به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۳ - ۰۳:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۱۱ ساعت ۱۶:۴۰
کد مطلب : ۴۵۸۶۳۹

اقرار دیپلمات سابق به  ۴۰ سال جاسوسی

اقرار دیپلمات سابق به  ۴۰ سال جاسوسی
گروه بین الملل: یک دیپلمات سابق آمریکایی که چند سال سفیر این کشور در بولیوی بود، به بیش از ۴۰ سال کار به عنوان مامور دولت کوبا اقرار کرده است.
ویکتور مانوئل روچا، ۷۳ ساله، به انتقال مخفیانه اطلاعات به دولت کمونیست کوبا از ۱۹۸۱ به بعد، درحالی که برای وزارت خارجه آمریکا کار می‌کرد، متهم شده است.
او ابتدا در این پرونده اعلام بی‌گناهی کرده بود، اما در دادگاهی در میامی نظرش را عوض کرد و اقرار به گناه کرد.
حکم مجازات او قرار است روز ۱۲ آوریل صادر شود.
با این تصمیم یکی از پرسروصداترین پرونده‌های جاسوسی میان آمریکا و کوبا به سرعت به نتیجه می‌رسد.
به گزارش روزنامه میامی هرالد در جلسه دادگاه قرار بود درباره نحوه رسیدگی به اسناد محرمانه بحث شود.
اما روچا، وکلای او و دادستان‌ها اعلام کردند که به توافقی دست یافته‌اند.
او به نقض قانون ثبت نام به عنوان عامل دولت خارجی، کلاهبرداری در انتقال الکترونیکی پول و اظهارات دروغ برای گرفتن گذرنامه آمریکایی متهم است.
شواهد جمع‌آوری شده توسط محققان شامل ضبط مخفیانه صدای روچا است که در آن اذعان می‎‌کند چند دهه برای کوبا کار کرده، فیدل کاسترو رهبر این کشور را به عنوان «فرمانده» ستایش می‌کند و آمریکا را «دشمن» خطاب می‌کند.
او و تیم حقوقی او اکنون به این نتیجه رسید‌ه‌اند که اقرار به گناه بهترین گزینه پیش روی اوست.
در دادگاه هنوز صحبتی از مجازات روچا یا اینکه او در ازای اقرار به گناه حاضر به همکاری با دادستان‌ها شده است یا نه نشد.
جیمز اولسون، مدیر سابق واحد ضدتجسسی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، ماه پیش به بی‌بی‌سی نیوز گفت که این پرونده نشان می‌دهد که دستگاه اطلاعاتی کوبا چگونه سر دولت آمریکا کلاه گذاشت.
اولسون گفت: «آنها ما را تصاحب کردند. ما را شکست دادند. از جمله برای همین است که من کینه‌ای شخصی از دستگاه اطلاعاتی کوبا دارم چون در عملیات علیه ما اینقدر موفق بوده‌اند.»
او افزود: «او خائن است. او به کشورش خیانت کرد. به نظر من حقارت‌بار است و من فکر نمی‌کنم که دیگر هرگز مزه آزادی را بچشد.»
آمریکا و کوبا از ۶۰ سال پیش که فیدل کاسترو دولت مورد حمایت آمریکا را سرنگون کرد روابط متشنجی داشته‌اند.
آمریکا در دهه ۱۹۶۰ تحریم‌هایی تجاری بر کوبا اعمال کرد. باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا و رائول کاسترو رئیس جمهور وقت کوبا در سال ۲۰۱۵ گام‌هایی برای عادی‌سازی روابط برداشتند. بسیاری از این گام‌ها بعدا در دولت دونالد ترامپ لغو شد.
روچا در کلمبیا به دنیا آمد و در شهر نیویورک بزرگ شد. او از دانشگاه ییل، هاروارد و جورج تان مدرک گرفت.
به گفته دادستان‌ها او از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ سفیر آمریکا در بولیوی بود و برای ۲۵ سال در چندین نقش دولتی - از جمله در شورای امنیت ملی - خدمت کرد. علاوه بر بولیوی، او در پست‌هایی در آرژانتین، هندوراس، مکزیک و جمهوری دومینیکن خدمت کرد.
او بعد از ترک خدمات دولتی، در بخش خصوصی به کار پرداخت و به عنوان مشاور ویژه فرماندهی جنوبی آمریکا - بخشی از ارتش آمریکا که کوبا زیر نظر آن است - درآمد زیادی داشت.
براساس اسناد پرونده، یک مامور مخفی اف‌بی‌آی در سال ۲۰۲۲ از طریق واتس‌اپ با روچا تماس گرفت و مدعی شد که نماینده سازمان‌های اطلاعاتی کوباست که پیامی از «دوستانش در هاوانا» برای او دارد.
براساس اسناد دادگاه روچا قبول کرد چندین بار با این مامور ملاقات کند، از جمله یک بار در یک سالن غذاخوری، چون «شانس آنکه کسی مرا آنجا ببیند وجود ندارد.»
براساس این اسناد، روچا در جریان این ملاقات‌ها با مامور اف‌بی‌آی، شروع به افشای جزئیات فعالیت خود به عنوان مامور مخفی برای دولت کوبا کرد.
ادعا می‌شود که روچا از اصطلاح «ما» برای توصیف کوبا و شخص خود استفاده کرد و گفت که می‌خواهد «از کارهایی که کرده‌ایم ... محافظت» کند.
وقتی مامور اف‌بی‌آی، که خود را جاسوس کوبا معرفی کرده بود، از او پرسید «آیا هنوز با ما هستی؟» روچا گفت «خشمگین» است که چرا وفاداری او زیر سوال می‌رود.
او گفت: «مثل این است که مردانگی مرا زیر سوال ببرید.»
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها