به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۵۷
 
۸
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۲۰ ساعت ۱۷:۳۹
کد مطلب : ۲۷۶۴۲
نوه امام خميني(ره):

ریشه‌فساداقتصادی در جامعه «دروغ» است

گروه سياسي: نوه امام خميني(ره) گفت: ریشه فساد اقتصادی در جامعه را دروغ دانست و گفت دروغ باعث ایجاد این فساد‌ها در جامعه مي‌شود.
ریشه‌فساداقتصادی در جامعه «دروغ» است
به گزارش ساجدنيوز، حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی در یادواره 21 شهید روستای محمدآباد گرگان با اشاره به این موضوع که ائمه دو دسته روایت دارند که شامل روایات جزئی نگر و روایات کلی نگر مي‌باشند، اظهارداشت: امام حسن عسگری (ع)می فرماید هرکس چهار خصوصیت 1- ورع دردین 2- راستگویی 3- امانتداری 4- حسن خلق در رفتار را داشته باشد ما به آن افتخار مي‌کنیم. برای اینکه بدانیم تا چه میزان شیعه و مسلمان هستیم باید خود را با این روایت بسنجیم.

نوه امام خمینی(ره) در ادامه با اشاره به این نکته که کل اصول مسلمانی و تشیع در این چهار اصل خلاصه مي‌شود افزود: اولین گام ورع در دین تعقل و تفکر است و دلیل انسانیت انسان، تفکر و تعقل اوست. وی در ادامه با تاکید بر تعقل در دین خاطر نشان کرد: ایمان دومین خصوصیت ورع در دین است و اگر کسی ایمان به خداوند متعال داشته باشد به درجات رفیع مسلمانی دست پیدا مي‌کند. سید علی خمینی در ادامه افزود: گاهی سخن ایمان را به زبان مي‌آوریم ولی به گونه ای عمل مي‌کنیم که گویی ما چند خدایی هستیم، ما اگر برای غیر از خدا اعتبار قائل شویم ممکن است دچار شرک شویم.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که شرک در میان مردم مخفی تر از مورچه است، تصریح کرد: ما باید در خود بنگریم و زمینه شرک را از بین ببریم فکر نکنیم که افراد و مسئولین مي‌توانند مشکل ما را حل کنند، ما اگر شخصی را همسنگ خداوند قرار دهیم دچار شرک شده ایم. نوه امام خمینی (ره) با اشاره به این موضوع که حضرت یوسف (ع) در زندان به غیر از خدا توسل نمود و به دلیل این اشتباه مدتها در زندان ماند،گفت: کسی که با خدا انس پیدا کند نیازی به غیر از خدا نخواهد داشت. وی در ادامه با تاکیدبر این موضوع که مردم با ارزش هستند ولی باید تکیه بر خداوند باشد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر امام(ره) بعد از گذشت این همه سال باز هم در بین مردم محبوب است و مردم امام را دوست دارند وقتی شما برای خدا قدم بردارید مشکلات حل مي‌شود و خداوند محبت شما را در دلها قرار مي‌دهد.

حجت الاسلام سید علی خمینی در ادامه با اشاره به اینکه عمل صالح خصلت دیگری از ورع در دین است، گفت: امام خمینی (ره)همیشه خانواده اش را به رعایت واجبات و ترک محرمات توصیه مي‌کرد و مي‌فرمود که عمل کردن به این دستورات کار سختی است. وی در ادامه دومین ویژگی انسان مومن را صدق حدیث (راستگویی) خواند و افزود: انسان باید راستگو باشد و جز حقیقت چیز دیگری را نگوید.

نوه امام خمینی (ره) در ادامه با تاکید بر این موضوع که بسیاری از مشکلات جامعه امروز ما به خاطر دروغ است، گفت: امام حسن عسگری(ع)می فرماید همه پلیدی‌ها در یک خانه قرار گرفته و کلید این خانه دروغ است. وی در ادامه تصریح کرد: یکی از معضلاتی که برازنده جامعه اسلامی ما نیست فساد اقتصادی است و دلیل ایجاد فساد اقتصادی در پذیرش این است که مي‌توان دروغ گفت وقتی فروشنده ای جنس غیر اصل را به جای جنس اصلی مي‌فروشد و به خود اجازه دروغ گویی مي‌دهد این مشکلات پیش مي‌آید هر جا دروغ نباشد خلافی رخ نمی دهد. حجت الاسلام سید علی خمینی خاطر نشان کرد: در مسائل حکومت داری نیز امام مي‌فرمود هیچگاه نباید به مردم دروغ گفت ولی در بعضی از موارد که جزء اسرار نظام است نباید تمام حقیقت را هم گفت و در این موارد نباید آنها را بازگو کرد ولی باید طوری رفتار کرد که بعد از مشخص شدن حقیقت، زیر سوال نروید.

آراء مردم امانتی در دست مسئولین است

وی در ادامه با اشاره به خاطره ای از امام خمینی (ره) در خصوص امانتداری افزود: سومین خصوصیت امانتداری است، اگر کسی مسئولیتی را بر عهده مي‌گیرد و مردم به او رای مي‌دهند آراء مردم امانتی در دست او است و مسئولیت در هر نظام خصوصا" در نظام جمهوری اسلامی بسیار دشوار است و باید مسئولین امانتدار آراء مردم باشند. نوه امام خمینی (ره) در ادامه تاکید کرد: اعضای بدن ما نیز امانتی از سوی خداوند است و ما باید مراقب شان باشیم و از آنها درست استفاده کنیم که درآخرت باید جوابگوی اعمال خود باشیم.

وی خاطر نشان کرد: شایسته نیست خبرنگاران و عکاسان مطالبی را از افراد منتشر کنند که با آبروی دیگران بازی مي‌کند که این گناه است، خبرنگاران ما باید با دقت موازین اسلامی را رعایت کنند. حجت الاسلامی سید علی خمینی گفت: اینکه بخواهیم بگردیم و مطلبی را برای بردن آبروی فردی بزرگ کنیم اشتباه است، به طور مثال شخصی گناهی را 20 سال پیش مرتکب شده امروز آن را بزرگ مي‌کنیم و مطرح مي‌کنیم و با ابروی مردم نباید به راحتی بازی شود.

وی در ادامه تصریح کرد: چهارمین خصوصیتی که از اصول اسلام و تشیع است خوش خلقی با مردم است یکی از این خلقیات تواضع با مردم است. تواضع نعمتی است که مورد حسد قرار نمی گیرد و خصوصیت دیگر این است که دوری ازخشم و غضب با مردم است. وی در پایان با اشاره به این که در جامعه خود باید به دنبال این باشیم که اصول و مبانی شیعی را پیاده کنیم خاطر نشان کرد: تمام حرکات امام(ره) و شهیدان عظیم الشان انقلاب اسلامی در این راه استوار بوده و شهدا پیشگامان این راه بودند و مورد عنایت ولایت فقیه قرار داشتند.