به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۳/۳۰ ساعت ۱۵:۴۴
کد مطلب : ۱۰۸۶۱۷
نامه وارده

واردات بی‌رویه شکر؛ ضد تولید ملی

احمد شاپورگان

گروه اقتصادي: مقام معظم رهبری در دیدار با دولتمردان گفتند که واردات باید کنترل و تعرفه‌ها اصلاح شود و اگر قانونی وجود دارد که دولت را ممنوع می‌کند از جلوگیری از واردات این قانون را مجلس محترم باید اصلاح کند تا تولید ملی افزایش یابد رهبر انقلاب در دیدار با جامعه مهندسین با اشاره به ضربه وارات بی‌رویه و قاچاق به کشور گفتند امروز فشار واردات کشور را دارد از پا در می‌آورد.

جمعی از زیان دیدگان صنعت قند و شکر از مسئولین اجرایی دولتی می‌خواهند که از واردات بی‌رویه شکر و محصولات مختلف دیگر کشاورزی به شدت خوداری کنید و به فکر تولید ملی و صادرات ان باشند مهندسین کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی و خود اتکائی می‌گویند اگر بخواهیم کشاورزان در روستاها بمانند باید سازمان‌های مختلف دولتی از دخالت در قیمت گذاری دستوری پشت درب‌های بسته و مقایسه غیر علمی و فنی با قیمت‌های جهانی با تولیدات داخلی به شدت خودداری کنند همین مقایسه‌های غیر معقول است که اکثر روستاهای کشور خالی از سکنه شده است.

کارشناسان در گذشته اعلام کردند مصرف سرانه برنج 32 کیلو و شکر 21 کیلو گرم است، مسئولین انجمن قند وشکر می‌گویند سال 93 و سال 94 بیشترین زیان را به صنعت قند و شکر وارد کردند و آن به خاطر نفوذ و دست‌های پنهان و آمارهای غیر واقعی به کمبود مصنوعی شکر دامن می‌زنند و به صورت تعمدی تعرفه شکر را از 130% به 40% کاهش دادند و عجبا باز هم فشار مافیای واردات تعرفه‌ی واردات شکر را برای سال 1395 با 14% کاهش به 26% رساندند آن هم در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در جهت تولید داخلی.

ادعای عجیب‌تر مسئول سازمان توسعه و تجارت که می‌گوید برای نیاز داخلی، تعرفه را کاهش دادیم ولی در تاریخ 1/10/94 و همچنین21/1/95 مسئولین انجمن قند و شکر برای چندمین بار اعلام کردند که ما نیاز به واردات شکر نداریم. انبار‌ها مملو از شکر است. حتی وزیر جهاد کشاورزی هم از ممنوع کردن واردات گندم و شکر حمایت کرد، البته تا رانت ارز دو نرخی و عدم شفافیت اطلاعات است از سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی خبری نیست.

کارشناسان این صنعت می‌گویند مصرف سالیانه شکر 1600000 تن و تولید ان 1400000 تن است اساتید اقتصادی می‌گویند در اغلب کشور‌های جهان برای امنیت غذایی خود تعرفه‌های سنگینی وضع می‌کنند کشور‌ترکیه برای واردات شکر تعرفه 135% وضع کرده و در مدت دو سال خود کفا شد و صادرات هم دارد چرا باید حدود 10 کارخانه قند و شکر به خاطر واردات و قیمت گذاری سازمان‌های دولتی تعطیل شده و چرا باید قیمت برنج و حبوبات کیلویی 8000 تومان باشد ولی قیمت شکر تولیدی با این حجم سرمایه گذاری 210 میلیارد تومانی و حدود300 نفر نیرو کار متخصص و کشت پر زحمت چغندر قند از مزرعه به کارخانه و با هزینه‌های مختلف و تورم چندین ساله آیا این چنین باید باشد؟

چه منطقی و با چه انگیزه‌ای دولت قیمت شکر را برای سال 94 و 95، 2300 تومان تعیین کرده است که اکثر کارخانجات قند و شکر گزارش مالی سال 95 را با زیان 50% به سهامداران خود اعلام کردند. وزیر جهاد کشاورزی باید در مقابل جریان‌های واردات گرا و پورسانت بگیران که در حاشیه وزارت صنعت، معدن و تجارت از گذشته لانه کرده‌اند، محکم بایستد و از اختیارات قانون سیاست‌گذاری در صادرات و واردات و تولید و بازرگانی و ابزار تعرفه و همچنین قیمت گذاری محصولات کشاورزی باید در اختیار این وزارت خانه در جهت رونق تولید و امنیت غذایی استفاده کند. وزیر محترم جهاد کشاورزی در اسفند سال 94 با تدبیر و تصمیم شجاعانه و قابل تقدیر خود و با ممنوع کردن واردات گندم از خود استقامت نشان داد در مورد ممنوعیت واردات مازاد شکر  همین گونه عمل کند.