به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۱۲:۳۱
 
۴۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۷/۲۷ ساعت ۱۲:۴۴
کد مطلب : ۵۸۲۲۷
ارعاب و ترساندن مردم به نتیجه نمی‌رسد

حوادث تلخ اصفهان ثمره افراطی‌گری است

گروه جامعه: شنیدن خبراسید پاشی به زنان ودختران همیشه بر پایه خصومت‌های شخصی و خانوادگی روی می‌داده است. اما اسیدپاشی به چند زن اصفهانی آن هم بدون دلیل نشان از دشمنی سازمان‌یافته شده با زنان و دختران دارد. شبکه‌های اجتماعی اسیدپاشی به زنان را نوعی برخورد با بدحجابی عنوان کردند. در روزهای اخیر اسید سوزاننده و بی‌رحم بدون دلیل مشخص به چهره 4 زن اصفهانی ریخته شده است و پلیس همچنان درحال بررسی دلایل آن است.
حوادث تلخ اصفهان ثمره افراطی‌گری است
دکتر بهمن کشاورز، حقوق‌دان ایرانی و رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در گفت‌وگو با سايت «آفتاب» گفت: «اگر گروه وفردی به سردستگی فرد دیگری به اسید پاشی بپردازند؛ سردسته این افراد به حداکثر مجازات شدیدترین جرمی که اعضای آن گروه در راستای هدف جمعی خود انجام داده اند؛ خواهند رسید.» این حقوقدان برجسته اعلام کرد: «اقداماتی اینچنیی که مورد بحث است می‌تواند مصداق فساد ارض باشد که انطباق آن بر این موارد ممکن به نظر می رسد.»

دکتر سعید معیدفر جامعه‌شناس نیز افراطی‌گری برخی از گروه‌های تندرو برای مقابله با بدحجابی و تصویب طرح‌های شتاب‌زده حمایت از آمران امر به معروف و نهی از منکر را در بروز این حوادث بی تاثیر ندانسته و به خبرنگار «آفتاب» گفت: « زمانی که طرح هایی اینچنینی مانند حمایت از ناهیان امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مطرح می شود و مسئله برخورد با افراد جنبه شخصی پیدا می کند، ممکن است حوادث سازمان یافته و خطرناک اینچنینی در جامعه مطرح شود.»

ارعاب و ترساندن مردم به نتیجه نمی‌رسد
ماجرای مقابله با بدحجابی این روزها از سوی برخی افراد و گروها با صدای بلندتری فریاد زده می‌شد. گروه انصار حزب الله اعلام کردند از برخورد گشت ارشاد با بدحجابی راضی نیستند و می خواهند با 4000 نیروی خود به خیابان آمده و پا از تذکر لسانی فراتر بگذارند. طبق قانون وزارت کشور مجری صدور مجوز برای ورود افراد و گروها به خیابان هاست. با وجود این اختیار قانونی وزارت کشور، مجلس شورای اسلامی طرح حمایت از ناهیان امر به معروف و نهی از منکر را تصویب کرد.

به موجب این طرح صدور مجوزبرای ورود افراد و گروه ها از نظر وزارت کشور خارج و به ستاد امر به معروف و نهی از منکر واگذار می شود. نمایندگان مخالف تصویب این طرح معتقد هستندد که تصویب این طرح نوعی موازی کاری و تداخل در وزارت کشور است. اسیدپاشی به صورت زنان اصفهانی به بهانه بدحجابی ،فضای ارعاب و تهدید را در استان اصفهان حاکم ساخته است. ترسی که برخی از ناظران آن را به اخبار ضد و نقیض مبارزه با بدحجابی مرتبط می کنند.

دکتر معید فر جامعه شناس به ریشه های رفتارهای اینچنینی در جامعه پرداخته و به خبرنگار «آفتاب» گفت: «زمانی که طرح هایی اینچنینی مانند حمایت از ناهیان امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مطرح می شود و مسئله برخورد با افراد جنبه شخصی پیدا می کند، ممکن است حوادث سازمان یافته و خطرناک اینچنینی در جامعه مطرح شود. بیان وتصویب اینگونه طرح ها درجامعه به نوعی شمشیر دو دم است. برخی تصور می کنند با ترساندن مردم وارعاب به اهداف خود می رسند اما خشونت های سازمان یافته اینچنینی حتی اگر مستقیما به تصویب اینگونه طرحها مرتبط نباشد، انگشت اتهام را به سوی اینگونه طرح ها نشانه گرفته و تصور بدی در افکار عمومی شکل می دهد.»

معید فر درگیری های اجتماعی وخشونت های سازمان یافته را از عواقب افراطی‌گری دانسته و گفت: «زمانی که هر کسی به خودش اجازه دهد با شیوه زور و ارعاب به دیگری تذکر دهد؛ بی‌نظمی گسترده‌ای و ناامنی در جامعه به وجود می‌آید که حادثه اسیدپاشی اصفهان یکی از این نمونه‌هاست.» این جامعه شناس افزود: «تجربه گروه‌هایی خود سر مانند القاعده و داعش و طالبان باید به شکل جدی مورد بررسی قرار بگیرد. حامیان منطقه‌ای و غربی این گروه‌ها تصور می‌کردند با حمایت از این گروه‌ها به اهداف و خواسته های خود می رسند اما عواقب این حمایت غیرعقلانی حالا گریبانگیر همه شده و امنیت خاورمیانه را به خطر انداخته است.» معیدفر افزود: «اگر مشکل اجتماعی مشترکا به مسئله اصلی مردم و حکومت تبدیل شود این موضوع قابل حل است اما اگر این مسئله فقط خواسته برخی از افراد آن ها هم با نگاهی خاص باشد، مشکلات و معضلات اجتماعی حل نخواهد شد و حتی در برخی از موارد با لجبازی عمومی رو به رو خواهد شد.»

اشد مجازات در انتظار اسید پاشان
وجود شائبه اسیدپاشی آنهم به صورت سازمان یافته ؛حالا تن دختران و زنان اصفهانی را می لرزاند.زنانی که بدون اینکه جرمی را مرتکب شده باشند ،نگرانند تا مبادا سلامتی و زیبایی خود را برای همیشه از دست بدهند. دکتر بهمن کشاورز وکیل و حقوقدان به بررسی جرم و مجازات اسید پاشی پرداخته و می‌گوید: «به طور کلی مجازات افرادی که اقدام به اسید پاشی می کنند با توجه به آثار آن قصاص است اما به سبب احتمال سرایت ممکن است حق قصاص به دیه تبدیل شود.» این حقوقدان با سابقه افزود: «علاوه براین ما قانون مجازات اسید پاشی را نیز داریم که در سال 1337 تصویب شده است. به موجب این قانون اگر اسید پاشی منجر به مرگ شود، حکم آن برابر اعدام است و درصورت بروز بیماری دائمی و از دست دادن یکی از حواس طرف جرم، فرد خاطی به یک تا 15 سال حبس محکوم می شود که امکان تخفیف آن به یک درجه محدود شده است.»

پلیس به ظاهر ماجرا اکتفا نکند
بهمن کشاورز تاکید کرد: «مراجع قضایی باید ریشه این جرائم را بررسی کرده و به ظاهر امر اکتفا نکنند.ممکن است انگیزه وهدف اصلی با آنچه ابتدا به نظر می رسد، متفاوت باشد وهدف این افراد درگیری اجتماعی و فتنه ای بزرگ باشد.» اين حقوقدان و وکیل برجسته اعلام کرد: «دادستان عمومی کشور و دادستان کل کشور در خصوص این جرایم اعلام جرم می کند. اما ارعاب وترس عمومی به هر یک از مردم اجازه می دهد که در خصوص این پدیده اعلام جرم کنند.»

ترس در خانه شهروندان اصفهانی
نمایندگان اصفهان از اتفاقات رخ داده در روزهای اخیر در استان شان اظهار بی اطلاعی کرده اند اما برخی معتقدند کوتاهی و اغماض در برخورد با اسیدپاشان حوادث اینگونه را افزایش داده است. حادثه اسیدپاشی بر صورت زنان در شهری با موقعیت اصفهان علاوه بر ضربه جدی بر آبروی بین المللی، ارعاب و ترس و وحشت را به خانه های شهروندان آورده است. به باور برخی از ناظران بروز افراطی گری در حل مسائل اجتماعی ،ناامنی و اضطراب و درگیری های اجتماعی را به همراه می آورد.ترسی و نا امنی که به جرم بی گناهی به دل زنان می ریزد و آن ها را از ورود به عرصه اجتماع می ترساند.