چند روز قبل از اعزام به ریو سراغش رفتیم. کاملا آماده بود و مثل همیشه سریع و صریح جواب می داد. درعین حال که می خواهد بگوید برای تاریخ سازی به ریو می رود نمی خواهد این توقع در جامعه ایجاد شود که او حتما مدال می گیرد و توقعات را از خودش بالا ببرد.
او در کنار اکبر احدی و مهدی چراغی فقط و فقط به تمرین فکر می کند. چند بوکسور از باشگاههای تهران هم برای کمک به این المپین ایران به اردوها آمده اند که البته با خواهش های احدی و رفاقت با مربی آنها بوده که قبول کرده اند بدون هیچ چشم داشتی به اردوها بیایند.
احسان خوب به حرفهای مربیانش گوش می کند ولی مطمئنا شرایط اردوها، مشکلات خانوادگی و یا عدم رسیدگی ها از سوی برخی مسئولان او را آزار میدهد هرچند مربیانش سعی می کنند او را به ریل المپیک بازگردانند و به او بگویند که فعلا به این چیزها فکر نکن و تمام تمرکزت روی ارائه بهترین مبارزه در ریو باشد. گفت و گوی ایسنا با بوکسور وزن 81 ایران در بازیهای المپیک 2016 ریو را در ادامه میخوانید:
شرایط المپیک در وزن 81 کیلوگرم چطور است؟
در بازی های المپیک 27 حریف دارم که هر کدام از آنها برای کسب بهترین نتیجه میآیند و من هم نمیخواهم دست خالی به ایران برگردم. تمام تلاشم را خواهم کرد تا بهترین نتیجه را بگیرم و بهترین عملکردم را به نمایش بگذارم.
از حریفانت شناختی داری؟
از بین حریفانم 18 نفر با گارد چپ و بقیه با گارد راست مبارزه می کنند. برای اینکه بتوانم آمادگی بیشتری را برای مبارزه با بوکسورهای چپ گارد داشته باشم مربیانم هماهنگ کردند تا با تعدادی از بوکسورهای چپ گارد مبارزه کنم این نوع تمرینات خیلی خوب بود و نکات آموزشی بسیاری برایم داشت و برای المپیک خیلی آماده تر شدم. اکبر احدی فیلم مبارزات حریفانم در المپیک را گرفته و برای تک تک آنها برنامه دارم می دانم آنها چطور مبارزه می کنند و خوب آنها را آنالیز کرده ام.
کدام حریفانت در المپیک سخت تر از بقیه هستند؟
با تعدادی از آنها قبلا مبارزه کرده و پیروز شده ام، با تعدادی از آنها مبارزه کرده و باخته ام و با برخی دیگر هم مبارزه داشته ام که هم باخته ام و هم برده ام. با 5 نفر از بوکسورهای این وزن که در المپیک حاضر هستند اصلا مبارزه نکرده ام، مثل بوکسورهایی از کوبا، ونزوئلا، ومصر ، اما از بقیه آنها شناخت خوبی دارم.
آیا مشخص است حریف اول تو در بازیهای المپیک چه کسی است؟
اصلا مشخص نیست چون جدول را بر اساس نفرات، رنکینگ و سیدبندی می چینند. نفر اول رنکینگ آماتور، نفر برتر بخش حرفه ای APB ، نفر اول بخش WSB و مجموع این سه بخش در چهار گوشه جدول قرار میگیرند و به احتمال خیلی زیاد من در بالای جدول قرار می گیرم چون نفر اول رنکینگ حرفه ای هستم.
کدام حریف تو از بقیه سخت تر است؟
المپیک جای بهترین هاست و هیچ فرد ضعیفی در این بازیها حضور ندارد. همه قوی بوده اند که سهمیه گرفته اند و اگر حتی کمی هم ضعف داشتند قطعا این ضعف ها را برای المپیک می پوشانند تا افتخار آفرین این میدان بزرگ باشند.
در آستانه المپیک هستیم آیا کسی هست که می خواهی در این آخرین لحظات تمرینات از او تشکر کنی؟
اکبراحدی و چراغی برای آماده سازی هر چه بهتر من خیلی زحمت کشیدند و واقعا بدون هیچ چشم داشتی کار کرده اند. نمی دانم چطور از آنها تشکر کنم. امیدوارم بتوانم به خوبی جواب زحمات او، دعای خیر مردم و تلاش های خانواده ام را بدهم.
نمی خواهیم توقعات را بالا ببریم تا تمرکزت به هم بریزد اما فکرمی کنی در المپیک مدال بگیری و تاریخ ساز شوی؟
عزم خودم را برای بهترین نتیجه در المپیک جزم کرده ام و از هیچ چیزی کم نخواهم گذاشت.
شرایط تو در این فاصله کم تا شروع بازی های المپیک چطور است؟
هم اکنون حدود سه کیلو بالای وزنم هستم که این کاملا طبیعی است و با تغذیه خودم را برای روز وزن کشی آماده خواهم کرد. فعلا فقط صبحانه و ناهار می خورم تا به وزن ایده آل برسم.
اکنون به چه چیزی بیشتر از همه فکر می کنی؟
می دانم که برای رسیدن به طلای المپیک 5 مبارزه مهم پیش رو دارم که هر راند آن برایم یک فینال است و باید هر چه توان دارم در این مبارزات ارائه کنم. المپیک یعنی مرگ و زندگی.
از مسئولان چه انتظاری داری؟ آیابه خواسته هایت توجه شد؟
از سجادی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش بابت حضور در اردوهای آماده سازی تشکر میکنم. از آمدن بزرگان روحیه می گیرم. البته من شما را بیشتر از مسئولان فدراسیون بوکس در تمریناتم دیده ام. من تنها نماینده بوکس در المپیک هستم اما متاسفانه مسئولان فدراسیون نمی دانند که اصلا من در چه شرایطی تمرین می کنم و چه چیزهایی احتیاج دارم. دوست داشتم حداقل تلفن می زدند و حالم را می پرسیدند.
در ادامه این مصاحبه سراغ اکبر احدی مربی تیم ملی در المپیک رفتیم که تجربه حضور در بازیهای المپیک 2008 پکن را هم در کارنامه دارد.
شرایط احسان روزبهانی برای حضور قدرتمندانه در المپیک چطور است؟
احدی: احسان شرایط خوبی دارد و یک مدعی در این وزن است. روزبهانی استحقاق کسب مدال را دارد. هر کسی که در المپیک به عنوان یک مدعی مطرح می شود قطعا شاخص هایی دارد که او را متمایز کرده است و احسان هم این شاخص ها را دارد. او بوکسوری خوب، شجاع، سلحشور، باروحیه، مرتب و منظم ، سخت کوش و جسور است.
او در این دو سال شبانه روز در تمرینات یا مسابقات بوده و از همه چیز خود گذشته است. او استحقاق گرفتن مدال را دارد مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد مثل جریان ناداوری که در المپیک 2012 لندن برای علی مظاهری رخ داد و در عین حال که شایستگی زیادی داشت از بازیها حذف شد. امیدوارم این اتفاقات این دوره تکرار نشود. روزبهانی همه فاکتورهای خوب بودن را دارد.
شرایط روحی و انگیزشی روزبهانی چطور است؟
عوامل زیادی وجود دارد که باعث می شود یک ورزشکار با روحیه ای خوب به مسابقات برود و به آب و آتش بزند تا مدال بگیرد. ما تمام تلاش خود را انجام داده ایم و چیزی برای احسان کم نگذاشته ایم. از همه چیز خود مثل خانواده ، مسائل مالی و موقعیت اجتماعی گذشته ایم تا ثمره این دو سال تلاشمان را بگیریم. حتی خودرو شخصی خودم را فروختم و احسان هم خیلی کارها کرد، ولی الان زمان بازگو کردن آنها نیست چرا که فقط باید به المپیک و انجام مبارزات خوب فکر کنیم.
المپیک پکن سخت بود یا المپیک ریو که عازم آن هستید؟
هر دوره سختی خودش را دارد و دوره ها را نمی توان با هم مقایسه کرد.به طور کلی مدال گرفتن در المپیک سخت است به ویژه در رشته ای مثل بوکس که اولین اشتباه آخرین اشتباه است و اگر باختی باید با این رقابتها خداحافظی کنی. بوکس رشته ای است که همه جهان برای مدال گرفتن در آن برنامه ریزی دارند.
آیا در جریان آماده سازی احسان روزبهانی برای المپیک مشکلی هم داشتید؟
متاسفانه برخی دوستان در همین مدت کم لطفی کردند و در عین حال که می توانستند برخی امکانات را برای احسان فراهم کنند این کار را انجام ندادند به طور مثال اگر یک راونشناس در کنار احسان بود و از لحاظ روحی او را آماده میکرد شرایطش خیلی بهتر می شد؛ البته من و مربی بدنساز تیم به عنوان یک مربی، یک روانشناس و یک پزشک برایش سنگ تمام گذاشته ایم.
از لحاظ انگیزشی چه برنامه هایی برای احسان روزبهانی داشتید؟
متاسفانه یک پزشک، روانشناس و فیزیوتراپ به طور کامل در کنار احسان نبود که در برخی موارد همین کمبودها در کنار کمبود امکانات و تجهیزات و رسیدگی نکردن ها باعث می شود تا ورزشکار دچار دلسردی شود. البته در برخی موارد هم این کمبودها در نقش یک محرک عمل کرده و ورزشکار برای اینکه این کمبودها و بی توجهی ها را جبران کند با انگیزه بیشتری کار می کند و می خواهد با بهترین نتیجه به کارش پایان دهد که خیلی امیدوارم در مورد احسان این مورد دوم پیش بیاید.
یک مشکل همیشگی بوکس ایران نبود حریف تمرینی است آیا برای آماده سازی روزبهانی برای المپیک هم با چنین مشکلی روبه رو بودید؟
ما برای آماده سازی احسان روزبهانی حریف تمرینی نداشتیم و با از خودگذشتگی و با خواهش و تمنا از دوستانم در باشگاه های مختلف می خواستم که بوکسورهای خود به ویژه بوکسورهای چپ دست خود را به اردو بیاورند و چند روز با احسان مبارزه کنند. خوشبختانه این دوستان هم لطف داشتند و بدون هیچ منتی به تمرینات می آمدند. واقعا از آنها ممنونم که به آماده سازی تنها نماینده بوکس ایران در المپیک کمک کردند. ای کاش شرایطی فراهم می شد تا نفرات خوبی در اردوها بودند و با احسان تمرین می کردند. اکنون وقت گلایه کردن نیست و نمی خواهم به این مسائل بپردازم.
احسان روزبهانی در روزهای آخر تمرین شرایط متفاوتی داشت و بازار گرفتن عکس سلفی داغ بود. برخی چهره های نام آشنای هنر و ورزش ایران به تمرینات او آمدند و با او خوش و بش کردند. از نصرالله سجادی معاون وزیر ورزش، کیومرث هاشمی گرفته تا مجید خدایی و حسن رنگرز از کشتی و پگاه آهنگرانی هنرپیشه ایران، اما دریغ از حضور مسئولان فدراسیون بوکس!
احمد ناطق نوری، رییس فدراسیون بوکس ماه گذشته و روز تولد احسان روزبهانی بود که به سر تمرینات آمد و به حرفهای روزبهانی از نزدیک گوش کرد، اما این آخرین حضور ناطق نوری در تمرینات تنها ملی پوش بوکس ایران بود. روح الله حسینی، نایب رییس فدراسیون و مدیر تیم های ملی هم گویا با حضور در تمرینات روزبهانی مشکل داشته است. البته گویا روزبهانی تمایلی به دیدن او ندارد و دوست نداشت قبل از المپیک حاشیهای بوجود آید.
عملکرد روزبهانی در المپیک لندن 2012
روزبهانی سابقه حضور در بازیهای المپیک 2012 لندن را دارد جایی که تا آستانه کسب مدال و نخستین مدال تاریخ بوکس ایران در المپیک پیش رفت اما حریف قزاق این اجازه را نداد. روزبهانی در المپیک لندن در دور اول جیسون مونروی کلمبیایی را با نتیجه 12 بر 10 شکست داد. در دومین مبارزه در یک شانزدهم مقابل بهرام مظفر از ترکیه به برتری 18 بر 12 دست یافت و به مرحله یک چهارم صعود کرد، در این مرحله که در آستانه تاریخ سازی قرار گرفت که مقابل عادلبک نیازیمبتوف قزاقستانی که قهرمان المپیک شد با نتیجه 13 بر 10 شکست خورد و از رسیدن به نیمه نهایی و مدال برنز بازماند.