با این حال باید بدانید به جز آن عده از زنان ژاپنی که با خودکشی خودشان را از بین می برند. طول عمر آنها به شکل قابل توجهی بالاست. علاوه بر این ژاپنی ها بخصوص زنان ژاپنی چاق نمی شوند. قریب به اتفاق آنها روی وزن ایده آل هستند. و شاید همین سلامت فیزیکی باعث می شود که طول عمر آنها هم بیشتر و بیشتر شود. برای سردرآوردن از چم و خم زندگی ژاپنی این مطلب را تا انتها دنبال کنید؛
اسرار فاش می شوند ، مستقیم از ژاپن...
قوانین ژاپنی را دست کم نگیرید. آنهایی که در کشوری قانونمند زندگی می کنند. آنقدر قانونمند که وکلایشان به مرز فقر رسیده اند چون خبری از خبط و خطا و به تبع آن دفاع نیست. همین شدت را به برنامه سبک زندگی شان تعمیم بدهید. شاید حتی کمی جدی تر. به هر حال اینجا پای سلامتی در میان است.
رژیمی شامل میوه، سبزیجات، برنج، سویا و ماهی
بیشتر از اینکه غذای رستورانی بخورند ، غذاهای خانگی و البته ستنی را ترجیح می دهند. اگر می خواهید درباره غذای سنتی ژاپنی بدانید باید به شما بگوییم این غذا شامل سوپ میسو (سوپی که اساس آن از ساقه سبزیجات تهیه می شود) ماهی گریل شده ، سبزیجات پخته شده ، برنج دم کشیده است. فراموش نکنید که ژاپنی ها بعد از هر وعده غذا یک فنجان چای سبز میخورند. میوه هم همواره در کشور ژاپن به عنوان دسر سرو می شود.
وقتی «کاهدون» از آن خود شماست!
یکی از مهمترین نکته های سلامت غذایی مردم در ژاپن ، مقدار وعده های غذایی آنهاست. ژاپنی ها غذاهایی خوشمزه اما در مقدار کم را برای هر وعده غذایی خود سرو می کنند. بر اساس آنچه که ژاپنی ها به آن معتقد هستند ، هر انسانی باید حین غذا خوردن از خوراک خود نهایت لذت را ببرد و این ممکن نیست مگر با آهسته خوردن. آنچه که در قاموس سفره های غذایی ژاپنی مرسوم است ، شکل ارائه غذاهاست. به این معنی که شما باید به لحاظ بصری هم از غذا سیر شوید. سایر مواردی هم که به ژاپنی ها کمک می کند تا از غذای خود بیشتر لذت ببرند و البته آهسته تر میل کنند به این ترتیب است:
*آنها هیچوقت بشقابشان را کامل پر نمی کنند
*هر غذا در ظرف جداگانه ای سرو می شود
*غذاها به شکل زیبایی در بشقاب چیده و دیزاین می شوند
*وقتی 80 درصد احساس سیری می کنند از خوردن دست می کشند
آشپزی سبک
ژاپنی ها معمولا غذاهایشان را به یکی از این چند طریق پخت سبک ، طبخ می کنند. بخارپز می کنند ، تفت می دهند ، نیم جوش می پزند و یا اینکه غذایشان را گریل می کنند.
باید این نکته را هم بدانید که ژاپنی ها ، هرگز غذایشان را با حرارت زیاد نمی پزند بلکه از شعله های ملایم استفاده می کنند. ژاپنی ها حتی الامکان از سس ، بخصوص سس سفید روی غذاهایشان استفاده نمی کنند و خب در عین حال سراغ غذاهای تازه می روند، مثلا ماهی هایی که همان روز صید شده اند یا سبزیجاتی که همان روز به بازار آمده اند.
سیستم ژاپنی؛ برنج به جای نان
ژاپنی ها به جای نان در هر وعده غذایی خود از برنج استفاده می کنند. این را بدانید که ژاپنی ها به ندرت آرد گندم تصفیه شده را در برنامه غذایی خود وارد می کنند.
البته اگر بنا باشد یک ژاپنی پیشنهاد غذایی جدیدی مقابل شما بگذارد به شما خواهد گفت : می توانید سراغ نوع سالم تری برنج هم بروید. برنج قهوه ای همان نوع سالم تر است.
صبحانه ای با طعم میسو
صبحانه در ژاپن یک وعده غذایی بسیار مهم است که به صورت متفاوتی سرو می شود. این تفاوت به سرو میسو سوپ در وعده صبحانه ژاپنی برمی گردد. از آنجاییکه میسو سوپ شامل پروبیوتیک است؛ ژاپنی ها ترجیح می دهند در وعده صبحگاهی خود و همراه صبحانه آن را میل کنند. سوپ میسو از سبزیجات و غذاهای دریایی تهیه می شود.
دسر
دسر در ژاپن یک پس غذای مرسوم نیست و اگر سرو شود بدون شک در مقدار بسیار کم خورده خواهد شد. در عین حال ژاپنی ها ترجیح می دهند ، پس از صرف غذا و خوردن چای سبز سراغ انواع میوه ها بروند.
باور ژاپنی در برابر غذا و رژیم
ژاپنی ها ، بخصوص زنان ژاپنی مانند بقیه خانم ها در سراسر دنیا درگیری فکری مقوله ای با عنوان رژیم غذایی را ندارند. آنها از کودکی یاد می گیرند و البته این موضوع برایشان شرطی می شود که از انواع مواد غذایی لذت ببرند. اما در عین حال نباید این نکته را هم فراموش کنید که ژاپنی ها هر روز زندگی شان یک روز فعال و پرکار است. به عنوان مثال آنها هر جایی می خواهند بروند ، پیاده روی را دراولویت می گذارند. همین موضوع آنها را لاغر و خوش اندام نگه می دارد. فراموش نکنید که قند برنج و نشاسته موجود در آن از ضروریات سلامت بدن است البته به شرط اینکه در مقدار مناسب مصرف شود و در عین حال با ورزش و پیاده روی قند اضافی سوخته شود.
مهمترین غذاهای ژاپنی
ماهی: می دانید چرا مردم در ژاپن جوان می مانند ؟ چرا چاق نمی شوند واینکه چرا دیر میمیرند؟ آنها حسابی از ماهی ها تغذیه میکنند.حتما می دانید که ماهی ها منابع غنی امگا3 هستند. اسید چرب غیر اشباع موجود در ماهی که فواید بسیاری را در خود نهفته دارد. جالب است بدانید که ژاپنی ها 10 درصد ماهی های جهان را مصرف می کنند.
سبزیجات دریایی و البته زمینی: مردم در ژاپن در مقادیر بسیار زیادی سبزیجات استفاده می کنند. بدون اغراق آنها در همه وعده های غذایی خود سبزیجات را دارند و شاید به همین دلیل است که دوز ویتامین ، مینرال و آنتی اکسیدان بدن آنها به شکل عجیب و غریبی بالاست.
برنج خوری به سبک ژاپنی: ژاپنی ها حسابی برنج خور هستند البته نه از نوع چلوهای چرب و چیل بلکه سراغ سالم ترین نوع آن یعنی برنج قهوه ای می روند. هم کلسترول خونشان را کنترل می کند هم درصد چربی های ترنس و اشباع را در بدنشان کاهش می دهد.
سویا بازهای قهار: هر ژاپنی روزانه به طور متوسط 50 گرم سویا مصرف می کند. آیا می دانستید سویا از خوراکی های ضد سرطان است؟
چای سبز چای جاودانی یک رسم متداول ژاپنی همه مردم این کشور را به نوشیدن یک فنان چای سبز بعد از هر وعده غذا عادت داده است. چای سبز ، همان خوراکی است که قلب آنها را در برابر انواع بیماری مصون نگه می دارد. چای سبز یکی دیگر از منابع غنی آنتی اکسیدان است.
و ژاپنی ها زنده می مانند چون؛
یک الگو غذایی صحیح ، یک زندگی فعال و صد البته گرایش شدید در سنین میانسالی به ورزش هایی مانند تایچی که در حفظ تعادل بدن نقش بسزایی ایفا می کند و استرس را کاهش می دهد ، ژاپنی ها را در صدر کشورهایی قرار داده است که چاقی در آن به کمترین میزان ممکن وجود دارد و خب به تبع همین مسائل سن امید به زندگی را در این کشور بالا برده است.همه چیز به همین سادگی است.