به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۱/۱۹ ساعت ۱۴:۲۵
کد مطلب : ۷۳۹۱۴

نگرانی‌های هسته‌ای در جنوب آسیا

گروه بين الملل: آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی نظیر چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان باید توجه خود را بر جنوب آسیا متمرکز کنند؛ منطقه‌ای پر مناقشه و بحرانی با خطر فزاینده قدرت هسته‌ای.
نگرانی‌های هسته‌ای در جنوب آسیا
روزنامه نیویورک تایمز در مقاله‌ای تحت عنوان "نگرانی‌های هسته‌ای در جنوب آسیا" نوشت: پاکستان با سریعترین رشد در زرادخانه اتمی‌اش و با توجه به تحولات اخیر بدون تردید بزرگترین نگرانی است. نواز شریف، نخست وزیر پاکستان اخیرا توافق جدید پنج میلیارد دلاری برای خرید هشت فروند زیردریایی از چین به ارزش حدود 5 میلیارد دلار را تصویب کرد که می‌تواند به موشک‌های اتمی مجهز شود. پاکستان ماه گذشته میلادی یک موشک بالستیک را آزمایش کرد که قادر به حمل کلاهک اتمی و هدف ‌گیری هر نقطه در هند است و مشاور عالی دولت این کشور گفته است که پاکستان مصمم به ادامه توسعه فن‌آوری سلاح‌های اتمی کوتاه برد است که تنها مورد استفاده‌اش در میدان جنگ با هند است.

نیویورک تامز نوشته است: این سرمایه‌گذاری‌ها حاکی از آن است که ارتش پاکستان همچنان به هند به عنوان یک دشمن می‌نگرد و این منطق به ژنرال‌ها این توجیه را می‌دهد که دولت باید حداکثر قدرت را داشته باشد به همین دلیل حداکثر منابع ملی را طلب می‌کنند. پاکستان در حال حاضر زرادخانه‌ای با 120 کلاهک هسته‌ای دارد و انتظار می‌رود تا یک دهه آینده این تعداد را سه برابر کند. این افزایش هیچ معنی و مفهومی ندارد بخصوص آنکه زرادخانه هسته‌ای هند بالغ بر 110 سلاح هسته‌ای است و روند توسعه آن بسیار به کندی صورت می‌گیرد.

هند و پاکستان از دیرباز با یکدیگر درگیر بوده و از سال 1947 میلادی چهار جنگ را پشت سر گذاشته‌اند. نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند با صراحت گفته است که اگر شبه‌نظامیان پاکستانی دست به حمله علیه هند بزنند - نظیر آنچه در سال 2008 و بمب‌گذاری بمبئی رخ داد، اسلام آباد باید منتظر تلافی باشد.اما اصلی‌ترین درگیری میان دو کشور در سال 1999 بوده و از آن زمان هند، تمرکز خود را بر تبدیل شدن به یک قدرت سیاسی و اقتصادی منطقه متمرکز کرده است.
مرجع : ايسنا