به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۸ - ۰۱:۱۵
 
۱۸
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۳/۲۰ ساعت ۱۸:۵۵
کد مطلب : ۴۴۷۵۵
يک نماینده پیشین مجلس:

عده‌ای تصور می‌کنند مأمور مراقبت از مردمند

گروه سياسي: یک نماینده پیشین مجلس گفت: آنهایی که خود را مرشد، مولا و عامل دیگران می‌دانند باید بدانند که مردم حق دارند نظر مخالف داشته باشند چون بر اساس نظام‌ دینی ما، مردم حق انتخاب دارند و می‌توانند اظهارنظر کنند.
عده‌ای تصور می‌کنند مأمور مراقبت از مردمند
محمدعلی نمازی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه "در هیچ نظام دموکراتیکی در دنیا، نیروهای خودسر یا گروه‌های فشار که خود را برتر از قانون می‌دانند و خارج از قانون عمل می‌کنند، وجود ندارد"، اظهار کرد: در نظام‌های دموکراتیک، همگی قاعده را پذیرفته‌اند. وی به بیانات مقام معظم رهبری در روز رحلت امام خمینی(ره) اشاره کرد و با بیان اینکه "مشخصه کار امام تعریف نظام مبتنی بر شریعت و مردم‌سالاری برخواسته از شریعت بوده است"، افزود: مقام معظم رهبری فرمودند انتخابات برگرفته از نظام‌های غربی نیست بلکه ریشه انتخابات، انتخاب کردن و حق گزینش داشتن مردم مربوط به اسلام است. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه "اسلام دینی است که برای آزادی افراد احترام قائل است"، خاطرنشان کرد: دین اسلام حتی در پذیرش خود می‌فرماید «لا اکراه فی‌الدین» و در سوره «نم» پیامبر را مأمور کرده است که مردم را به راه حق بشارت دهد اما هیچ اجباری در کار نیست.

نمازی با اشاره به اینکه "برخی نگاه اشتباه به شریعت و بُعد اجتماعی دین اسلام دارند"، گفت: ناشی از این نگاه، نگرش غلطی در رابطه با دموکراسی بوجود می‌آید و تصور این افراد این است که عده‌ای مأمور هستند تا مراقب و مواظب مردم باشند و دائم به فکر این هستند که مردم اشتباه نکنند اما این برداشت اشتباه منجر به این می‌شود که عزیزانی که تریبون رسمی در دست دارند به خود حق دهند در برابر حرف مخالف نظراتشان، پرخاش و تندی کنند و از جاده اعتدال خارج شوند. وی با تاکید بر اینکه "دلسوزان رأس نظام باید مبانی نظام اسلامی را بطور آشکار و شفاف و بدون تعارف تبیین کنند"، تاکید کرد: باید روشن شود نظام جمهوری اسلامی چه نظامی است که در همین راستا مقام معظم رهبری در روز رحلت امام صریحاً فرمودند بنای کار شریعت، دستورات و فرامین دینی است اما سازوکار، روش، مکانیزم و انتخاب و نظر و رأی مردم نیز اهمیت دارد.

این نماینده پیشین مجلس افزود: در نظام‌های دموکراتیک وقتی حزب و جماعتی اکثریت آرای مردم را به دست می‌آورد و حکومت را در بعد اجرایی یا مقننه بدست می‌گیرد، آنها که نتوانسته‌اند اعتماد مردم را جلب کنند نه تنها نباید کارشکنی کنند بلکه باید همکاری هم داشته باشند. نمازی با تاکید بر اینکه "باید بگذاریم رسانه‌ها راحت‌تر کار کنند و مطالب و دیدگاه‌های مختلف را منتشر کنند"، تصریح کرد: رسانه‌ها می‌توانند فضا را متعادل کنند و هیچ‌چیز بالاتر از مطبوعات و رسانه‌ها در تعدیل فضای سیاسی کشور مؤثر نخواهد بود.
مرجع : ايسنا