علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه سفر خود به استان یزد صبح امروز (پنجشنبه) ضمن حضور در جمع راهپیمایان یومالله 22 بهمن به ایراد سخنرانی پرداخت. دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به گذشت 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی که در نتیجه تبعیت مردم از امام خمینی(ره) حاصل شد، اظهار داشت: این انقلاب نه تنها برای سقوط رژیم مستبد پهلوی بلکه بهمنظور استقرار جمهوری اسلامی ایران بود و این نظام مبتنی بر مردم به الگویی قدرتمند در سطح ملتهای جهان مبدل گردید.
شمخانی حماسههای حضور مردم در سال جاری از جمله در روز بزرگداشت روز قدس، عزاداری روزهای تاسوعا، عاشورا و 22 بهمن را نمادهایی از بیعت با انقلاب دانست و افزود: این مراسم گسترده با پشتوانه مردمی تا انتخابات نیز ادامه خواهد یافت. وی افزود: علی رغم دشمنیهای فراوان و تلاش آنها برای مقابله با مسیر انقلاب اسلامی و بازگرداندن آن به مدار گذشته، ایران تبدیل به الگویی در منطقه و جهان شده و این انقلاب نیز تا زمان رسیدن به صاحب اصلی آن و مقصود نهایی که در آرمانهای امامخمینی(ره) بیان گردیده استمرار خواهد داشت.
امیر دریابان شمخانی مسیرهای مقابله دشمنان با استقلال کشور را از درون با استحاله و از بیرون با مقابله سخت و نرم دانست و خاطر نشان کرد: مأیوسسازی مردم از پیشرفتها و دستاوردهای نظامی و مستهلکسازی توان سازندگی و پیشبرندگی آن همچنان در دستور کار بدخواهان کشور قرار دارد. علی شمخانی گفت: دشمنان هر چند توانستند مشکلاتی ایجاد کنند، اما جمهوری اسلامی ایران آب دیدهتر گردید و همچنان استوار به عنوان ملجأ و مدافع مظلومان و امت اسلامی باقی است.
نماینده مقام معظم رهبری حضور نیروهای ارزشی و برخاسته از دل مردم در مسئولیت را دژی محکم دانست که موجب قدرتیابی در حوزههای دفاعی، امنیتی و سیاسی بوده است. وی افزود: در حوزههایی مانند اقتصاد نیز بایستی بتوانیم همپای دیگر عرصهها قدرتمند باشیم تا در مقابل فشارها و تحریمها محکمتر ایستادگی کنیم و موجب مأیوسی دشمنان شویم. دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه با مقایسه شرایط ایران دیروز، ایران امروز و فردا با ارائه شاخصها و مؤلفه های لیاقت و اقتدار به بیان جایگاه و نقش حکومت، مردم، دین، نقشآفرینی در منطقه و جهان و عرصه اقتصادی در این سه دوران پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه در ایران گذشته هیچ نوع انتخابات واقعی وجود نداشت و حکومت موروثی و مادامالعمر بود گفت: جای خالی مردم در تعیین سرنوشت خود موجب فاصله مردم از حاکمیت و بیاعتمادی به رژیم سابق گردیده بود. شمخانی افزود: در زمینه دینداری نیز رژیم گذشته با حمله مستمر به اعتقادات مردم و تضعیف ارزشها و باورهای دینی و ملی سعی در تاریخسازی و جعل ارزشهای نامأنوس برای جامعه داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تشریح شرایط ایران گذشته در ابعاد منطقهای و بینالمللی به ژاندارم و مهره شطرنج بودن رژیم گذشته برای تأمین منافع قدرتهای بزرگ اشاره داشت و تصریح کرد: ساواک عامل تثبیت حکومت به جای مردم بود. وی وضعیت اسفناک اقتصادی مردم و فقر و بی سوادی گسترده را نیز واقعیتی دیگر از ایران گذشته دانست که بهدلیل فاصله گسترده طبقاتی و اشرافیت دربار و زمامداران و بیتوجهی به معیشت مردم رخ داده بود.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه به تشریح وضعیت ایران امروز پرداخت و خاطر نشان کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران مقتدرترین، باثباتترین و مستقلترین نظام در باور مردم در داخل، ملتها و کشورهای منطقه و سطح جهان است و این تصویر نیز تبلیغاتی و اهدایی منابع قدرت جهانی نیست، بلکه ناشی از اتصال به پشتوانه مردمی است. وی انتخابات پیش رو در اسفند ماه را در زمره مردمیترین انواع انتخابات دانست و تصریح کرد: هم انتخابات خبرگان که پشتوانه نهاد رهبری با واسطه رأی مردم است و هم انتخاب نمایندگان مجلسی که در رأس امور است حائز اهمیت هستند و با مشارکت مردم در سلامت، امنیت، مشارکت در عین رقابت برگزار خواهد شد.
رئیس سابق مرکز راهبردی دفاعی نیروهای مسلح، دین و پایبندی به آموزههای الهی را وجه ممیزه ایران دانست و آن را عامل قدرت نرم و نفوذ معنوی جهانی کشور توصیف کرد. شمخانی همچنین ایران را قدرت منطقهای با ثبات در محیط پیرامونی پرآشوب عنوان کرد و افزود: امروز بدون نظر و نقش ایران معادلات منطقهای و بینالمللی قابل حل نیست و در زمینه مقابله با تروریسم ایفاگر نقشی کلیدی و محوری است.
دریابان شمخانی خاطرنشان ساخت: هرچند تلاشهای فراوانی توسط دشمنان صورت گرفت تا این ثبات از بین برود، ولی بهدلیل پیوستگی مردم این امر محقق نشده و نخواهد شد. وی با مقایسه اقتدار کشور در دوره جمهوری اسلامی با جایگاه ذلتبار حکومت پهلوی که به قانون کاپیتولاسیون تن داده بود تاکید کرد: در موضوع مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا نشان دادیم که تحت تأثیر هیچ نوع فشار یا جریانسازی داخلی و خارجی قرار نمیگیریم و با جاسوسان و نفوذیها به شدت مقابله خواهیم کرد.
وزیر پیشین دفاع کشورمان گفت: این اقدام ایران ناشی از رویکرد انساندوستانه و درخواستهای خانوادههای آنان و مبتنی بر تأمین منافع کشور و آزادی هممیهنانمان در آمریکا صورت گرفت. وی ادامه داد: در جریان گفتگو برای تبادل زندانیان، رقبای جمهوریخواه دولت فعلی آمریکا که مدعی انساندوستی و حقوق بشر هستند به ما پیام دادند که این افراد را آزاد نکنید و این روند را تا آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تأخیر بیندازید، اما ما بر اساس اراده مستقل خود روند را به پیش بردیم.
سخنران مراسم 22 بهمن یزد عرصه اقتصادی را حوزه مغفول نیروهای انقلابی عنوان کرد و گفت: ضمن اینکه تحریمها و تخریبهای فیزیکی ناشی از جنگ مشکلاتی را ایجاد کردند، اما توفیقات فراوانی نیز در موضوعاتی مانند سد سازی، صنعت هستهای، نانو فناوری، دستیابی به فناوریهای فضایی و خودکفایی در بسیاری زمینهها را به برکت انقلاب اسلامی و فعالیتهای مردمی داشتهایم. وی نقش دانشجویان و جوانان را در عرصه فناوری و اقتصادی مهم دانست و افزود: کثرت دانشجویان در مقایسه با قبل از انقلاب، محو بیسوادی و تولید 90درصدی محصولات کشاورزی که قبل از انقلاب وارد میشد در زمره دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی در بخش سوم سخنرانی خود به تشریح مسیر راه ایران فردا پرداخت و با تشریح اولویت رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم تاکید کرد: از فرصت رفع تحریمها باید بهخوبی استفاده شود تا زیرساختهای لازم برای عبور از وضعیت فعلی فراهم شود و در این راستای بایستی از دولت برای حل این چالشها حمایت به عمل آورد. وی ایران فردا را کشوری توسعهیافته در طراز اول منطقه بر اساس سند چشمانداز توصیف کرد و اذعان داشت: با وحدت و انسجام و جهتدهی تلاشها در مسیر اقتصاد مقاومتی این شرایط به سهولت قابل تحقق است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تقدیر از حضور مردم در این مراسم پرشکوه، مردم یزد را الگویی پیشتاز در مسیر اقتصاد مقاومتی دانست و عنوان داشت: این فرهنگ اقتصادی و روحیه مؤمنانه و دینی بایستی در سراسر کشور نیز پیادهسازی شود. نماینده مقام معظم رهبری با برشماری فرصتهایی که شرایط جهانی، منطقهای و پیرامونی و روندهای جهانی در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار داده است، ایران فردا را ایران امید، توسعه، مقتدر و حلال مشکلات معیشتی و اقتصاد مقاومتی دانست.