به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۱:۱۸
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۷/۰۳ ساعت ۰۹:۲۶
کد مطلب : ۱۱۶۷۶۶
ناصری: تشکیل ترکیب ۹۰ نفره شورای مشاورتی

حفظ ترکیب اصلاح‌طلبان با محوریت خاتمی

گروه سیاسی: عضو شورای مشاوران خاتمی گفت: تقریبا همه احزاب اصلاح طلب عضو شورای مشورتی شدند و نتیجه‌ای که در زمستان ۹۴ به دست آمد و در بهار ۹۵ تکمیل شد و پیروزی کامل لیست امید در تهران و شهرهای بزرگ و به‌هم زدن معادلات اقتدارگرایان نشان داد خواسته حداقلی اصلاح طلبان برآورده شده است.
حفظ ترکیب اصلاح‌طلبان با محوریت خاتمی

عبدالله ناصری ضمن تکذیب مطالب مطرح شده درباره اختلاف بین شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان و شورای مشاوران آقای خاتمی تاکید کرد که از منظر تشکیلاتی، اکثر قریب به‌اتفاق دبیران کل احزاب اصلاح‌طلب عضو شورای مشورتی آقای خاتمی هستند و به عنوان عضو شورای عالی ائتلاف اصلاح‌طلبان هم انتخاب شدند و این تصور که شورای مشاوران ترکیب متفاوت و خارج از ساختاری نسبت به شورای هماهنگی دارد تصور درستی نیست.

او اضافه کرد: بعد از تجربه انتخابات سال ۹۲ که تجربه بسیار شیرینی برای اصلاح‌طلبان بود، عملا ماموریت شورای مشاوران آقای خاتمی به پایان رسیده بود و این احزاب بودند که سراسر کشور کار را پیش می‌بردند. با این حال احزاب عضو شورای هماهنگی و البته شخصیت‌های ملی غیر حزبی این مطالبه جدی را از آقای خاتمی داشتند که این ساختار حفظ شود و این فشار، آقای خاتمی را در عمل انجام شده قرار داد.

ناصری ابراز داشت: بعد از انتخابات ریاست جمهوری این جمع سی نفره به جمع نود نفره رسیدند و احزاب جدید و شخصیت‌های غیر حزبی و تاثیرگذار ملی و منطقه‌ای با گرایش‌های مختلف اما از طیف اصلاح‌طلبان به این مجموعه اضافه شدند که نتیجه این حضور و هماهنگی به لیست مشترک اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم منجر شد.

عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی افزود: تقریبا همه احزاب، عضو شورای مشورتی شدند و نتیجه‌ای که در زمستان ۹۴ به دست آمد و در بهار ۹۵ تکمیل شد و پیروزی کامل لیست امید در تهران و شهرهای بزرگ و به‌هم زدن معادلات اقتدارگرایان نشان داد خواسته حداقلی اصلاح طلبان برآورده شده است.

ناصری ممانعت از ور‌ود نیروهای تندرو در مجلس را مهم‌ترین دستاورد حضور اصلاح‌طلبان در این دوره انتخابات مجلس خواند و گفت: ما به این جمع‌بندی فراگیر رسیدیم که مانع حضور طیف تندرو در انتخابات شویم و امروز هم مجلسی شکل گرفته، اولا افراطی نیست و دوما همراه دولت است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: البته این مجلس دولتی نیست اما برخلاف مجلس نهم که ماموریت اصلی خود را برای توقف دولت و توقف چرخ پیشرفت و توسعه کشور قرار داده بود این مجلس جامعه را به این نوع سیاستگذاری امیدوار کرد.

وی افزود بعد از انتخابات هم خواسته تداوم فعالیت شورای عالی بسیار شنیده شد و دامنه وسیع‌تری یافت. با این حال بعضی دوستان این تلقی را پیدا کردند که با تداوم این روند نقش احزاب با این روند در جامعه فراموش می‌شود. با این حال نه در انتخابات ۹۲ نه در انتخابات ۹۴ نمی‌توان نقش سنتی احزاب را فراموش کرد. در هر ساختاری احزاب نقش تاریخی خود را دارند. در هر انتخاباتی نقش اصلی بر عهده احزاب است. آنچه مد نظر بزرگان اصلاحات است جمع فراگیری است که بتواند همه آحاد سیاسی جامعه را که یک گفتمان و هویت دارند و هواداران دولت و اصولگرایان معتدل که منافع جریانی خود را کنار گذاشتند و منافع ملی نگاه می‌کنند را نمایندگی کند.

ناصری تاکید کرد: در انتخابات ۹۶ هم شورای عالی ائتلاف به دنبال آن هستتند که ساختار شورای خود را در سال ۹۶ نسبت به ۹۴ گسترده‌تر کنند که هم هویت اصلاح‌طلبی خود را حفظ کنند اما به صورت جریانی کار انتخاباتی خود را پیش می‌برند. تجربه تاریخی به ما نشان داده هر زمان رویکرد گسترده‌ای داشته‌ایم، توانستیم پیروز شویم.

او خاطرنشان کرد: اگر این تجربه در سال ۸۴ وجود داشت، کشور را تقدیم احمدی‌نژاد نمی‌کردیم که امروز حتی اصولگرایان معتقدند کشور را نیم قرن عقب انداخت.

ناصری گفت: در این مدل اصولگرایان نیز هویت اصولگرایی خود را حفظ می‌کنند و ان‌شاءلله این اتفاق در سال ۹۶ هم رخ می‌دهد. در ریاست جمهوری که اتفاق خواهد افتاد و در شوراها هم پیش خواهد رفت.

مدیرعامل ایرنا در دولت اصلاحات درباره نگرانی برخی احزاب کوچک نسبت به حذف شدن در این ساختار گفت: احزاب کوچکتر هم نباید نگران باشند که نقش آنها در این فعالیت تاریخی از بین برود. احزاب هم تک تک فعالیت خود را انجام دهند و همانطور که اگر روزی که آقای روحانی ستاد ایشان تشکیل شود همه به ستادهای آقای روحانی می‌روند و همه امکانات خود را در اختیار آقای روحانی قرار خواهند داد و در انتخابات شورای شهر نیز همدل و متحد عمل خواهند کرد.

ناصری متذکر شد: شورای هماهنگی هم به‌رغم اختلافی وجود دارد در کنار شورای مشورتی و شورای عالی اصلاح‌طلبان نقش آفرینی خواهند کرد و همانطور که آقای تاجرنیا گفتند نظر اکثریت، حفظ تجربه تاریخی گذشته است.

مرجع : ایلنا