پروانه مافی در گفتوگو با بهار با اشاره به صحبتهای مطرح شده مبنی براینکه برخی اصلاحطلبان به علی لاریجانی رای دادند، گفت: این صحبتها صرفا شایعه است و من چنین مواردی را در میان دوستان ندیدهام. وی ادامه داد: به هرحال عدهای از نمایندگان فعلی سابقه حضور در مجلس را دارند و با فضای مجلس آشنا هستند و با دیگر نمایندگان ارتباط داشتند. لذا لابیهای مخصوص و مربوطه را انجام دادند . اما گروه جدید با این فضا کمتر آشنا بودند. شاید لابیهایی که لازم انجام نشدند. بنابراین نتیجه به گونهای دیگر رقم خورد. اما با این حال ما تابع رای اکثریت هستیم و انشاالله مجلس به خوبی هم اداره خواهد شد.
مافی افزود: البته ما امیدوار بودیم که آقای عارف ریاست مجلس را برعهده بگیرند .چراکه به هرحال ایشان از رای بالای مردمی برخوردار هستند و این رای نشان از تمایل مردم به تغییر در تمامی بخضهای مجلس شورای اسلامی دارد. لذا حضور ایشان در مقام ریاست قوه مقننه میتوانست پاسخ مثبتی به خواسته مردم باشد. البته انشاالله در انتخابات هیات رئیسه دائمی قطعا تغییراتی در ترکیب فعلی رخ خواهد داد.
فرماندار سابق شمیرانات درباره اینکه آیا نتیجه انتخابات هیات رئیسه میتواند موجب تنش میان فراكسيون اميد و اصولگرايان شود، تاکید کرد: كساني که از نتیجه انتخابات خشنود نیستند و نتوانستند وارد مجلس شود یا نمایندگانشان در انتخابات پیروز نشدهاست، بحث هاي تفرقهای را مطرح ميكنند و همه مجالس در گذشته اينگونه بود كه يك اقليت دارد و يك اكثريت و براساس همين تصميمات را مي گيرند.
همچنین این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در خصوص برنامه نمایندگان زن در مجلس گفت: زنان در انتخابات به دلیل پیگیری مطالبات و نیازهای خود به ما رای دادند تا پیگیر مسایل و مطالباتشان باشیم. مطالباتی نظیر تبعیض جنسیتی، حذف سهمیهبندی جنسیتی، اشتغال و.... ضمن اینکه ما به عنوان اولین اقدامات باید به دنبال قوانینی بود که در حوزه خشونت بتوانند کنترل بیشتری داشته باشند. چون خشونت علیه زنان متأسفانه در بخشهای مختلف جامعه از اشتغال تا خانواده زیاد است و به نظر من باید بتوان با چارچوب قانونی مانع از خشونت علیه زنان شد. حتی خشونتهای کلامی که این روزها زیاد شاهد آن هستیم؛ باید حتما مجلس به آن بپردازد و برای آن قوانینی وضع شود یعنی قوانینی که بتواند مجازاتهایی را برای این رفتارها در نظر بگیرد. زیرا وقتی افراد خود را در برابر قانون پاسخگو ندانند، اختیار زبان و عمل خود را از دست میدهند بنابراین در حوزه اجتماعی نمیتوانند رفتارهای خود را مدیریت کنند به همین دلیل شاهدیم که هر رفتار و بیانی از آنان سر میزند اما وقتی قوانین به صراحتا مجازات افراد را مشخص کند تا اندازهای میتوان این رفتارهای ناخوشایند را کنترل کرد.
معاون مرکز مشارکت امور زنان تصریح کرد: مهمتر از همه خشونتهای درون خانواده است که این روزهای خبرهای مختلفی از آن شنیده میشود؛ زنانی که توسط مردان معتادی که بیمار محسوب میشوند و بیماری و رنج را به خانواده خود منتقل میکنند، زنانی که در جوار این مردان هستند دچار فشار زیادی از خشونتها هستند و قانون هم نمیتواند حقوق آنان را احقاق کند.
مافی در پایان افزود: دورههای قبل بیشتر اعتقاد داشتند که باید محدودیتهای خاصی برای زنان ایجاد کنند و زنان فعالیتهای داخل خانه و خانواده را دنبال کنند در حالی که این نمایندگان خود در همه عرصهها فعال بودند. اما خوشبختانه نمایندگان دوره دهم مجلس در خصوص مسائل زنان نگاه متفاوتی نسبت به دو دره قبل دارند. در نتیجه این تغییر نگاه و نگرش دو نوع کار و فعالیت را ایجاد میکند.