاره به سند‌های بالا‌دستی نظام اظهار کرد: سطح فعلی کشور حتی از پیش‌بینی‌های سند چشم‌انداز 20 ساله و ایران 1404 نیز جلوتر است، به این دلیل که ما پیش‌بینی کرده بودیم که ایران در این سال به رتبه‌ اول علمی منطقه برسد، این درحالی است که ما به این رتبه دست یافته‌ایم.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم افزود: از نظر من یکی از اصلی‌ترین دلایل دشمنی‌های غرب با اقتصاد ایران نیز همین جایگاه علمی کشور است که زیربنای اصلی توسعه به حساب می‌آید. در هشت سال گذشته رشد علمی کشور هفت برابر شده و از آمار 0.3 درصد در سال 84 به 2.2 در سال 92 رسیده است.حسینی با اشاره به افزایش درآمد‌های دریافتی دولت در شش ماهه نخست سال جاری نیز گفت: در طول این شش ماه درآمدهای دریافتی دولت 26 درصد رشد داشته و این نشان‌دهنده‌ شرایط مثبت در اقتصاد ایران است که دولت به عنوان اصلی‌ترین شاخص آن مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

وی درباره‌ میزان ذخایر کالاهای اساسی کشور گفت: در برخی از خبرها متأسفانه اعلام شد که دولت دهم کشور را در شرایطی تحویل داده که ذخیره کالای اساسی حتی به یک هفته نیز نمی‌رسد. این مساله قطعا صحت ندارد، زیرا می‌بینید با گذشت حدود 70 روز از کار دولت جدید هیچ مشکلی در این حوزه وجود نداشته است.وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم اضافه کرد: من در همان روزها که این شایعات مطرح شد از آقای غضنفری آمار این موضوع را گرفتم و ایشان با اطمینان به من گفتند کشور در ذخیره کالاهای اساسی مانند گندم و سایر نهاده‌ها ذخیره‌ای بیش از چند ماه دارد.

حسینی با اشاره به بحثی که در ستاد تدابیر ویژه اقتصادی در آخرین روزهای دولت دهم مطرح شد، عنوان کرد: با توجه به شرایط پیش آمده ما پیش‌بینی کردیم کنگره آمریکا قصد دارد یک دوره تحریمات جدید اقتصادی علیه ملت ایران وضع کند، به همین دلیل با نظارت مستقیم شخص رییس‌جمهور وقت آقای دکتر احمدی‌نژاد برنامه‌ای ریخته شد تا این مساله کنترل شود.وی ادامه داد: با پایان یافتن دولت دهم بسیاری این شایعه را به راه انداختند که دولت قبل می‌خواهد دولت جدید را در همان ابتدای کار مقروض کند و کار به جایی رسید که این مصوبه لغو شود. البته من سریعا در جلساتی که با دکتر روحانی داشتم به ایشان این مساله را با جزییات کامل توضیح دادم و تا آنجایی که خبر دارم این طرح نیز به کار خود مجددا ادامه می‌دهد و بسیاری از خرید‌های صورت گرفته با توجه به همان مصوبه است.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم درباره‌ بحث‌های مطرح شده درباره خالی‌بودن خزانه در زمان تحویل دولت جدید اعلام کرد: با این نوع فکر نمی‌توان مشکل کشور را حل کرد. من با استناد به آمارهای دقیق مراجع رسمی و با توجه به وظیفه انسانی خود این بحث را مطرح می‌کنم. عصر روز دوازدهم مرداد‌ماه که رسما رییس جمهوری جدید کار خود را آغاز کرد، بنده حساب خزانه را مجددا بررسی کردم که در آن زمان در این حساب بیش از 1600 میلیارد تومان موجودی بود.

حسینی اضافه کرد: در سال جدید وضعیت مالی ما به هیچ وجه قابل مقایسه با سال قبل نیست. در سال گذشته نه تنها موجودی خزانه صفر شد که حتی دولت مجبور به دریافت سه هزار میلیارد تومان تن‌خواه از بانک مرکزی شد که البته با تدابیر انجام شده ما نه تنها این مشکل را حل کردیم که تراز مالی خزانه امسال مثبت شد و قطعا این بحث که خزانه‌ کشور خالی است به هیچ وجه صحت ندارد.

وی با بیان این‌که حتی اگر خزانه خالی باشد هم اتفاق عجیبی نیفتاده است، اظهار کرد: خزانه حساب رسمی دولت است که قطعا دریافت‌ها و پرداخت‌های کشور از طریق آن انجام می‌گیرد به همین دلیل طبیعی است که گاهی اوقات این حساب خالی شود. نکته‌ مهم در این بین این است که تن‌خواه‌های دریافت‌شده توسط دولت تسویه شود که ما این اقدام را در دولت قبل کاملا به انجام رساندیم.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم در این رابطه توضیح داد: تعریفی که در علم اقتصاد از ثروت می‌شود دارایی منهای بدهی است که این آمار در حال حاضر مثبت است. البته این به معنای تمام‌شدن بدهی‌های دولت نیست و اگر بودجه سال 92 را نگاه کنیم می‌بینیم که دولت در شرایطی که از تمام ظرفیت ها استفاده کند حدود 26 هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها صاف می‌شود.

حسینی درباره‌ میزان ذخیره ارزی کشور نیز گفت: کشور ما در حال حاضر حدود 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی دارد. البته در کنار آن ما با توجه به تحریم‌ها حدود 20 میلیارد دلار نفت فروخته‌ایم که هنوز آن را طلبکاریم و از این میزان حدود 10 میلیارد دلار آن سررسید شده که این مبلغ نیز می‌تواند به ذخایر ارزی کشور اضافه شود.وی درباره‌ میزان ذخایر صندوق توسعه ملی نیز گفت: به استناد تراز‌نامه این صندوق از ابتدای تاسیس تاکنون حدود 55 میلیارد دلار ورودی داشته است اما این صندوق می‌تواند وام دهد و از این اعتبارات به این نحو هزینه کند.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم تاکید کرد: پس به این ترتیب صحبت دکتر احمدی‌نژاد مبنی بر حدود 50 میلیارد دلار ذخیره در صندوق توسعه ملی صحت دارد اما اظهارات مقامات جدید که میزان ذخایر در این صندوق را 32 میلیارد دلار دانسته‌اند غلط نیست.حسینی توضیح داد: دلیل بر اختلاف این آمار این است که میزان کل ورودی صندوق بیش از 50 میلیارد دلار است اما با توجه به وام‌های ارائه شده توسط صندوق توسعه در حال حاضر دارایی موجود که قابلیت استفاده دارد حدود 32 میلیارد دلار است که البته کاهش اعتبارات موجود در صندوق به هیچ وجه به معنی از دست رفتن اعتبارات نیست و این وام‌ها با سود در نظر گرفته شده برخواهند گشت.

وی درباره‌ میزان نرخ رشد اقتصادی و اختلاف‌هایی که در این رابطه بین
حسيني با بیان این‌که حتی اگر خزانه خالی باشد هم اتفاق عجیبی نیفتاده است، اظهار کرد: خزانه حساب رسمی دولت است که قطعا دریافت‌ها و پرداخت‌های کشور از طریق آن انجام می‌گیرد به همین دلیل طبیعی است که گاهی اوقات این حساب خالی شود. نکته‌ مهم در این بین این است که تن‌خواه‌های دریافت‌شده توسط دولت تسویه شود که ما این اقدام را در دولت قبل کاملا به انجام رساندیم.
دولت‌های دهم و یازدهم وجود دارد، تصریح کرد: در سال 90 آمار دکتر احمدی‌نژاد مبنی بر رشد 5.2 درصدی صحت دارد. این آمار، آمار پیش‌بینی شده سال بوده که توسط ایشان ارائه شده است اما در پایان سال با توجه به تعدیل‌های طبیعی که مراکز رسمی آماری ارائه می‌کند این آمار توسط سازمان آمار کشور 3.2 درصد ارائه شد که هیچ تناقضی با آمارهای ارائه شده توسط دولت نبود.وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم درباره‌ آمارهای ارائه شده توسط صندوق بین‌المللی پول نیز گفت: این صندوق به هیچ وجه اجازه ندارد قبل از اعلام رسمی بانک مرکزی ایران هیچ نرخی را منتشر کند. آمارهای ارائه شده توسط برخی افراد درباره‌ میزان رشد اقتصادی در سال 91 نیز هنوز قطعی نیست، زیرا محاسبات به پایان نرسیده‌اند.

حسینی درباره برخی از دستگاه‌ها در رابطه‌ با رشد منفی 5.8 درصدی کشور در سال 91 اظهار کرد: من برای توضیح این بحث به گزارش خود نزد مقام معظم رهبری در تیرماه سال 92 اشاره می‌کنم در آن گزارش رسما اعلام کردیم که اقتصاد ایران در بخش‌های مختلف با توجه به تحریم‌ها و فشارها عملکرد‌های مختلفی داشته است. بعضی از بخش‌ها عملکردشان مثبت بوده و برخی با توجه به شرایط به وجود آمده عملکرد منفی داشته است.وی ادامه داد: یکی از این مباحث بحث صنعت نفت بود که به دلیل تحریم‌ها صادرات ما در این حوزه از بیش از دو میلیون بشکه در روز به حدود 900 هزار بشکه رسید و این یعنی کاهش 40 درصدی صادرات. به همین دلیل شاید این صنعت در طول سال‌های پایانی از خود عملکرد منفی داشته باشد که البته این مساله نتیجه‌ تحریم‌ها و فشارهای بی‌سابقه‌ای است که علیه اقتصاد ایران به کار گرفته شده‌اند.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم با بیان این‌که مجموع ذخایر ارزی کشور 80 درصد رشد داشته، گفت: بدهی‌های بالقوه دولت در حال حاضر به حدود 16.9 میلیارد دلار رسیده است که 31 درصد کاهش نشان می‌دهد پس بدین ترتیب شما می‌دانید که تراز اقتصادی کشور در چه شرایطی قرار دارد و در طول هشت سال گذشته مجموع ذخایر با رشد 80 درصدی خود و میزان بدهی‌ها با کاهش 31 درصدی خود این موضوع را اثبات می‌کند که در حال حاضر ذخایر کشور حدود شش برابر بدهی‌هاست.حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث مصوبه جنجالی 74 هزار میلیاردی بانک مرکزی پرداخت و توضیح داد: طبق بند «ب» ماده 26 قانون پولی و بانکی کشور منابع حاصل از افزایش نرخ ارز ارزیابی شده است که این مساله به دلیل کنترل نقدینگی و تورم پیش‌بینی شده بدین ترتیب طبق قانون رسمی کشور در صورتی که به دلیل افزایش نرخ ارز دولت از بانک مرکزی طلبکار شود بانک مرکزی دو راه برای تسویه‌ این بدهی در پیش دارد.

وی ادامه داد: در صورتی که دولت نسبت به بانک مرکزی بدهی داشته باشد این مابه‌التفاوت نرخ ارز به جای بدهی‌ها به کار گرفته خواهد شد و در غیر این صورت به خزانه واریز می‌شود. این مساله‌ کاملا عادی و قانونی در حالی جنجالی شد که همین اتفاق در سال 80 نیز افتاد و به دلیل افزایش نرخ ارز سه بار پول به خزانه واریز شد.وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم با انتقاد از برخی نگاه‌ها به دولت در طول سال‌های گذشته گفت: برخی این‌طور نگاه می‌کردند که انگار بانک مرکزی نماینده ملت است و دولت برای جای دیگر کار می‌کند، این مساله درست نیست تسویه‌شدن بدهی‌های دولت امری است که از نظر قانونی پیش‌بینی شده و هیچ منع خاصی نداشت که تنها نگاه منفی برخی افراد این مبحث متوقف شد.

حسینی اضافه کرد: یکی از ایراداتی که در این حوزه به ما می‌گرفتند این بود که باید تنها بدهی دولت و نهادهای مرتبط با آن تسویه شود و این امر شامل شرکت‌های دولتی نخواهد شد، حال جالب است که با پایان یافتن دولت برای محاسبه بدهی‌ها، حتی بدهی‌های شرکت‌های دولتی را محاسبه می‌کنند که این امر قطعا تناقض دارد.وی درباره‌ میزان ذخایر طلای کشور نیز اظهار کرد: من به صورت دقیق از این مساله با خبر نیستم اما با توجه به اتفاقات سال‌های گذشته می‌توانیم دو نقطه عطف ارزی در نظر بگیریم. یکی در سال 86 که با تبدیل برخی از منابع ملی از دلار به یورو کشور منتفع شد و یکی‌ دیگر در سال 89 که با پیش‌بینی صورت گرفته مبنی بر احتمال تحریم کشور در حوزه یورو نیز برخی از منابع را به طلا تبدیل کرده که این مساله نیز به اقتصاد ایران بسیار کمک کرد.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم درباره‌ میزان سرمایه‌گذاری‌های خارجی صورت گرفته و دولت‌های نهم و دهم تشریح کرد: این آمار در طول این سال‌ها همواره مثبت بوده است. در سال 1357 تا سال 1384 میزان سرمایه‌گذاری خارجی حدود 10 میلیارد دلار بوده اما این آمار در هشت ساله دولت‌های نهم و دهم به بیش از 25 میلیارد دلار رسیده است که نشان‌دهنده‌ رشد بی‌سابقه این آمار است.

حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث هدفمندی یارانه‌ها پرداخت و عنوان کرد: صندوق بین‌المللی پول برای خود اعتبار و شخصیت خاصی دارد وقتی این صندوق دو سال پیاپی از طرح هدفمندی یارانه‌ها در ایران به عنوان طرحی موفق یاد می‌کند قطعا راه بر برخی بی‌انصافی‌ها بسته می‌شود. اگر هدفمندی نبود ما در حال حاضر در بسیاری از حوزه‌ها با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو می‌شدیم.وی ادامه داد: برخی طوری صحبت می‌کنند که انگار ما برای هدفمندی انتخاب داشته‌ایم، این مساله به هیچ وجه درست نیست. شما فرض کنید بنزین سهمیه‌بندی نمی‌شد کشور در آن صورت تا چه حد تنها با مشکل واردات بنزین به دلیل رشد فزاینده مصرف آن روبه‌رو می‌شد. پس قطعا هدفمندی در این حوزه‌ها از خود عملکردی کاملا مثبت به جا گذاشته است.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم درباره‌ این مساله که درآمدها و هزینه‌های هدفمندی یارانه‌ها با یکدیگر تعادل ندارند، اظهار کرد: در بودجه امسال حدود 11 هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت گندم در نظر گرفته شده و برای کالاهای مخفی یارانه‌ای نیز حدود 30 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که هر دوی آنها به درآمدی حدود 42 هزار میلیارد تومان می‌رسد که این امر نشان‌دهنده‌ این است که تراز مالی هدفمندی هم‌چنان مثبت است.حسینی اضافه کرد: البته باید اعلام کنم برای جمع‌آوری تمام منابع هدفمندی تنها زور وزیر اقتصاد و معاون برنامه‌ریزی رییس جمهور کافی نیست و باید با تلاش همه‌جانبه نیز این منابع را به خزانه رساند.

وی درباره‌ تصریح قانون هدفمندی یارانه‌ها مبنی بر این‌که دولت تنها مجاز است 50 درصد از درآمدهای هدفمندی یارانه‌ها را به یارانه نقدی اختصاص دهد، گفت: این مساله نیز در ابتدای دولت مطرح شد و دکتر احمدی‌نژاد با توجه به فشاری که احتمال داشت بر ملت بیاید این موضوع شخصا پیگیری کرد و در پیشنهاد ابتدایی ما این مساله لحاظ شده بود که حدود 65 تا 85 درصد از درآمد‌ها به پرداخت نقدی اختصاص یابد.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم در پایان این بحث اظهار کرد: البته من با دکتر فرزین صحبت‌هایی داشتم و ایشان اعلام آمادگی کردند که در یک بحث دوطرفه حاضر شوند و با یکی از مقامات مسوول دولت یازدهم در این مورد به مناظره بنشینم.حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره اقتصاد ایران اظهار کرد: از نظر من آینده بسیار روشن است و اقتصاد ایران رو به سوی پیشرفت دارد که اگر این روند نبود تا این حد با ما دشمنی نمی‌شد. به دکتر طیب‌نیا توصیه می‌کنم خود را به رییس جمهور نزدیک کنند تا مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود و بنده نیز به عنوان یک ایرانی و کسی که همواره به وزرای اقتصاد احترام گذاشته اگر کمکی از دستم بر بیاید دریغ نخواهم کرد البته این به هیچ وجه به معنی ورود من به دولت جدید نیست.

وی درباره‌ آمارهای ارائه شده توسط برخی نهادها در رابطه با افزایش بسیار زیاد میزان نقدینگی نیز گفت: این حرف یکی‌دیگر از بی‌انصافی‌هاست البته ما نمی‌گوییم که نقدینگی افزایش پیدا نکرده اما قطعا این مساله برای بار نخست در ایران نبوده است. در سال 68 میزان کل نقدینگی 1880 میلیارد بود که این آمار در سال 75 به 11هزار میلیارد دلار رسید. در فاصله سال‌های 76 تا 83 نیز نرخ نقدینگی 410 درصد رشد پیدا کرد.

وزیر اقتصاد دولت‌های نهم و دهم خاطر نشان کرد: پس به این ترتیب وقتی آمار این سه دوره را در کنار هم می‌گذاریم، می‌بینیم در طول هشت ساله دولت‌های نهم و دهم نرخ رشد نقدینگی از دولت‌های پیشین پایین‌تر نیز بوده است و این مساله ارتباط خاصی به مسکن مهر ندارد و این طرح تنها نقدینگی به وجود آمده را که نتیجه شرایط اقتصادی کشور را به خود جذب کرده است.حسینی درباره‌ میزان تورم ایجاد شده در سال پایانی دولت نیز گفت: من به هیچ وجه نمی‌گویم نقدینگی در تورم بی‌تاثیر است اما شما رشد کاهش نرخ پول ملی را که نتیجه‌ تحریم‌های بی‌سابقه علیه اقتصاد ایران است نباید فراموش کنید. تورم هیچ ربطی به بحث هدفمندی یارانه‌ها ندارد و شوک‌های ارزی نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در این حوزه از خود به جای گذاشته است.

وزیر اقتصاد دولت نهم و دهم در پایان درباره‌ مشغولیت‌های فعلی خود اظهار کرد: در حال حاضر به بخش بسیاری از وقتم برای تدریس در دانشگاه می‌گذرد و البته هنوز برخی از اقدامات انجام شده در دوره وزارت برای امضاء به نزد من می‌آیند. به نظرم قولی ندادم که به آن عمل نکرده باشم.
مرجع : ايسنا

(امین)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۳:۱۶
نتیجه نظرسنجی برنامه پایش هم خیلی عجیب بود.
در نتیجه نظرسنجی آمده بود که مردم می خواهند تدابیر!دولت قبل مثل مسکن مهر و سفرهای استانی!باز هم ادامه یابد. (156426)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۳:۱۹
خدا ازتون نگزره كه هر بلايي به سرمون مياد از شما به اصطلاح وزير وزراست (156434)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۲۷
هر بار که حرف های دار و دسته احمدی نژاد را که در مورد اقتصاد می زدند و میزنند می شنوم می خواهم سرم را بکوبم به دیوار آنهم با نهایت قدرت. آخه چقدر وقاحــــــــــــــــــــــــــــتــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ؟!!!!!!!!!!!!!!!!! (156492)
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۴۴
بهترین کار مناظره نماینده دولت با تیم اقتصادی دولت قبله.
که همی چیز شفاف بشه (156510)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۶:۴۷
اشتباه احتمالاً عامدانه صدا و سیما هم همین بود که باید علاوه بر جناب حسینی از یک نماینده دولت جدید هم دعوت می کرد تا اگر آقای حسینی اطلاعات و آمار اشتباه و مغلطه آمیز داد تذکر بدهد. (156616)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۱:۱۲
احتمالا؟! (156811)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۶:۱۳
ه.ا.سایه:
"....و این روزها هر چه گفتم، از باور خودم گفتم و با صداقت خواهم گفت. هیج چیز را به خودم نبستم. هیچ ادایی درنیاوردم. این تنها توفیق من است ......." (156594)
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۸:۵۵
شلوغش نکنید نوبت وزیر وزرای دولت اعتدال هم خواهدرسید نگران نباشید. (156714)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۱:۰۱
قطعا باید تلاش‌های زیادی بکنند تا دستاوردهای قبلی حفظ شود . فاصله سال 2005 تا 2012 طبق آمار رسمی سازمان ملل ایران از نظر توسعه انسانی از رتبه‌ متوسط به بالا پیوسته،در فاصله سال 2005 تا 2012 طبق آمار رسمی سازمان ملل ایران از نظر توسعه انسانی از رتبه‌ متوسط به بالا پیوسته،.... خدایا عجب رویی دارن از رو نمیرن صدا و سیما هم که داره خط خود را دنبال می کنه (156798)
۱۳۹۲/۰۸/۰۷ ۰۰:۱۰
آقای ضرغامی این آدمو آوردی که نمک بر زخم ملت بپاشه و یا اینکه از حقوق جناحش دفاع کند؟ ما مظلومین که زورمون به جایی نمیرسه فقط میگیم خدا ازتون نگذره و تو همین دنیا مجازاتتون کنه. آمین (156947)
۱۳۹۲/۰۸/۰۷ ۰۰:۳۴
چقدر این فرد رو اعصاب منه. (156966)
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۳:۲۴
قطعا باید تلاش‌های زیادی بکنند تا دستاوردهای قبلی حفظ شود"
اعتماد به سقف (156439)
کرمند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۳:۴۶
اگر صدا و سیما میلی نبود که ایشون رو نمیاوردن برای توضیح دادن ؟چون سابقه نداشته تا حالا از وزرای قبلی دولت ها کسی برای توضیح دادن بیاین (156457)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۳۱
وزرای جدید هم میتونن بیان صحبت کنن و حتی دیشب میتونستن تلفنی جواب بدن ولی نمیخوان یا نمیتونن (156500)
ati
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۳:۵۵
چون تا حالا هم سابقه نداشته دولتی بیادو همش بدگویی دولت قبل رو کنه و سیاه نمایی پشت سیاه نمایی .
نناامید کردن مردم پشت ناامید کردن
دلیلش اینه . (156925)
کنترل پروژه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۰۳
چشم و دل آقای ضرغامی روشن
آقا این جوری خوب نبود که!!!
بهتر نبود در راستای مظلوم نمایی دولت دهم آقای روحانی رو می آوردید در مقابل آقای حسینی قرار میدادید تا وزیر پیشین حسابی ایشون رو سین جیم می کردن؟؟؟!!!
آقای ضرغامی به نظر میاد بدجور به سمت دولت دهم غش کردیدااااااااااااااااااا (156470)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۲۵
غش كردين چيه بگو چي تو دست احمدي نژاد داره كه جرات نه گفتن بهشو نداره؟! (156490)
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۴۵
چرا نیاره.
چرا شما می ترسید که نماینده دولت بیاد پای میز مناظره. (156512)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۵:۴۷
دروغ و دغل تا کی؟ (156579)
کنترل پروژه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۷:۳۰
منظور شما از مناظره همون بازی بگم بگمه؟
یا هاله نور؟ یا اون ... رو لولو برد؟ یا آب بریزن اونجاشون که می سوزه؟ یا انگلیس کشوری است کوچک در غرب آفریقا؟ یا خس و خاشاک؟ یا قهر کردن و تحصن خانگی؟ یا دلار 3000 تومنی؟ یا پراید 20 میلیون تومنی؟ (156649)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۸:۰۱
بگم ؟ بگم؟ ........4 سال بعد ....بگم ؟ بگم؟ .......4 سال بعدش .. و این قصه ادامه دارد (156669)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۵:۴۴
چرا صدا و سیما از خاتمی دعوت نمیکنه تا بیاد به اینهمه توحینی که به ناحق در حقش شده جواب بده.......... (156573)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۲۸
آقا چرا اینقدر متوسل به فرمول میشین. بدبختی مردم رو نگاه کنین همه چیز معلومه. (156495)
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۲۸
شاخص توسعه انسانی شامل افزایش سن افزایش درآمد افزایش امید به زندگی...دمت گرم دوکی اولیو خوب اومدی من با 30 سال سن و بیکاروبامدرک تحصیلی ارشد اقتصاد الان نگام کنی 60 سال نشون میدم که اینم ازبرکات دکی جونه که بزرگی به ادم میبخشه.نه امیدی به زندگی هست نه درامدی همون اولی مارو تو دنیا نشون میده.آخه چه رتبه اول علمی ما داریم که نمیتونیم ازهمین علم استفاده کنیم این ازوضعیت صنعت خودرو این از دارو اون از مایحتاج اولیه مردم...بابادیگه ازاینا خبر نذارین تورو قرآن عصبی شدیم دیوونه شدیم....... (156496)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۱:۰۵
اینها فقط خودشان را ادم حساب می کنند امید به زندگی خودشان را می گویند.!!!! (156803)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۴:۵۲
و این 2 در 2 مساوی 5 ادامه داره و سیمای دروغ هم که ول کن نیست لحظه شماری میکردیم دولت دروغ بره اعصابمون راحت شه ولی ظاهرا ضرغامی ول کن نیست (156520)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۵:۳۰
همين كه وزير اقتصاد دولت قبل ميدونه خزانه چيه باز جاي اميدواري داره. من فكر مي كردم اينا بر اساس دخل و چرتكه كار مي كنن. (156558)
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۵:۳۱
دروغ ک کنتور نداره (156561)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۶:۱۳
توجه به نظرسنجی بکنید(ازسیمای ضرغامی تلویزیون میلی)1-سفرهای استانی 2-مسکن مهر(3-سفرهای استانی ومسکن مهر) 4-هیچکدام ولی منطقی شماره 3خذف بایستی شود (156592)
ati
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۳:۵۷
سفرهای استانی و مسکن مهر بهترین کارای احمدی نژاد بود که رهبرم همیشه تایید میکرد . (156929)
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۶:۲۸
آقاي وزير شما بدهكار نيستيد حتي يك ريال ،اين مردم ايران هستند كه در خروجي سياست هاي شما به يكديگر بدهكار شدند و تنها مطالباتشان از دولتي است كه هرگز بدهكار بودن و بي انظباطي مالي خود را قبول ندارد. به امور قراردادهاي شركت هاي تابعه فقط وزارت نيروي دولت مراجعه كنيد و ببينيد پيمانكاران اين بخش دنبال مطالبات كدامين سال خود مي باشند و در سايه همين سياست ها چه بر سر توسعه و نيروي انساني دولتي و خصوصي در صنعت آب و برق كشور آمده است. البته اين هم درست است كه عده اي نگذاشتن شما اين بدهي ها را از طريق فروختن كل ديگر سرمايه هاي ملي( مراتع ، سدها، جاده ها، اسكله هاو..) بپردازيد. (156603)
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۶:۴۹
حسینی باید محاکمه بشه......
مغول به مملکت حمله میکرد وضع ما بهتر بود ......... (156619)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۷:۰۴
بدبخت آنهایی که دانشجوی چنین افرادی هستند تکلیف ملت با این دانشجوها در آینده از الان مشخص است (156630)
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۷:۰۴
دروغگوهاي شارلاتان ..ابروي ملت را برديد..ملت را به گدايي عادت داديد...خزانه را توسط دزدهاي سه هزار ميلياردي خالي كرديد.....حالا پروتر ميايد درصداي ميلي ضرغامي دروغ ميگيد...واي اگردراين مملكت قانون مردمي حاكم بود انوقت معلوم ميشد شما كجاي كاريد... (156632)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۷:۴۵
آخه رو که نیست میگه ب.ز رو نمیشناسم واقعا شرم آوره. (156655)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۷:۵۲
وقتی شخصی بزعم کشتی گیر بودن یهو پریده روی صندلی وزارت همین میشود (156661)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۸:۰۹
یه زمانی دروغگو دشمن خدا بود... (156679)
بهنام
United States
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۱۹:۰۶
عزیزان اگه احساس میکنین وجدانی دارید مثل انسان مباحثه کنید فحاشی توهین تحقیر هنر نیست و جواب علمی بدید این هم لینک سخنان جناب شمس الدینwww.youtube.com/watch?v=tnuNEqOHIks (156719)
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۰:۱۱
یعنی میخوای بگی 1600 میلیارد خیلی خیلی بیشتر از 3000 میلیارد تومانه که اختلاس کردین؟
البته اگر از منظر شما هم بخوایم به قضیهنگاه کنیم سودی براتون نداره و گناهتون بیشتر میشه و این یعنی اینکه خزانه دولت ایران کمی بیشتر از 3000 میلیارد تومانی هست که اجازه دادین اختلاس بشه.

پس---------->شما یه مبلغی رو کمتر از تنها یک مورد اختلاس در این بی قانونی ها برای دولت آینده به ارث گذاشتید و سهم 80 میلیون ایرانی برابر است با نیمی از مبلغ اختلاس جناب آقا ( شاید هم خانم) مه آفرید خسروی و شریکش خاوری خائن فراری (156761)
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۰:۲۲
دوستان عزیز شرایط فعلی کشور و مردم گویای همه چیز هست.دیگه چی باید شفاف سازی بشه؟فلاکت مردم،افسردگی و خستگی ایرانی جماعت؟؟؟؟؟ (156768)
saeed
United States
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۰:۳۱
اتفاقا من هم روزهای آخرحساب چک کردم توش پول بود نمیدونم چرا الان توش نیست به نظرم هک شده (156772)
saeed
United States
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۰:۴۸
یااوون داستانه تو کتاب فارسی ومخصوصا اوون بخشش که میرسیدبه خیر
ازقضاروزی گرگی به گله زد......
یادمه همیشه این قضارو بااون غذااشتباه میگرفتم تو دیکته .همیشه تو ذهنم مونده (156784)
بختیاری
Germany
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۲:۵۲
فرض کن 1600 میلیارد تومان هم مانده بود. واقعاً 1600 میلیارد تومان رقمه؟؟؟؟ اونم برای خزانه کشور؟؟؟؟؟ 1600 میلیارد یه چیزی توی مایه های صفره.
البته برای تازه به دوران رسیده هایی مثل ایشان که تصور درستی از عدد و رقم نداشتند بعید نیست که اینگونه اظهار نظر کنند. (156874)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۲۳:۵۹
این هنوز تهرانه؟یادمه روزاستتیضاح هم لتماس میکردکه بمونه و هم تهدید میکرد که بایه ساک اومدم تهران با همون ساک برمیگردم روستامون. (156932)