گروه سیاسی: ایجاد شائبههایی مبنی بر افزایش نارضایتی اصلاحطلبان از دولت به بهانه انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، برنامه جدید افراطیون بوده که با نزدیکشدن به انتخابات شدت گرفته است.
به گزارش ابتکار، این افراد از هر موقعیتی برای تضعیف جایگاه رئیس دولت تدبیر و امید و کاهش احتمال موفقیت وی در انتخابات پیشرو استفاده میکنند کما اینکه بهتازگی شاهد هنرنمایی آنها در صحن مجلس بودیم که شعارهای ضد دولت خود را در قالب مخالفت با وزرای پیشنهادی تنظیم کرده بودند.
هماکنون این افراطیون مخالفت خود را اینگونه خلاصه میکنند که «انتخاب ترامپ مدعیان اصلاحات را بیشتر از کلینتون داغدار کرده است.» یا اینکه « در مورد مواجهه آقای روحانی با آقای ترامپ سیاستهای فعلی حسن روحانی کار را برای جمهوری اسلامی سخت میکند»؛ یا «هرچند نتیجه انتخابات آمریکا در سیاستهای کلی نظام سیاسی ایران تأثیر نخواهد داشت اما در رقابت درون جناحی کاملاً مؤثر واقع خواهد شد.»
قانونگذارانی که از این دست اقدامات تخریبی افراطیون نسبت به دولت را بسیار شاهد بودهاند با یادآوری این موضوع که این اقدام آنها تنها بهمنظور تخریب دولت صورت میگیرد معتقدند این برخوردهای جناحی که با استفاده از موضوع انتخابات آمریکا و تأثیر آن بر سیاستهای داخلی ایران صورت میگیرد به صلاح کشور نیست، کما اینکه رهبری هم فرمودند که دوقطبیشدن مسیر کشور را به صلاح نمیدانند ضمن اینکه معیارهای انتخاب کاندیداها در ایران با آمریکا متفاوت بوده، بنابراین تاثیرگذاری این دو بر همدیگر دور از ذهن است.
وکلای ملت تاکید کردند در ایران فعالیتهای حزبی در فرآیند انتخابات آنچنان جدی و قوی نبوده که بتوان بهطور قطع پیشبینی کرد که یک حزب پیروز یا ناکام از این میدان بیرون خواهد رفت. بنابراین این ادعایی بیاساس است که اصلاحطلبان از انتخاب ترامپ متضرر شدهاند. آنها این نوع ارزیابی را تنها عاملی بهمنظور حاشیهسازی و تلاشی در جهت تضمین شکست جناح رقیب در انتخابات پیشرو میدانند.
تعدادی از نمایندگان مجلس نیز با ناپختهدانستن اظهارنظرهای اخیر پیرامون موضوع تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر فضای سیاسی کشور معتقدند مدعیان این نوع اظهارنظرها کشور را در معرض تهدید قرار میدهند و این در حالی است که همه سیاستمداران فارغ از اینکه وابسته به کدام جناح هستند باید در مسیر تامین منافع ملی حرکت کنند. آنها بر این مهم تاکید کردند افراد تندرویی که این گونه اظهارنظر میکنند باید با چنان تدبیری عمل کنند که کشور را به بازیهای گروهی و جناحی که منافع ملی را به خطر میاندازد، وارد نسازند.
آنچه مسلم است رضایت مخالفان دولت از آنچه میتواند بهدنبال انتخاب دونالد ترامپ برای فعالیت در سمت ریاست جمهوری آمریکا، جایگاه رئیس دولت کنونی را متزلزل ساخته و فضا را برای حذف وی از جرگه دولتمردان فراهم سازد این تلنگر را بر همگان وارد میسازد که عدهای در لباس دوست با دشمنان همنوا شده و برنامه آنها را در جهت پیگیری سیاست ایجاد نفاق در داخل کشور اجرا میکنند و در چنین شرایطی این مردم هستند که باید هوشیار عمل کرده و فریب افرادی را نخورند که خواسته یا ناخواسته منافع ملی را بازیچه دست دشمنان قرار میدهند و همچون گذشته با حضور در صحنه برای انتخابی شایسته که به ارتقای کشور و حفظ وحدت ملی منجر شود، اقدام کنند.
تأثیر انتخابات آمریکا بر ایران، ادعایی برای حاشیهسازی است
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در انتقاد به ادعای برخی مبنیبر اینکه اصلاحطلبان ایران از نتیجه انتخابات آمریکا متضرر شدهاند گفت: سیستم انتخاباتی در ایران مبتنیبر فعالیت احزاب نبوده و روش برگزاری آن ویژه نظام جمهوری اسلامی است که در آن ملتها بهصورت زنده در عرصه تصمیمگیریهای مهم حضور دارند و رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را تعیین میکنند، بنابراین این ادعایی بیاساس است که اصلاحطلبان از این امر متضرر شدهاند.
وی افزود: بهطور قطع احزاب در مجموعه تحولات داخلی نقش پررنگی نداشته و نکاتی هم که در رابطه با تأثیر انتخابات آمریکا بر ایران بیان میشود نیز تنها گمانهزنی و ایجاد حاشیه بر متن اصلی ملتمان است.
نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی درباره این ادعای برخی که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران تعیینکننده نوع ارتباط سیاسی ایران و آمریکا خواهد بود، تصریح کرد: بنده اعتقادی به این موضوع ندارم، چراکه ما با آمریکاییها تصویر روشنی را ترسیم کردهایم و تا زمانی که آمریکا از سیاست زورگویانه و سرکوب در منطقه و اعمال جنایاتی در حق مردم مظلوم فلسطین، یمن، بحرین، عراق، افغانستان و سوریه دست نکشد با تمام وجود با این سیاست آنها مخالفت خواهیم کرد.
عضو فراکسیون ولایت یادآور شد: آنچه مسلم است مشکل ما با آمریکا آنچنان عمیق است که با تغییر دولتها و نتایج انتخابات ریاست جمهوری در هر کدام از این کشورها چه ایران و چه آمریکا تغییری در سیاستهایمان ایجاد نخواهد کرد.
سوءاستفاده از نتیجه انتخابات آمریکا علیه جناح مقابل به صلاح کشور نیست
محمدجواد جمالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم با بیان اینکه اظهارنظرهایی که تاکنون در مورد تاثیر انتخابات آمریکا بر ارتباط سیاسی ایران صورت گرفته از پختگی لازم برخوردار نبوده است به «ابتکار» گفت: هنوز آقای ترامپ تیم اجرایی، شورای امنیت ملی و مشاوران خود را معرفی نکرده است که بتوانیم بر اساس آن سیاستهای وی را پیشبینی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید از شعارهای انتخاباتی دونالد ترامپ تفسیر صریحی داشته باشیم، افزود: بیتردید شعارهای انتخاباتی کاندیداها با برنامههایی که در جایگاه ریاست جمهوری اجرا میکنند متفاوت است، کما اینکه باراک اوباما قبل از پیروزی در انتخابات گفته بود قصد دارد زندان گوانتانامو را ببندد در حالی که تا پایان دوره ریاست جمهوری خود به این اقدام مبادرت نورزید بنابراین بهطور قطع رؤسای جمهور نمیتوانند تعدادی از وعدههای انتخاباتی خود را تحقق بخشند.
نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنچه مسلم است مقتضیات سیاست داخلی آمریکا با ایران متفاوت بوده و عوامل گوناگونی نیز بر رأیدهندگان در انتخابات ریاست جمهوری این دو کشور اثرگذار هستند. بنابراین پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ارتباطی با رأیآوردن یا نیاوردن تعدادی از کاندیداهای انتخاباتی ایران ندارد که بتوانیم برای تحلیل آن الگوی مشابهی داشته باشیم.
این نماینده اعتدالگرای فعال در نهاد قانونگذاری کشور تاکید کرد: بهنظر بنده گروههای مختلف سیاسی فعال در کشور باید بهجای اینکه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را در قالب تهدیدی علیه خودمان بهکار بگیرند از آن بهعنوان فرصت استفاده کنند، چراکه سوءاستفاده از این موضوع علیه جناح مقابل به صلاح کشور نیست، کما اینکه مقام معظم رهبری نیز فرمودند که دو قطبیشدن مسیر کشور را به صلاح نمیدانند.
نزاع جناحی با موضوع انتخابات آمریکا، کشور را به خطر میاندازد
بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید در اشاره به اینکه این موضوع غیرقابلکتمان است که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای بسیاری از سیاستمداران جهانی غیرمنتظره بود، تاثیر انتخابات آمریکا را بیارتباط با فعالیتهای سیاسی ایران دانست گفت: بیتردید انتخاب ترامپ نمیتواند تا این اندازه اثرگذار باشد که سیاستهای داخلی ما را نیز تحتالشعاع قرار دهد و محدودیتهایی را در کشور ایجاد کرده یا کار انتخابات ریاست جمهوری ایران را سخت کند.
وی افزود: آنچه مسلم است سیاستهای ترامپ را نباید از روی شعارهای انتخاباتی که پیش از این داشته است پیشبینی کرد چراکه در همان ابتدا که وی پیروزی انتخاباتی را بهدست آورد تغییراتی را در موضعگیریهای تند خود نسبت به برنامههای سیاسی ایجاد کرد بنابراین بعید میدانم که آمریکا تغییراتی در روند اجرای برجام ایجاد کند.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی این موضوع که انتخاب ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا میتواند سیاستهای داخلی ایران را تحتالشعاع قرار دهد را امری بسیار دور از ذهن دانست و تصریح کرد: افراد تندرویی که چنین اظهارنظری دارند باید با چنان تدبیری عمل کنند که کشور را وارد بازیهای گروهی و جناحی نکنند، چراکه این اقدام منافع ملی را بهخطر میاندازد.
پارسایی یادآور شد: افراطیون همیشه بهدنبال این بودهاند که به بهانههای مختلف به هر طرفندی دست بزنند تا شکستی که در افکار عمومی خوردند را جبران کرده و خودی نشان بدهند، کمااینکه شاهد بودیم در ماههای گذشته بارها بهطور جدی دولت را مورد هجمه قرار داده و حتی در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت هم دیدیم که برای نیل به این هدفشان به هر حربهای دست زدند تاجایی که برخی اقداماتشان به منظور هتک حرمت در شأن مجلس نبود.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس دهم اظهار کرد: هماکنون نیز این افراد به دنبال راهی هستند که بتوانند خود را احیا کنند با این وجود باید بدانند که این راهشان به بیراهه ختم می شود بنابراین اگر تصمیم به احیا گرفته اند لازم است که ابتدا به فکر اصلاح خود باشند، چراکه در شرایط کنونی ملت از آگاهی لازم برخوردار هستند.
وی عنوان کرد: اگر تندروها قبول دارند که ترامپ فردی تندرو و جنگطلب است نباید اقدامی انجام دهند که در پی آن کشور را به خطر بیندازند و چنانچه بر این مهم اذعان دارند که ایران کشوری قدرتمند و توانمند بوده که ملت آن برای حفظ تمامیت ارضی با جان و دل تلاش میکنند باید بدانند که دراین شرایط ورود به نزاع های جناحی به صلاح کشور نیست.